Za početak da, kao novajlija, pozdravim sve učesnike foruma.
Da naglasim da nisam građevinac ni arhitekta, pa moje komentare uzimajte sa rezervom.
Smatrajte me još jednim koji želi da Beograd učini boljim mestom za život.
Moje viđenje je da se rešenje Savskog trga radilo brzo(predizborno) i bez ozbiljnijeg analiziranja.
Ne želim da komentarišem izbor materijala i mobilijara, već to da se brzinski odradio jedan od lepših trgova u gradu, dok nam se baca prašina u oči nekim mega-giga projektima(Beton hala).
Nekako je sve završeno tiho. Ne sećam se nekog rendera, pogotovo ovog dela ispred bolnice, dok su fontanu ispred pošte najavljivali danima. Prosto me čudi da nisu ubacili i ovde jednu fontanu.
Bez obzira na to da li će popločati ili ne, deo ispred bolnice, ove "žardinjerice" su prosto progutale ceo plato.
Ali ne treba se čuditi previše, jer se kod nas malo stvari radi temeljno. Tako imamo renovirani Tašmajdanski park bez sređenog platoa ispred crkve Sv. Marka ili Slaviju na kojoj je najbitnije napraviti fontanu, a ne rešiti saobraćajni haos.
Ne želim da ostavim utisak nekoga ko kritikuje trenutnu gradsku vlast, mislim da se dosta toga odradilo, samo je problem u pristupu rešavanja problema, kao i definisanja prioriteta.