Kako se uzme. U saobraćaju su prilično nezaštićeni sve i kad su savesni vozači bicikala, jer infrastrukture nema, kao i radnopravno, ugl sasvim nezaštićeni, a od saobraćajnih prekršaja da, kazne su ih verovatno zaobilazile... Po BG vratolomno vozikaju kako hoće, uključuju se i isključuju sa kolovoza, tako da im je uvek zeleno
po trotoaru ubace u brzinu svoje elektro bajseve i samo te prošišaju, to je tako ovde
kao nebo i zemlja, kao dve planete...
Juče gledam u NS dobar broj dostavljača u papučama i japankama, kao da su na plažu krenuli pa malo usput i koja dostava da se odradi, a neki stavili i klasičan šešir na glavu, gospodski...
Ima i par likova koji se lože da su nešto profi... Neke kacige, čuda, silna oprema, kao po BG...
Ja iskreno mislim da sam najluđi vozač tamo, verovali ili ne...
A ovde u BG je ludilo. Žalim svakog ko u BG mora time da se bavi...
Juče i prekjuče dok se neka utakmica igrala, milina od posla. Svi se sklonili sa ulica i svi gladni. Ja se uključim oko 18h i do 23h oko 3k jednog dana i drugog dana još toliko...
Ne radim po paklenim vrućinama uopšte. Ako radiš veče i noć biće ~ 3k... Nažalost mnogi moraju da rade po ceo dan i oni imaju 6-7k dnevno i to je obrni-okreni neki maksimum za 1 dan...
I da za bakšiš bih još dodao, imao sam ranije kritičan osrvt, ali red je i da se pozitivno osvrnem. Crnogorci su najizdašniji. Ljudine. Ja sam mislio da su to samo epske priče, stereotipi... Ali nije tako. Drže do sebe. Ne brukaju se.
Ovo ostalo, smuti pa prospi... Žali bože države i siromašnog naroda u njoj. A Ruse bih kolektivno deportovao, čast izuzecima. Ako ih je uopšte bilo.
Njima sve treba uračunati u cenu i nek ih deru na nekretninama. Prosto ono što je cena oni to i plate. Nema u njihovom jeziku reč bakšiš.
Prekjuče neka žena namerno pinovala bližu adresu da uštedi na iznosu dostave, da bih se čuo sa njom i kaže mi - ma ne
ne, pa nešto zavlači... na kraju ispalo do kraja bul Patrijarha Pavla treba da vozim, dodatno 3 km..
i ništa, odneo sam joj... Dodatnih pola sata do sledećeg posla jer treba i da se vratim iz te zabiti Novog Sada... Pošto sam 3 puta razgovarao telefonom gde je tacno, jednom sam malo naglije zakočio... a vole koka kolu iz meka, prospe se pomalo i kad mirno voziš a kamoli dok sa njom na telefonu tumačim njenu pravu adresu...
Znači oborila joj se koka kola..
Predajem kesu, sve curi, na pločice, po stanu, po njenom bade mantilu... ups sorry
Kad nisi u stanju da upišeš i pinuješ pravu adresu nego vozim 3 km dalje da bi uštedela na dostavi, dobila si po ceni dostave koju si platila i ćao
Wolt podršku u principu boli uvo za sve sem da im redovno uplatiš primljenu gotovinu... Radosni su da si obavio zadatak
(ma kako
) i da ti tutnu novi
...
Ugl su ok ljudi bez neke drame i problema, sve ide glatko al naiđe i poneka bu****... Srećom malo ih je... I za sad je posao u tempu u kojem ga obavljam milina...
Živim još uvek samo od bakšiša, do prve uplate, pa videćemo kad će i koliko biti... Od bakšiša najčešće kupim 5 ćevapa u walteru i sok... Svi kažu da sam smršao al ja nešto nisam ni gladan po vrućini, da budem iskren. Telo traži samo tečnost
Od sinoć do danas sam popio litru mleka, al to je za neku drugu temu.