Oko 12:00 casova sam se vracao iz Panceva za Beograd, Novi Beograd i prosao sam novom saobracajnicom.
Zrenjaninski put kroz Borcu je u ocajnom stanju, signalizacija je na vrlo niskom nivou, bahatost vozaca je primetna, a i guzva je poprilicna. Od Pancevackog mosta do petlje za Pupinov most ima 10 semafora, veci deo saobracajnice je 2+2 ali taj kraci deo koji je 1+1 je veliki problem.
Nova saobracajnica od petlje do Pupinovog mosta je u celoj duzini 3+3 sa ogranicenjem 50 km/h. Vec sada ima poprilicno vozila. Rasveta je upaljena i sada preko dana, dosta sijalica ne gori. Nekoliko bandera je malo u koso postavljena. Kamioni uglavnom voze srednjom trakom, tako da ostala vozila idu krajnje levom. Autobusi i kamioni preticu sporije kamione tom krajnje levom trakom, a krajnje desna traka je prazna, ne kultura vozaca opet primetna. Posto celom duzinom nove saobracajnice nema pesacke i biciklisticke staze, ima dosta pesaka koji setaju trotoarom koji je postavljen kao ostrvo izmenju saobracajnica. Tamo gde je kraj pesacke i biciklisticke staze koja ide od Zemuna, pred samim mosticem preko kanala ima dosta pesaka koji pretrcavaju saobracajnicu 3+3. Kada se priblizite Pupinovom mostu vec sada ima nekoliko vozila parkiranih na tom trotoaru koji deli saobracajnicu, a jedan muskarac je cak izleteo sa kolima ispred mene jer se je okretao preko tog trotoara. Izgleda covek hteo samo kolima da predje novi most i da se vrati za Zemun. Po prelasku mosta krajnje leva traka zakrcena jer duzina trake za skretanje levo prema Zemunu je kratka, tako da je i leva traka za pravo ka autoputu BG - ZG zakrcena.
Od semafora na raskrsnici sa ulicom Cara Dusana do semafora sa ulicom Autoput za Novi Sad (lakat krivina) kvari utisak jedan kraci deo na pocetku koji je uzi, a cini mi se da je 2+2.
Kvalitet nove saobracajnice je po meni dobar.
Ogranicenje brzine bi trebalo da bude bar 80 km/h.
Svetlostni signal ili ogranicenje brzine 50 km/h ili cak i manje postaviti pri kraju mosta sa Zemunske strane kada idete od Borce i na taj nacin upozoriti vozace da uspore i zbog semafora na raskrsnici sa ulicom Cara Dusana, a i zbog mogucih zastoja i kolona stojecih vozila zbog semafora.
Izmedju traka u suprotnim smerovima treba postaviti odbojnu ogradu.
Za pesake napraviti stazu do petlje sa Zrenjaninskim putem ili bar neki mostic za pesake preko saobracajnice 3+3 na tom mestu gde je kraj pesacke i biciklisticke staze.