Delija":2ks89ua1 je napisao(la):
trialin":2ks89ua1 je napisao(la):
Zoran Milanović: Ima jedan most kraj Beograda. Mi smo takvih 10 napravili
Вазда су кроз историју највеће...кхм, Хрвати били они који су били свесни свог српског порекла.
"Вазда су кроз историју највеће...кхм" + увек били и остаће вечити комплексаши.
Поготово овај Милановић, пошто је појео г...о не доласком на самит у Београд. "Њихова лепа" се на самиту није нигде ни споменула.
"Извјешће"
Вечерњег листа о отварању Пупиновог моста:
Milanović: Ima jedan kineski most kraj Beograda, a mi smo 10 takvih napravili
Ja sam hrvatski premijer, nisam ni srpski ni mađarski, tako da imam određene i moralne obveze i očekivanja, poručio je Milanović.
Milanović je odgovarao na pitanje dopisnika Večernjeg lista je li mu žao što nije išao na skup u Beograd, na kojemu se govorilo o velikim kineskim investicijama u srednju i istočnu Europu. Posebno je li mu žao kad vidi kakvi investicijski projekti dolaze u Mađarsku i Srbiju, a zaobilaze Hrvatsku.
- Ja sam hrvatski premijer, nisam ni srpski ni mađarski, tako da imam određene i moralne obveze i očekivanja. Žao mi je što je do toga došlo. Nije mi drago. Ali kad je već tako, tamo su išli prva potpredsjednica Vlade, išao je i ministar pomorstva. Čujte, u zadnje dvije i pol godine, koliko sam sudjelovao u tome, nije se realiziralo ustvari ništa. To su politički razgovori. Ja to poštujem - rekao je premijer Milanović. On je sudjelovao na ranijim skupovima Kine s 16 zemalja istočne i srednje Europe, koji su održani u Varšavi i Bukureštu, a skup u Beogradu propustio je jer srpske vlasti nisu javno osudile ratnohuškačku retoriku privremeno puštenog optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/milanov ... ili-980069
Коректан чланак у Јутарњем листу:
VRIJEDNA INVESTICIJA
VIDEO: KINEZI SRBIMA NAPRAVILI MOST Vučić: 'Izgradit ćemo više pruga i autocesta nego bilo koja druga europska zemlja'
BEOGRAD - Premijeri Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Li Keqiang svečano su u četvrtak otvorili most preko Dunava između Zemuna i prigradskog naselja Borča, vrijedan 260 milijuna dolara, izgrađen uz 85 posto kredita kineske Eksim banke i 15 posto sredstava države Srbije i Grada Beograda.
Most je nazvan po srpskom znanstveniku i izumitelju Mihajlu Pupinu, a gradile su ga kineske tvrtke.
http://www.jutarnji.hr/video--kinezi-sr ... a/1257888/