Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Нема ништа:

Server Error

404 - File or directory not found.
The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
 
Aleksandar Šapić, predsednik najveće Beogradske opštine plagirao doktorat !

Drski plagijat Aleksandra Šapića
Guia-5-differences.png

U tekstu koji je analizirao doktorat ministra Nebojše Stefanovića, istakli smo da se naši motivi analize tog doktorata tiču isključivo akademskog integriteta i kvaliteta obrazovanja u Srbiji, te da iza njih ne stoje političke namere niti želja za diskvalifikacijom pojedinih političkih partija. Danas iz istih razloga upoznajemo javnost sa nalazima naše analize doktorske disertacije funkcionera opozicione Demokratske stranke, predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića.

http://pescanik.net/2014/07/drski-plagijat-aleksandra-sapica/
 
Nisam imao vremena i volje ovih nedelja da ih više "smaram", problemi koje sam prijavljivao pre nekoliko meseci su i dalje prisutni, ali i oni višegodišnji. Ipak ima nekih novosti, nakon dodatnog upita komunalnoj inspekciji, pozivajući se na zakon o slobodi pristupa informacijama od javnog značaja, gde sam im tražio da mi dostave službenu belešku (koju su sačinili i o tome me obavestili pisanim putem, pitao sam ih opet da li su obavestili policiju da NN lica seku šumu? Da li su oni uneli u službenu belešku da je drveće posečeno, ili su napisali da nisu zatekli nikoga u seči(velika je razlika)? Nakon toga su stigla DVA odgovora, u jednom me obaveštavaju su primili moj zahtev za pristup informacijama OJZ, u vezi službene beleške, od 18.6.2014 i obaveštavaju da je sekretarijat pripremio predlog odgovora (šta znači pripremio je predlog odgovora?), i da će mi ga dostaviti preko lica ovlašćenog za postupanje po zahtevu.
Takođe sam istog dana dobio odgovor od komunalne inspekcije (ne znam da li je to njihov predlog odgovora?) da su povodom moje nove prijave od 27.6.2014, podneli prijavu 15.07.2014, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, Savska 17A, protiv NN lica, jer postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo, pustošenje šume na Savskom nasipu od poteza okretnice u Bloku 45 do Ostružničkog mosta.
Takođe su me danas zvali telefonom iz Beokoma, da me pitaju da li bi došao na razgovor u Utorak na Trg Nikole Pašića 6, naveli su broj kabineta i ime osobe sa kojom bi trebalo da razgovaram, mada ne znam o čemu, jer su brojni prekršaji koje sam prijavljivao, većina se odnosi na otimanje trotoara i Savski nasip. Potvrdio sam da ću doći, pa ću vam preneti utiske.
 
Snimi razgovor - za slučaj da počnu da te "savetuju" da odustaneš.
 
А јел смије снимати ako им није рекао да ће снимати, онда га могу тужити!?
Да питамо Белку шта он мисли!
 
Rašo, ne komplikuj stvari.

Ne znamo zašto ga zovu, a ja sam mu dao dobronameran savet - za svaki slučaj.
 


Osvanula slika na ''blokovi.com'' ,

Hocemo da licitiramo koliko ce stajati znak?
 
tamo posle ove rampe jedno dve nedelje, da budem sirok :D Sa druge strane nisam siguran koliko ovaj znak utice na saobracaj motornim vozilim, davno bejase vozacki :) verovatno odnese pobedu vozacki lobi pa im je sad i dozvoljnea voznja :evil:

Salim se, nadam se da nece bas odmah srusiti znak, ionako njih bas brriga sto stoji znak, sto se da videti iz prilozenog...
 
Ima da obeleže kako treba, a za sada neka se igraju sa saobraćajnim znacima.
Stigli su mi neki novi odgovori, uslediće i nove prijave za druge prekršaje na Savskom naspu, samo da sakuupim volje i vremena.
Bio sam danas na "sastanku", Stevo Marušić, sa kojim sam trebao da razgovaram o nečemu se nije ni pojavio, neka žensla osoba iz gradske uprave me je pitala, koji je moj problem, na šta se žalim. Objasnio sam joj da se žalim na mnoge probleme, godinama, a neke od njih nadležne služne ne rešavaju godinama. Saopštio sam joj da sam upoznat kome treba da se obratim povodom mojih žalbi, i da se nadležnim službama i obraćam, kako preko Beokom servisa, Sekretarijata za saobraćaj, urbanizama..
Rekao sam joj da nisam došao u gradsku upravu jer sam to tražio, nego da su mene zvali 2 puta preko Beokoma, odnosno komunalne inspekcije. Prvi puta da me pitaju da li sam zainteresovan da me stave na neki spisak, jer su primetii da se "interesujem" za probleme u gradu, a drugi put, mesec dana kasnije, odnosnpe pre par dan da potvrdim da li bi došao na razgovor sa "gospodinom" Stevom Marušićem, u kabinet 215, tačno u 12:00, još me je zamolila da dođem malo ranije i da ne kasnim. Ženska osoba koja očigledno nije Stevo, nije znala ništa o tome, a Stevo je na sastanku... Mogao je brav da me pozove ili kaže nekoj nesposobnoj a dobro plaćenoj guski da se javi i otkaže saszanakp! Sreća da meni šetnja nije teško pala, ali neko je mogao da zapuca sa drugog kraja grada... Uglavnom standardno katastrofalna angažovanost nadležnih na rešavanju aktuealnih gradsih problema, koji bi u nekom uređenom društvu bili rešeni u toku jedne nedelje, jer ne prijavljujem ja zagađenja od nuklearnih elektrana.
 
Неко ће налепити преко налепницу са камионом или аутомобилом и ето "дозвољеног" пута за возила :x
 
Ako je Beograd put postavio ovaj znak, onda je time sugerisao da je staza na nasipu put na kojem je dozvoljeno kretanje motornih vozila - iako nije dozvoljeno.

Prvo je dva puta postavljan i potom rušen znak za zabranjen prolaz vozila, a onda su popustili divljacima i postavili "Opasnost-nailazak na put kojim se kreću biciklisti".
 
Znak je još uvek stajao na svom mestu danas oko 20:15
 
relja":26wis32p je napisao(la):
Ako je Beograd put postavio ovaj znak, onda je time sugerisao da je staza na nasipu put na kojem je dozvoljeno kretanje motornih vozila - iako nije dozvoljeno.

Prvo je dva puta postavljan i potom rušen znak za zabranjen prolaz vozila, a onda su popustili divljacima i postavili "Opasnost-nailazak na put kojim se kreću biciklisti".
Београд пут и јесте поставио овај знак, али они само постављају и обављају радове по налогу градског Секретаријата за саобраћај. Значи сам Секретаријат (као налогодавац) и тамошњи саобраћајни инжењери, је сугерисао да је дозвољена вожња моторним возилима по насипу !!!
 
Onda moramo posaljemo upit Sekretarijatu za saobracaj kako je na ovom potezu postavljen ovaj znak. evo ja jutros pustio mejl, mozda bi mogao jos neko da ih malo zatrpamo da moraju da odgovore.
 
Treba se pozivati na onaj tender, kada je kupovana solarna rasveta, gde se jasno navodi da se rasveta kupuje zbog osvetljavanja PEŠAČKE staze, koju oni ne žele da obeleže. Treba ih to pitatiti, kako kada kupuju solarnu navode da je kupuju radi pešačke staze, a kada treba da postave znak da je to pešačka staza, to ne urade.
 


Trebalo bi ispitati kakvi su to ugovori sa ''Beovodama'' i otkud njima pravo da izdaju placeve po 3 ara za izgradnju objekata.
 
Trebalo bi ispitati kakvi su to ugovori sa ''Beovodama'' i otkud njima pravo da izdaju placeve po 3 ara za izgradnju objekata.[/quote]

Mislim da se vec pisalo o tome.
Beogradvode izdaju dozvolu o postavljanju splava, uz to vlasnik splava dobija da se stara o obali npr. u sirini splava, i u dubini obale npr. 10-15m.(karikirao sam)
A to sto oni seku sumu, nasipaju, nivelisu obalu, rade pristupne puteve u nasipu, otvaraju komplekse, tipska naselja, vile...kupuju, prodaju, ogradjuju,jurcaju po nasipu,izigravaju kauboje....uskoro ce i da sve to legalizuju....e to je greh nad grehovima!!!
 
disperzi":3m5mkwr2 je napisao(la):
Beogradvode izdaju dozvolu o postavljanju splava, uz to vlasnik splava dobija da se stara o obali npr. u sirini splava, i u dubini obale npr. 10-15m.(karikirao sam)
A to sto oni seku sumu, nasipaju, nivelisu obalu, rade pristupne puteve u nasipu, otvaraju komplekse, tipska naselja, vile...kupuju, prodaju, ogradjuju,jurcaju po nasipu,izigravaju kauboje....uskoro ce i da sve to legalizuju....e to je greh nad grehovima!!!

Pa iz svega navedenog lako je zaključiti da je upravo BV dao zeleno svetlo za sve te nelegalne aktivnosti dajući im dozvolu o postavljanju splava.

Ovo prvo, je povuklo i sve ostalo. Neko treba da odgovara za sve to!
 
Vrh