Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Ма знам и ја то, ал' ми некако слатка нелагода с којом силници читају овакве вести. Па зивкање оних који су им "гарантовали" да су им инвестиције у виле за одмор безбедне, да то нико неће ни видети...

С носталгијом се сећам оних булдожера којима је покојни Неша Богдановић почистио дунавску обалу од Југославије до Венеције од "привремених објеката" радикалских приложника. Како би овде весело забрујали... :gobb:

Ima li gdje sliaka te buldozer voznje po keju kod jugoslavije ,

sizif":zkye6akf je napisao(la):
Правда за Невенковића!
:lol:
Ne mogu da se zahvalim, ovo me podseca na Pravda za (retardirane) Grobare i samo toliko mi ide na onu stvar kad god je cujem...a ne propustaju priliku.

Ako ste toliko zabrinuti za mene, igrajte dodole, klanjajte sa Amonu Ra, Hiperionu, Apolonu, kome god, samo da sledece sezone (i narednih) bude vise sunca i manje kisa. Ova je gotova, vodovodni sistem je ispraznjen, sve je lokovano do proleca.

p.s.
Jedva cekam da vidim tog Braveheart predsednika opstine Surcin koji ce da potpise rusenje Cumetovog zamka :lol:

A sto bi potpisvao predjsednik opstine surcin to ce plava ministarka da uradi kao i bolnicu u centru surcina

Не брини, Невенковићу. Ово ми само маштамо, али смо свесни да нема везе са стварношћу.

Мада, ако Пицоусти од Нове године нађе нове партнере у лику Боте и Чеде, па се још одлучи да коначно почини "оцеубиство" и уклони Тому... Није ми баш невероватна слика шлепа са куглом како се помера од куће једног Николића до другог, па до Чуметовог замка, па до Бачевића, па до тебе... Зорана дрекне "Разваљуј!", заклати се куглица код једне куће, па "Бооом" - оде у парампарчад. Заклати се код друге, па исто...

Ех, пусти снови. :mrgreen:

sizif":2nt2kv0x je napisao(la):
Не брини, Невенковићу. Ово ми само маштамо, али смо свесни да нема везе са стварношћу.
Vidis da prizivam dodole i mitska bica, sve zbog velike zabrinutosti :D
sizif":2nt2kv0x je napisao(la):
Ех, пусти снови. :mrgreen:
To ti kazem :laugh:

Eh kamo puste srece da je ovo jedini problem ove drzave...ne bi ga ni bilo :D

O Nevenkoviću, nema te odavno :)

Nego, daj iz prve ruke, šta kažu zašto su posekli onoliku šumu, mislim čemu?! sada se i sa šetališta jasno vidi koliko je proređena, da ne pričam tek sa samog nasipa? Još malo pa ni vi nećete imati u čemu da uživate, ličiće na kaluđericu.

Tu sam, tu, vrebam retarde iz prikrajka samo se nesto slabo javljaju :D

Nista novo ne bi mogao da dodam osim onog sto sam vec pisao. Sta ce biti - videcemo.

I, jel ono beše EPS raskrčio drveće koje treba da stabilizuje nasip?

Nevenkoviću, govedo bahato. Dobro znaš zbog čega se krči šuma.

Od tebe niko i ne očekuje da pokažeš da nisi govedo.

Nije ti ovo ja tebi Serdare ti meni Vojvodo vec je prepisivanje tipican modus operandi...znas ti :laugh:

Nije prepisivanje. Odao sam ti priznanje zato što si napisao "moguće". Zaista cenim.

Daj Igore briši ove postove, ne moram da čitam baš Nevenkovićeno prozivanje polovine foruma retardima.

evoda ispratimo vesti oko Tome.. Problem je sto niko ne pominje koliki je ovde problem cisto gradjenje unutar nasipa i unistavanje istog
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/515175 ... ine-sinove

Sinovi Tomislava Nikolića mogli bi da zadrže svoje divlje vikendice zbog birokratske ujdurme koja koči njihovo rušenje.

Naime, zahtevi za legalizaciju kuća na obali Save sinova predsednika Srbije misteriozno su nestali. Tačnije, zagubili su se negde na putu od Opštine Novi Beograd do Sekretarijata za legalizaciju Grada Beograda.

Pročitajte još:
ZAKON DA VAŽI ZA SVE Nikolićeva kuća mora da bude srušena i tačka
A kuće ne mogu da budu srušene dok se ti zahtevi ne odbiju, što će se sigurno desiti čim stignu na pravu adresu.

Selektor
Mlađi sin predsednika Branislav nedavno je imenovan za selektora kadetske fudbalske reprezentacije naše zemlje. Ne bavi se politikom, a trener je još od 2004. godine.
Gradonačelnik
Radomir Nikolić je odskora prvi čovek Kragujevca, gde je uspeo da posle mnogo godina smeni Verka Stevanovića, držeći odbornike u karantinu do samog glasanja.
Dok u Opštini Novi Beograd tvrde da su podaci o nelegalnim kućama Branislava i Radomira Nikolića prosleđeni gradskom Sekretarijatu za legalizaciju, u ovoj instituciji govore da podatke o njima nemaju.

- Imamo zavedeno tačno pod kojim brojem im je prosleđeno. Zato ne razumem kako oni to ne mogu da nađu - kaže predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.
U Sekretarijatu za legalizaciju, s druge strane, objašnjavaju da je njima stiglo 250.000 zahteva i da je teško sada pronaći bez preciznih podataka u njima dokumenta koja su podneli sinovi Tomislava Nikolića.

To međutim nije kraj priče. Čak i kada Sekretarijat za legalizaciju donese odluku da te kuće ne mogu da se legalizuju, pitanje je ko će platiti rušenje. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali za „Blic” kaže da su svi objekti čija je površina manja od 800 metara kvadratnih u nadležnosti opština.

- Kada Sekretarijat obradi zahteve i donese odluku, ona mora da postane pravosnažna da bi se pristupilo rušenju, a novac za to treba da obezbedi lokalna samouprava iz budžeta koji ide opštinama iz grada Beograda - kaže Mali.

Vikendice Nikolićevih sinova se nalaze u Bloku 45, na 15 minuta vožnje od centra grada
Šapić međutim kaže da oni nemaju novca za to.

- Kada stigne rešenje o rušenju, mi upućujemo zahtev Gradu da nam uplati namenski novac za rušenje, jer kada bi opština to plaćala ne bismo imali da platimo ni struju - kaže Šapić.

A što račun za rušenje ne pošalju onoj osobi koja je podnela zahtev za legalizaciju? Čim je podnesen zahtev, ta osoba postoji. Dalje - nemaš pare - plenimo imovinu ili šta se već radi u tim situacijama?

Konstatujes da je nelagalno , das rok od 15 dana da srusi o svom trosku i vrati zemljiste u prvobitno stanje
Po isteku roka srusis posaljes racun , ostalo je sve palmudjenje da se nista neuradi

Pa oni ne mogu obične dograđene kioskčiće da uklone godinama, koji više nisu postavljeni u skladu sa novim odlukama o postavljanju, a mi ovde pričamo o puno većim zidanim objektima.

Ali razumem da je delimično problematično to sa slanjem računa o čemu pričate, jer za rušenje pare iz budžeta odlaze momentalno, a ko zna koliko je dugo potrebno da ispostavljeni račun dođe na prinudnu naplatu kod odgovornog, da li bi on platio ili ne, pa sud i sve ostalo i na te pare ponovo možeš da računaš tek za nekoliko budžetskih godina :)

Uglavnom, mislim da se ovo dotiče i teme nedovoljne decentralizacije, tj. premalog budžeta i ograničenih nadležnosti opština.

To se dotice nerada ,neorganizvanosti , nepsotjanja procedure , nerada inspekcije koja je dozvolila de se nesto nelegalno sagradi

Vrh