Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

vidi se odmah da ste pozvali prijatelje, duplirao se broj "lajkova" za nekoliko sati i sada smo na 101 like :)

Bulevarac svaka čast za stranicu, perfektno odrađeno sa sve slikama! Moramo ovo da izguramo do kraja, bilo bi lepo da se za početak uključe svi u širenje priče na svom Fejsbuk nalogu!

Nešto se desilo sa ovim postom na stranici Savski nasip, dobio sam poruku da su 2 prijatelja, ne znam koja, boostovala stranicu(valjda platiš pravim novcem tu uslugu), pa se odjednom broj pregleda ovog posta sa npr. 250 popeo na 2k pregleda. Možda to i sam FB nešto radi, nemam pojma..

https://www.facebook.com/savskinasip/po ... 0075127532

A da skupimo pare za cuvarsku kucicu , rampu , katanac i znak pa da to doniramo beograd vodama , da se nepravdaju kako nemaju para

direktor":1co16lbh je napisao(la):
A da skupimo pare za cuvarsku kucicu , rampu , katanac i znak pa da to doniramo beograd vodama , da se nepravdaju kako nemaju para
:lol: Dobra.

Mi cemo da placamo cuvare. Taman da se Dusanu ispuni zelja.

DusanBG":1co16lbh je napisao(la):
da pešaci i biciklisti ne smetaju novim vlasnicima.

direktor":1co16lbh je napisao(la):
U 16 h iz pravca Pancevackog mosta nadolazi ratna armada ratne flotile VRS u zbirnom broju od 11 bordova predvodjeni komandnim brodom Kozara , prva meta za gadjanje splav kolsej kod 25 maja sledece su mete na kopnu iza bloka 45 poznato kao divlje naselje na nasipu
Na svu srecu Diplomu cuvaju Kobre a i nadalje je u komandant KoV i RV. Koliko god da su kilavi, ipak su jaci od ovih panonskih mornara.
Jos jedan u nizu paradoksa, zemlja bez mora i dalje ima ratnu mornaricu.

boleNBGD":1co16lbh je napisao(la):
Ok, svi se slazemo oko problematike, vreme je za akciju.
Pre bilo kakve konstatacije, da li si procitao zadnjih 10-ak strana? Isto pitanje i za 2 clana koji su lajkovali ovaj post.

@direktor hahaha, nije mi to palo napamet, ali siguran sam da bi odbili, jer su to neki specijalni čuvari, koji moraju specijalne škole da završe, kakvih kod nas još nema, mada je Dr. Mića najavio da bi u narednim godinama, ako uslovi dozvole, mogla biti formirana jedna katedra na Megatrend univerzitetu, pa bi najzad mogli da dobijemo čuvare po svetskim standardima.

w2tXHpC.jpg

January 31st, 2014
31/01/20140

Zahtevi koji se odnose na gradske organe vlasti (ali ne i na javna preduzeća) dostavljaju se na pisarnicu Skupštine grada Beograda, Trg Nikole Pašića br. 6 ili direktno nadležnom organu vlasti. Odgovarajuće formulare možete preuzeti sa veb prezentacije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti: http://www.poverenik.rs/sr/formulari.html

Ovaj zahtev se odnosi na sledeće informacije:
Informacije o tome i odgovarajuću ugovornu i projektnu dokumentaciju, kao i informacije o sprovedenoj javnoj nabavci u postupku nabavke i postavljanja energetski efikasne rasvete sa solarnim panelima u okviru Savskog nasipa na Novom Beogradu, počev od raskrsnice sa Ulicom Dr Ivana Ribara u blizini objekta br. 191 u pravcu ka Ostružnici, sve na servisnom asfaltiranom putu koji se nalazi na kruni nasipa.

http://www.bck.rs/zahtevane-informacije/january-31st-2014

Obratite pažnju na zahtev upućen direktoru Beogradvoda, jasno se u zaglavlju navodi zahtev za obeležavanje PEŠAČKO/BICIKLISTIČKE STAZE, dok se u odgovoru, odbija obeležavanje SAMO BICIKLISTIČKE staze, ne navodeći zašto se vise ne spominje PEŠAČKA staza. Odbijanje Beogradvoda da obeleži PEŠAČKU stazu ne smeta da se prikom kupovine solarnih panela, SPOMNIJE PEŠAČKA STAZA, te se zbog te nepostojeće PEŠAČKE staze kupuju solarni palale u vrednosti od 200 000 eura. bez PDV-a. Izgleda da solarni paneli ipak nisu kupljeni zbog pešačke staze, kako se u tehničkom opisu navodi!
T402xnF.jpg

s0HaElW.jpg

feagSKr.jpg

HnpqTUk.jpg

Nevenkovic":3u8ceyfg je napisao(la):
direktor":3u8ceyfg je napisao(la):
direktor":3u8ceyfg je napisao(la):
U 16 h iz pravca Pancevackog mosta nadolazi ratna armada ratne flotile VRS u zbirnom broju od 11 bordova predvodjeni komandnim brodom Kozara , prva meta za gadjanje splav kolsej kod 25 maja sledece su mete na kopnu iza bloka 45 poznato kao divlje naselje na nasipu
Na svu srecu Diplomu cuvaju Kobre a i nadalje je u komandant KoV i RV. Koliko god da su kilavi, ipak su jaci od ovih panonskih mornara.
Jos jedan u nizu paradoksa, zemlja bez mora i dalje ima ratnu mornaricu.

boleNBGD":3u8ceyfg je napisao(la):
Ok, svi se slazemo oko problematike, vreme je za akciju.
Невенковићу, ти си барем на води па би требао да знаш да у српској војсци нема рода под именом РМ (ратна морнарице) него само Речна Јединица (РЈ).
http://www.vs.rs/index.php?content=5679 ... 672172d7df

Panonski mornari Gago, ove bi prvo jace nevreme na moru potopilo :)
bes' njih, sprdam se ja, nemamo mi ni RV...kada se raspadne jos ovih par preostalih M 21 pocecemo da placamo komsijama cuvanje neba.

Danas/sutra bi trebala Anonymous Srbija da podeli link na Fejsbuku ka našoj stranici i našu priču (preko 65 000 ljudi imaju na stranici)

Javili su se Anonym. uglavnom voleli bi kao i Peščanik, da se napiše tekst koji sve ove informacije sažima u jedan tekst. Ja sam napisao nešto, ali to nije dovoljno kvalitetno, jer nemam znanja, iskustva u pisanju tekstova. Ako neko od vas ima više dara, odlično ;) Javila se još jedna novinaraka, koja je zainteresovana da piše o ovome, u pitanju su Naše novine.

Воде за пиће у Србији углавном загађене тешким металима
КАТЕГОРИЈА НАУКА / ДАНА 12/01/2014 У 10:06 ЧАСОВА /
karta voda

Од стандарда одступа 42 одсто водовода и 45 процената појединачних узорака вода пре него што се пречисте у фабрикама за прераду, које одавно чекају модернизацију. – Од 31 басена из којих се централна Србија снабдева водом неисправно је, према неким од последњих истраживања, чак 27

Не мора контаминација ни бити толико висока да се с њом не може изборити савремена технологија, али наше фабрике за прераду воде су деценијама старе и питање је како би се носиле с првом озбиљнијом претњом, напомиње „Политикин” саговорник.
karta-voda.jpg

Владимир Вукасовић / Политика

http://srbinaokup.info/?p=24518

Bulevarac, koliko ja znam novinari su ti koji bi trebalo da nesto napisu, naravno da mi nemamo znanja da srocimo clanak za novine Mislim da i ovde imaju dovoljno informacija da pokupe, sa dokumentima koje smo okacili po sajtu.

MOgu komotno i ovu dokumentaciju koju si dobio u vezi solarnih svetiljki, koja jasno na vise mesta pominje PESACKU stazu. Naravno da je nas cilj sviju da tu bude i javna bicciklisticka staza, ali je bitno videti da to jasno nije put za kretanje motornih vozila u svim zvaninim dokumentima.

Prosto mi nije jasno kakao sadasnjom izmenom GUPa nisu i ovo pokusali da pretvore u parking ili jednostavno saobracajnicu :)

DusanBG":5tpfmovg je napisao(la):
ali je bitno videti da to jasno nije put za kretanje motornih vozila u svim zvaninim dokumentima
:lol:
Servisne sluzbe i interventne ekipe uglavnom koriste dvotockase bez motora, popularno bicikle.

Šta je, ponestalo pravih komentara pa onda i ova glupa spinovanja...

Pre nego sto bilo sta ponovo napises procitaj dokument koji je okacio Bulevarac na ovoj stranici, drugi pasus obavestenja.
I da ti pomognem,

Posto je tebi jasno da
kruna je predvidjena samo za servisni saobracaj vodoprivrede i interventnih vozila
znaci
jasno je da to nije put za kretanje motornih vozila u svim zvaninim dokumentima

vec treba jedino i iskljucivo da sluzi iskljucivo nama biciklistima i pesacima (prim.aut)
nemam sta da pitam ili komentarisem.

Meni je sve jasno :D , tebi neverUem da ce ikad biti..

Trebalo bi da uradimo hronologiju dešavanja na nasipu, po godinama.
Često se navodi da je problem sa Savskim nasipom star problem, da seže još u Slobino vreme.
Iz salitskih snimaka, od 2001 pa nadalje, je lako utvrditi, kada je svaka kuća sazidana.
Na tim snimcima se jasno mogu zaokružiti kuće koje su tada postojale, jedna od njih je verovatno Arkanova, koja se više puta spominjala ovde.
Za svaku godinu (barem do 2007) bi mogli da napišemo koliko kuća je na nasipu, npr 2001-10 kuća, 2007-20 kuća, 2009 - 150 kuća, 2014 - 400 kuća
Takođe je bitno da za svaku godinu napišemo ko je bio Gradonačelnik, predsednik opštine NBGD, ko je bio ministar građevine, ko je bio direktor Srbija voda, Kada su nastale Beograd vode, ko im je bio direktor, i sve ostale osobe koje su primale plate a imaju veze sa ovim.
Verujem da tako urađena analiza, sa fotogragijama, jansnije ukazuje na odgovorne osobe i kao takvu možemo lakše da je delimo svim zainteresovanim.

Nevenkovic":og6de0rp je napisao(la):
Panonski mornari Gago, ove bi prvo jace nevreme na moru potopilo :)
bes' njih, sprdam se ja, nemamo mi ni RV...kada se raspadne jos ovih par preostalih M 21 pocecemo da placamo komsijama cuvanje neba.
Сва та пловила су и дошла са мора из Црне Горе након раздвајања Србије и Црне Горе 2006. године. Црногорској морнарици остале подморнице и већи војни бродови, који наравно не могу да се користе по рекама.
За авионе се не секирај има их и биће их.

4 djc su u klot stanj iz tivta dosla za bg bio sam na njihovm utovaru , od 4 koja su dosla 2 su u upotrebi a 2 su strteska rezerva , koriceni su za mornaricku pjesadiju jla i u vrlodobrom su stanju , odlikje ih jako plitak gaz

Novinarima morate sve sami pripremiti, inače od toga ili nema ništa, ili neće ni na šta ličiti. Oni niti imaju vremena, niti su kod nas plaćeni za bilo kakva samostalna istraživanja. Dakle, osnovne teze, istorijat, sva obrazloženja, citati autoriteta, zaključci, podaci, datumi, izvorni dokumenti, fotografije, linkovi na povezane ili slične tekstove. Ako može i gotov tekst koji oni posle samo malo prerade, ali ovo prethodno je obavezno.

Nevenkovicu, kao i obicno post zavrsavas nisko, ovo je odlika vecine tvojih postova. Zajedljivi komentari, tamo gde vidis da nesto mozes da ubodes, van toga stav "moze mi se" ili tisina.

U dokumentu EDB-a na osnovu koga je radjena javna nabavka za sadasnje osvetljenje se pominje PESACKA staza. Ovde bi neko trebao da objasni EDBu i Beogradvodama gde se nalazi ta Pesacka staza, ako ne na kruni nasipa gde je servisna saobracajnica. Ovo dalje naravno nikako ne umanjuje tvoj prekrsaj voznje po nasipu, osim ako nije ono isto moze divlja gradnja u Kaludjerici, mogu i ja vikendicu.

Za razliku znaka za zabranu kretanja vozila, ja tamo u zivotu nisam video znak za zabranu kretanja pesaka.

A i ovako, ovo je najobicniji spin, prebacujes problem na koriscenje nasipa od pesaka i biciklista koji isti koriste bez trunke stete za ikoga i stavljas u istu ravan sa tvojim ciscenjem obale od sume, gradjenja vikendice i koriscenja vozila od par tona na nasipu. Ovim direktno ugrozavas kretanje drugih na nasipu i uzurpiras deo javne povrsine koju ste usput devastirali po svojim zeljama. Mozda si primetio krater od pola metra koji je otvorio kod samog penjanja na nasip, mora da su neki biciklisti ozbiljno teski kada su uspeli svojom tezinom onako da otvoren asfalt.

Ako ti ne mozes da razumes razliku izmedju ove dve krajnosti, onda zaista ni tebi nikada to nece biti jasno.

A da se malo urazumite i ignorisete provokacije? Sta ocekujete, da vam Nevenkovic kaze "jeste, pogresio sam, bio sam bahat, muvao sam" ???
Pa nece. Covek se ruga nasoj nemoci, nesposobnosti Srbije, ili onoga sto je od nje ostalo.
Mislite da ga zanima sta mi mislimo o njegovim postupcima? Pa da ga zanimaju drugi ljudi i njihov interes, kao i opsti interes on vikendicu ne bi ni pravio na tom mestu.
Ako nista konkretno nismo sposobni da uradimo po pitanju zastite ovog zastitnog pojasa (a realno nismo), ostavimo se prazne price i prepucavanja.
Pustimo ljude da uzivaju u plodovima svoje bahatosti i mutljavina. Pozivanje istih na moral i postenje? Zaludan posao.

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Za kaznu da urede (ozidaju) sva staništa budeuceg zoo vrta u Krnjači :)

Vrh