Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

OK Igore. Ako mislis da post iz nekog razloga nije u redu, obrisi ga.
 
Moja poruka je bila u mnozini tj ka tvojim postovima a ne samo ka poslednjem postu ;) Svakako nista necu obrisati ali malo paznje molim kao sto sam u postu iznad napisao.
 
RioBL zašto se ne upitaš kako to da nadležne službe ne reaguju i one ustanove čiji su to kamioni, ko to tamo nelegalno seče šumu, nelegalno zida.... nego ta pitanja na neki perfidni način postavljaš nama, običnim građanima, koji se trudimo da ukažemo na zajednički problem? Da li takvim pitanjima ti želiš nas da diskredituješ a njih skloniš sa linije odgovornosti? Ovo nije neka ledina gde neki nesretnici zidaju da bi se skućili, ovo je elitno vikend naselje napravljeno na mestu od specijalne važnosti, u pitanju je nasip, a vlasnici su političari, sportisti, estradne zvezde....
Igor je maksimalno korektan i verujem da mu nije lako da se izbori sa nekim aktuelnim temama gde su strasti uzavrele.
p.s ako su moji postovi agresivni, slobodno mi kažite ili ih obrišite, svestan sam da nekada znam da preteram.
 
Bulevarac...nije ti post agresivan samo si malo polupao loncice u vezi mene.
Znas i sam da sam ja omrazen od nekih forumasa jer sam pokazao pozitivan stav prema BNV sto je izgleda najveci moguci grijeh na ovom forumu. Da nebih talasao vodu, neko vrijeme vec izbjegavam da pisem na temi o BNV ali moji kriticari prate sta pisem na drugim temama i pokusavaju dokazati da podrzavam vlast cak i kad sam protiv nelegalne gradnje na lijevoj obali Save.
Evo i ti kazes da je moje pitanje o kamionima "prefidno" i ne mozes da vidis (kao i mnogi drugi) da sam na ovoj temi protiv vlasti.
Za kamione je pitanje logicno, jer ako imaju natpis na kom pise, npr "Srbija Sume" onda je korisno da se toj firmi postavi pitanje sta oni tu rade i sta dovoze. Ili da se te slike priloze kao dokaz nadleznim organima.
Opusti se Bulevarac, ovde smo na istoj strani :wink:

I da, Igoru nije lako. Pod velikim je pritiskom :(
 
Ne verujem da je ''Vladobau'', taj ima ozbiljan vozni park. Ovo je neki Iveco krs, a nalepnica je izguljena, gde pise : LUK- i jos nesto( ne vidi se). Inace tablice su mu BG 198RK, ako je nekom znacajno..
 
Vladobau kamione sam viđao svojevremeno kad sam par dana zaređao sa trčanjem i šetnjom do Galovice (pre par meseci).Sa nasipa su išli ulicom Jurija Gagarina do Omladinskih brigada pa ka opštini.
 
110743148654572701934226.jpg

autor fotografije:Radoslav Lačković
 
Nadomak Novobeogradskih Blokova
146130140063011012527049.jpg

Dragan Matejic-‎MOJ BEOGRAD DUŠU IMA
 
Šta reći osim teška katastrofa... armirani stubovi, koliko spratova planiraju da grade, višespratnicu??? i posle BNV šatro u centru grada, a ovde se vidi kako domaćim parama gradimo BNV... :bash:

malo mi je lakše što trčim podno nasipa pa ne moram baš da gledam ovu drugu rečnu stranu, ali svaki put kada gore prošetam (retko moram priznati), vidim novo s(t/r)anje... :notok:
 
evo vam još jedna informacija.


na nasipu će uskoro nići i jedan balon za fudbal.

inače ove kućice su dobile i kućne brojeve, a vode se valjda pod ulicom jocina ada.
 
Prošle godine nikao je jedan veći balon iza bloka 72 u blizini nasipa, međutim do njega da se dođe ne penju se na nasip.

A balon na onim teniskim terenima je tu već neko vreme, e dotle invalidi rekreativci samo kolima cepaju... Imaju sada već full parking uz nasip, ne znam kada je poslednji put bilo manje od 10 automobila ispred.
 
Ovo je jedan divlji tekst, koji ladno tvrdi da objekti uz obalu imaju građevinske dozvole i eto jadni smetaju im splavovi.

To da su u osnovi svi oni zapravo još mnogo nelegalniji od samih spalvova, o tome ni reči. Čuj ne sme splav u blizini reni bunara, a sme kuća sa septičkom jamom?! Jel oni misle da smo svi mi sisali vesla.

Smeju da seku šumu u priobalnom pojasu, uništavaju nasip vozilima svih tonaža, ograđuju zemljište koje NIJE njihovo i na kraju još su ovde oštećena strana.

Serem ti se na našu jadnu državu.
 
Delija":34utzuig je napisao(la):
Рекла ми птичица да се креће у, пазите сад добро, легализацију дивљих објеката српске пословне, криминалне и политичке елите на насипу у продужетку савског кеја после блока 45. А тамо има само један законит власник земљишта, односно мање "парцеле" које је одувек била приватно власништво. Све остало је било и иостало државно и од великог је значаја за заштиту од поплава.

Е сад, шлаг на торти је да је ту скоро "пазарио" плац и врли нам премијер и да је ни мање ни више кренуо у пробијање насипа како би довео водовод на сами насип. Локалци који су то видели су позвали полицију. Дошла полиција, видели за кога се ради и побегоше хитрим кораком са места злочина.

И да, врли нам председник републике је уз свој плац насуо земљиште и тако запушио преливни канал. Све у свему добро је, супер је!
 
https://www.facebook.com/events/460337520807015/
NIJE NASIP AUTOPUT! - 53. Beogradska Kritična masa

Kritična masa po prvi put u blokovima!

Ovog puta odlučili smo da posetimo Savski nasip, koji se u poslednje vreme pretvorio u pravi auto-put, kojim jurišaju vozila užasnom brzinom, iako po zakonu od motornih vozila ovuda smeju samo servisna vozila za odrzavanje nasipa.

Naime, na Savskom nasipu saobraćaj je ZABRANJEN u oba smera, ali to ne sprečava vlasnike ilegalnih luksuznih vikendica, vila i dvoraca na Savi da svoje četvorotočkaše bahato poteraju preko istog. Pošto put nije predviđen za saobraćaj, nema ograničenja brzine, već je postavljen samo znak "pazi na bicikliste", jer je u pitanju obeležena biciklistička ruta.

Međutim, neko (a vi pogodite ko) konstantno skida te saobraćajne znakove sa početka nasipa. I onda se auto potera ”malo” brže, jer do vikendice treba stići, a i iz nje uteći predveče, kad "grizu" komarci. Koliko je ilegalna gradnja ovih vikendica problematična, besmisleno je pričati. Šuma je na nasipu već dobrano posečena, nasipa se zemlja, asfalta je što više kako bi se do ilegalnih vila lakše stiglo. Jasno je koliko se saobraćajem teških kamiona sa građevinskim materijalom uništava nasip (što se lepo može videti da on rapidno propada), a fekalnim vodama zagađuje pijaća voda. I postepeno se odavde proteruju biciklisti. Da li biste vi izveli porodicu na voznju biciklom, ako vam svaki minut besno svira užurbani vlasnik vikendice i džipa?

Ukoliko vam ovo smeta, dođite u subotu na Kritičnu masu, da odemo zajedno do blokova i da pokažemo da nam je dosta! Poručujemo gradskom Sekretarijatu za saobraćaj da naloži da se vrati znak zabrane saobraćaja u oba smera, kao i da JKP "Beograd put" postupi po nalogu saobraćajne inspekcije i postavi znak koji nedostaje!

Ponesite i rekete za badminton, frizbi i opremu za piknik, da sačekamo zalazak sunca na nasipu... a jednog dana, nadamo se, i bez motornih vozila :)

I ovog puta se okupljamo od 16:30 na Trgu Republike, a u vožnju ka Novom Beogradu krećemo u 17:00.

Ruta 53. Kritične mase: http://ridewithgps.com/routes/9988781

Kritična masa je zajednička biciklistička vožnja koja se odvija u preko 300 gradova sveta, sa ciljem skretanja pažnje na probleme sa kojima se biciklisti i biciklistkinje susreću u saobraćaju. U Beogradu, održava se svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17h sa Trga Republike.
 
Ove subote kritična masa dolazi na Savski nasip, to je odlična prilika da svima pokažemo da nam je stalo do javnih površina namenjenih svima, i da smo protiv otimanja istih, zarad sebičnog ličnog interesa povlašćenih pojedinaca, za koje zakoni ove države ne važe. Bilo bi lepo da se što više ljudi pojavi na Savskom nasipu u subotu. Možete doći biciklima, peške, na rolama... dobrodošli ste, i vidimo se u subotu!
F118yH3.jpg
 
Taj znak je i znak zabrane za bicikliste :(

Trebalo bi akcenat da bude da se kretanje nasipom zabrani motornim vozilima, a dozvoli biciklistima.

No sa obzirom da znamo čije su kuće uz nasip i da znamo ko ide na riblju čorbu i soma tu, "piši propalo" :(
 
da, spominjali smo ranije taj znak i shvatili da sekretarijat za saobraćaj namerno ne želi da postavi znak zabrana kretanja za sva motorna vozila, da bi bicikliste stavila u isti kos sa ovima, pa onda mogu lako da kazu, sta se zalite i vama je tamo zabranjeno, pa vozite.
Sve službe koje imaju bilo kakav dodir sa Savskim nasipom su pod teškom korupcijom, to je valjda svima jasno.
 
"Prijavite nelegalnu gradnju, proverićemo"

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandar Simić pozvao je građane, preduzeća i lokalne samouprave da prijave nelegalnu gradnju.
Izvor: Tanjug ponedeljak, 24.08.2015. | 12:49

Simić je istakao da samo zajedno možemo da se izborimo sa tim problemom.

"Važno nam je da zađemo u svaki kraj Srbije, svuda gde se nelegalno gradilo i gde se gradi, jer smo namerni da ispitamo baš sve prijave i da proverimo svaki park prirode i i svaki nelegalni objekat", rekao je Simić.

Simić, koji je pomoćnik ministra za inspekcijske poslove, upozorio je da nelegalna gradnja često ugrožava bezbednost, ali i narušava prirodne lepote Srbije.

On je podsetio da je Ministarstvo radi efikasnijeg rada otvorilo liniju i mejl za prijavu nelegalne gradnje.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1030619
 
astrodule":2j16xquq je napisao(la):
Taj znak je i znak zabrane za bicikliste :(

Znaci, ako taj znak predstavlja zabranu saobracaja svim vozilima, a predstavlja, onda se jednako odnosi i na bicikle i na automobile. Drugim rijecima, ako se ne varam, saobracajnim propisima je regulisano da je staza po nasipu - pjesacka staza (setaliste).

postoji li neko udruzenje pjesaka u BG? oni su ta kategorija koja je ugrozena stanjem na nasipu.
 
Zuma":2o9nhqht je napisao(la):
"Prijavite nelegalnu gradnju, proverićemo"

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandar Simić pozvao je građane, preduzeća i lokalne samouprave da prijave nelegalnu gradnju.
Izvor: Tanjug ponedeljak, 24.08.2015. | 12:49

Simić je istakao da samo zajedno možemo da se izborimo sa tim problemom.

"Važno nam je da zađemo u svaki kraj Srbije, svuda gde se nelegalno gradilo i gde se gradi, jer smo namerni da ispitamo baš sve prijave i da proverimo svaki park prirode i i svaki nelegalni objekat", rekao je Simić.

Simić, koji je pomoćnik ministra za inspekcijske poslove, upozorio je da nelegalna gradnja često ugrožava bezbednost, ali i narušava prirodne lepote Srbije.

On je podsetio da je Ministarstvo radi efikasnijeg rada otvorilo liniju i mejl za prijavu nelegalne gradnje.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1030619

Prijavio juče.
 
Biciklisti su oterali automobile sa nasipa
Bilo je i nervoznih koji su ostali blokirani...
Kritična Masa stigla na svoj cilj, savski nasip. Tražimo da se oslobodi od automobila i motornih vozila !

8rK29Er.jpg

krJHsbW.jpg

CNmhgMQ.jpg

O6aTAzl.jpg
 
Vrh