dusanjf":1fwe8i7b je napisao(la):
Felix55":1fwe8i7b je napisao(la):
Zoran Alimpić, zamenik predsednika Skupštine grada, priznaje da je i sam bio iznenađen kada je video „zarđali“ spomenik. - Nisam stručnjak za materijale, tako da sam pozvao idejne tvorce spomenika sa Arhitektonskog fakulteta, koji su mi objasnili da je reč o
namerno izazvanoj rđi.
http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/rdja_namerno_izazvana_.55.html?news_id=238070
e srbijo zemljo medj' shljivama...
Prvo svaka cast predsedniku skupsine grada ,sto se oglasio ovim povodom jer je alarm kao i i uvek prvo dignut
na Beobuildu.Tako da Alimpic ovim povodom dobija
veliki plus.
lepo sto je pozvao ljude sa Arhitektonsko f. da nas ubuduce ne iznenadjuju nebuloznom shatro avagnardom sa dipomskim radom na glavnim trgovima Beograda,a jos kada pomisli na povod i znacenje spomenika situacija postaje jos ozbiljnija..ne mozete se igrati sa osecanjima ljudi kojima je taj spomenika trebao nesto da znaci.
Predlog za resenje ovog problema je da se novom timu arhitekata poveri neko novo resenje koji bi bilo nadogradnja postojeceg, posebno spomenika i trga br 2 koji treba uraditi ponovo iz temelja, eventualno zardjali celik zameniti inoxom,drvom sta god..
Na trgu 1 mozda je jednostavnije uraditi repliku fontane sa Terazija, Vukovog spomenika, ili nesto sl.
Dakle kao sto rekosmo nije strasno da se pogresi ali je jos gore da se ne ispravi greska.
I poruka
studentima Avangardistima,molimo vas vezbajte se na Nbg,medju blokovima.Materijali kao sto je celik su za masinsku i auto industriju,prostor koji ljud svakodnevno posecuju treba da je prijatan ljudima,sa prijatnim tonovima,materijalima,zelenilom,vodom.Jer publika odnosno ljudi koji koriste prostor su ti koji daju konacan sud.Ako je nekome lepo da gleda zardjali celik..da nekazem degu...koje boje ,neka porica sa psihijatrom...to ogromnoj vecini ljudi nije normalno..
Poruka STB ipak se od vas ocekuje vishe hrabrosti.. :kafa: