banacanin dovla
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 08.01.2014.
- Pohvaljen
- 151
Extra !!! Odusevljen sam! Ima li neko snimak i vazduha iznad cele trase od Zrenjaninca od mosta ? :kk:
Homer Jay":2ldty7kk je napisao(la):GOJE":2ldty7kk je napisao(la):Danas je stvarno VELIKI DAN za Beograd. Koliko veliki - shvatićemo onog dana kada se bude otvorio sledeći GRADSKI MOST!!!!!
Ne usuđujem se da pomislim kada bi to moglo da bude (a ni koji most).
Zapravo, čudno je kad shvatiš da se po prvi put posle šest godina u Beogradu ne gradi nijedan most Nadamo se da će ta pauza kratko trajati (a i juče je potpisan memorandum koji nam daje nadu da će Dunav uskoro ponovo biti premošćen).
I slažem se - veliki dan za naš grad
Ja bih samo još da se zahvalim svim forumašima koji su u prethodne tri godine vredno pratili izgradnju mosta i donosili nam sjajne fotografije sa lica mesta.
Srbija | četvrtak 18.12.2014. | 11:41
"'Pupin' važniji od 'Mosta na Adi'"
Izvor: B92, Beta
Beograd -- Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kazao je da je "Pupinov most" na Dunavu važniji za Beograd od Mosta na Adi, preko Save.
Razlog za to je, kako je naveo, jer će napokon biti izmešten teretni sabraćaj iz centra Beograda.
Đilas je posle otvaranja mosta koji spaja naselja Zemun i Borču, kazao novinarima da će ta saobraćajnica omogućiti i razvoj leve obale Dunava.
Đilas je podsetio da su domaće firme uradile veći deo posla na izgradnji mosta i pristupnih saobraćajnica, iako je bilo predviđeno da domaće i kineske kompanije urade po pola posla.
Đjilas je bio gradonačelnik Beograda u vreme kada je potpisan ugovor o izgradnji "Pupinovog mosta", a za vreme njegovog mandata izgrađen je i most preko Save kod Ade Ciganlije, koji spaja naselje Čukaricu i Novi Beograd.
"Na 'Pupinovom mostu' je radilo 1.700 naših radnika, a 300 kineskih. Izvađeno je dva miliona tona kubnih metara peska iz Dunava i 500.000 tona kamena je prevezeno železnicom iz Malog Zvornika da bi bio ugrađen u pristupne saobraćajnice, i sve su to uradile domaće firme", istakao je Đilas.
On je kazao da je "presrećan što je završen taj veliki projekat, jedan od najvećih građevinskih poduhvata u Srbiji".
Đilas je rekao da se rado odazvao pozivu premijera Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje današnjem otvaranju mosta.
"Treba da sarađuju oni koji su bili na vlasti, i oni koji su sada na vlasti. Ne treba da ratujemo, već da radimo zajedno da građanima bude bolje", kazao je Đilas.
"Pupinov most" otvorili su danas premijeri Srbije i Kine Aleksandar Vučić i Li Kećijang.
To je prvi beogradski most preko Dunava izgrađen u poslednjih 79 godina.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić podsetio je otvarajući most da su ugovori o izgradnji mosta potpisani pre više godina i da je odluku donela bivša vlada, a da je ova vlada završila ono što su oni započeli. "Zato sam zahvalan i predstavnicima te vlade, bivšem gradonačelniku Draganu Đilasu, koji je i prisutan na otvaranju", rekao je Vučić. On je naveo da želi da gradi zemlju u kojoj će ljudi različitih ideja da se poštuju, a u kojoj će sve vlade da dele istu posvećenost prema blagostanju ljudi.
vlasta":20ed7c63 je napisao(la):Bot trans:
becks89":1uqjm8jp je napisao(la):I Manovi su tu
Ово је за затвор! Злоупотреба службеног положаја, коришћење наших пара (горива, аутобуса, возача) зарад партијске/државне пропаганде.Nepopravljivi optimista":1d0zhi3c je napisao(la):vlasta":1d0zhi3c je napisao(la):Bot trans:
Bot trans bira samo Solarise, da guzama bude udobno. Kad se setim samo priča oko toga koliko su bili protiv istih nepatriotskih, EU, poljskih kanti a sad samo marku gledaju :wink:
Zašto se sve severno od Dunava zove Borča?
Mislim, razumem zašto, ali ima li ovaj zapadni deo kod mosta nekakvo ime?
Borča mi zvuci - pa, kao Ovča i Krnjača
vlasta je napisao(la):Danas 10-12h.
A evo gde je završio deo onog sa zemunske strane:
... dakle u furdi iza tribina.
Neko je vec "opravio" glavnu plocu... ostali samo dugmici, ovaj mislim, postolje...
Ovde ko je bio bio je:
cemu li sluzi ovaj oluk ?
Vlasto, veliko pozitivno brojanje za izvestaj sa lica mesta i sve predhodne reportaze