Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

A krelce na skuterima neracunas i po koja kola na na pojedinim djelovima

DusanBG":3f04y0kz je napisao(la):
ajde da vidimo da li ce sada nesto da se radi po ovom pitanju. ne mogu da nadjem tekst na sajtu, pa ako neko moze neka da link..

http://www.blic.rs/naslovna-stampano-iz ... 10-01-2014

Ni ja ne nadjoh tekst na sajtu Blica iako sam ga pročitala u štampanom izdanju .Ovo je bomba na naslovnoj strani koja ne treba da se komentariše što je vrlo simptomatično. Interesantno je da ovaj tekst nije preneo nijedan drugi portal i ako ukucate naslov teksta u pretraživaču nigde se ne pojavljuje. Interesantno i zabrinjavajuće. Da se ne bi komentarisalo. Kao i oko one čuvene ženidbe.

Nelegalne vikendice naših zvaničnika: Divlji raj za Nikolića i Bačevića

M.Leskovac/M. Radović, N. Latković | 10. 01. 2014. - 21:20h | Foto: RAS | Komentara: 0
Još dok se nalazio na čelu SNS,, Tomislav Nikolić je izgradio vikendicu na obali Save. Nešto dalje i prijatelj Milan Bačević je pre par meseci završio svoju kuću za odmor. Divlji raj za Nikolića i Bačevića
421104_toma-vikendica_ff.jpg

Tada lider najveće opozicione stranke Tomislav Nikolić zaobišao je zakone i bez ikakve dozvole sagradio dvospratnicu na obali Save kod Bloka 45 u Novom Beogradu.

Gradnja kuće počela je pre nekoliko godina i sagrađena je pre nego što je Nikolić postao predsednik države. Iako bivši lider naprednjaka nikada nije priznao da ima kuću na obali reke, njegove komšije u izjavi za “Blic” potvrdile su da je on jedan od vlasnika vila koje su bespravno podignute u ovom naselju.

- Toma je češće dolazio ovde dok nije postao predsednik. Sada uglavnom viđamo njegovu suprugu Dragicu, ali kad god dođe, on nam se ljubazno javi i popriča sa nama. Ništa se nije promenio od kada je izabran za šefa države. Samo ima više obaveza, pa ne može da dolazi kao ranije - ispričao nam je jedan od prvih Nikolićevih komšija.

U Nikolićevom dvorištu nalaze se još dve kuće, a komšije za jednu kažu da pripada njegovom sinu, dok je druga u vlasništvu jednog funkcionera SNS-a. Sve tri dvospratnice ograđene su visokom belom kapijom iza koje se nalazi kućica sa čuvarom. Naši sagovornici kažu da su u kuću Nikolića uložene velike pare i da je upravo on zaslužan za besprekorno uređenu okolinu.

Iako komšije tvrde da je vlasnik vile na Savi lično predsednik Srbije, njegova savetnica za medije Stanislava Pak Stanković to negira.

- Predsednik Nikolić nije vlasnik kuće na Savi - tvrdi ona.

Nikolić ovu kuću nije prijavio ni Agenciji za borbu protiv korupcije. U njegovoj imovinskoj karti stoji samo da je vlasnik polovine petosobnog stana od blizu 200 kvadrata, kao i da je vlasnik njiva, voćnjaka i vinograda.
421103_bacevic-vikendica_ff.jpg

Kuću na obali reke nelegalno je sagradio i Milan Bačević, ministar rudarstva i prostornog planiranja i otac Nikolićeve snaje. On je, prema priči meštana, bez dozvola objekat sagradio u blizini konjičkog kluba „Stremen” u Jakovu, na samom kraju mini vikend-naselje.

- Kada skrenete desno, videćete veliku drvenu vikendicu koja je tek izgrađena. To je ministrova, a znam za nju jer je najveća u naselju - rekao je naš sagovornik dok nas je upućivao kuću od nešto manje od 100 kvadrata.

Ministar Bačević do danas nije odgovarao na naše pozive. Njegova portparolka nam je rekla da prvi put čuje da ministar ima vikendicu na Savi. Kako saznajemo, kao vlasnik vikendice predstavlja se ministrov sin.

Gradnja nelegalnih objekata u ovom kraju počela je još 2003. Zemljište na kojem su one sagrađene pripada JP-u „Beograd vode”. U opštinama Novi Beograd i Surčin navode za „Blic” da oni ovde nemaju nikakvu nadležnost i da je odgovornost na ovom javnom preduzeću.

Niko od vlasnika kuća koje smo pomenuli nije podneo zahtev za gradnju niti za legalizaciju. Ipak, to bi bio uzaludan posao, jer se ove kuće zbog prirode zemljišta i mogućih poplava ne mogu ni legalizovati.
421089_cume-vikendica-ras-foto-emil-conkic005_ff.jpg

Čume navraća u komšiluk

U ovom divljem, ali velelepnom naselju, vile su podigli sportisti, hirurzi, ali i neke poznate estradne zvezde. Meštani navode da je svojevremeno kuću tu imala i Svetlana Ražnatović, ali ju je prodala pre nekoliko godina. U komšiluku Nikolića i Bačevića je i brat Ljubiše - Buhe Čumeta. „Kuća je za praznike uvek puna, a gotovo svakodnevno o njoj neko vodi računa“, kaže naš sagovornik.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4334 ... i-Bacevica

relja":n17oalhc je napisao(la):
DusanBG":n17oalhc je napisao(la):
ajde da vidimo da li ce sada nesto da se radi po ovom pitanju. ne mogu da nadjem tekst na sajtu, pa ako neko moze neka da link..

Legalizacija u najavi.
Da, tako ce biti, sve ce to legalizovati, jos ce to predstaviti kao veliki uspeh, i resenje visegodisnjih patni kojima su gradjani bili izlozni, svi su dobili, niko nije izgubio.
Povraca mi se i zelim da zivim na Novom Zelandu, sto dalje od ove smrdare.

hobotnica":3mmjvihk je napisao(la):
DusanBG":3mmjvihk je napisao(la):

Ni ja ne nadjoh tekst na sajtu Blica iako sam ga pročitala u štampanom izdanju .Ovo je bomba na naslovnoj strani koja ne treba da se komentariše što je vrlo simptomatično. Interesantno je da ovaj tekst nije preneo nijedan drugi portal i ako ukucate naslov teksta u pretraživaču nigde se ne pojavljuje. Interesantno i zabrinjavajuće. Da se ne bi komentarisalo. Kao i oko one čuvene ženidbe.
Dobro si primetila, i ja to primecujem. Naime kad su tako neke sjkaljive teme, obavezno se kace u 23:00 ili kasnije na elektronskom izdanju novina, retko ujutro. Takodje onda ne mozete ostaviti a ni procitati do ujutro niciji komentar, sto nekada i pored njihove cenzure govori vise od samog clanka, naime prvi komentari na tu vest se pojave tek ujutro, kada je ta vest vec pokrivena mnogim novim vestima, odnosno gurnuta je u stranu. Takodje znate koliko sam pisao o tome i koliko sam upoznat, skoro nikada ne objave ni jedan moj komentar, a nisam ama bas ni trunku bezobrazan, nevaspitan, ne imenujem ljude imenima, ali navodim prekrsaje, datume, brojke, nekada, sada....

Nisam pratio neke vreme vesti oko nasipa, nisu mi se ni javljali. Videh da su polomili znak, bahati koji nikada nisu osetili sta znaci biti kaznjen za bahatost i dalje vladaju ovim gradom, drzavom. Sunce li im... Podneo sam malopre preko Beokoma novu prijavu, (prethodnu sam podneo direktno na salteru, da postave taj znak), da je znak srusen, objasnio sam im da imam dokumentaciju da je znak postavljen nakon upucenog zahteva, fotografije posavljenog znaka, kao i fotografije kada je srusen. Saopstila mi je da ce proslediti prijavu sekretarijatu za sobracaj. Moracu da posetim i policiju, nikada kod njih nisam isao, pa da vidim kako je, a i da im podnoesem neke prijave za secu sume, cupanje sobracajnih znakova...

Bulevarac, nisu oni toliko bahati koliko je ova drzava nesposobna i nezainteresovana da uspostavi red, to narocito vazi i za sudstvo i policiju. Sta, Nemci su kao nesto mnogo kulturni, ma nije valjda idi na oktober fest pa vidi koliko jesu, nego tamo funkcionise drzava, postoji sudstvo zna se sta se sme a sta ne sme. Ovo ovde je divljina. Dzaba posecujes policiju, gledace te kao da si izgubio pertlu! Ja sam sa ortacima hteo da lomim flase duz celog nasipa pa me cale provalio da ih skupljam u podrumu, i drugi su slicno prosli...
Inace ona Cumetova gajba stoji tamo vec godinama unazad, a tek u zadnje 3 -4 god. je pocela masovna gradnja duz cele obale sve do Galovice pa su i ova dvojica iskoristili povoljan trenutak.

Intenzivna gradnja kuća na potezu od 45 Blok do Galovice počela je pre otprilike 10 godina a pre pet godina intezivirala se i od Galovice do Šumeta iliti Osruđničkog mosta. Ako sidjete sa nasipa kod Bloka 45 gde su one solarne svetiljke, kao da ste došli na neko veliko gradilište. A što je još gore sve kuća uz kuću.
E sad ko je gradio. Naravno oni koji su imali para i petlju: preduzimači, bogati preduzetnici, članovi kojekakvih upravnih odbora i biblioteka, crveni, plavi, žuti. Zato se sad i ne diraju između sebe. Iskoristio je to i predsednik ali u vreme dok to nije niti je znao da će biti. To znaju gotovo svi vlasnici splavova koje su mnogi od nabusitih graditelja koji su došli sa leđa oterali sa vode kako bi oni imali prilaz .
Inače ovaj potez kod 45 Bloka odnosno naselja Dr Ivana Ribara pripada delovima katastarskih parcela 5424/1, 5432/1, 6628/2 KO Novi Beograd i nalaze se u zoni sanitarne zaštite vodoizvorišta grada Beograda u području odbrambenog nasipa, površine pod specijalnim režimom dok su drugi delovi parcele javna zelene i javna vodena površina. Na predmetnim lokacijama nije dozvoljena izgradnja objekata (osim ako Velja Ilić za 100 evra odluči drugačije) niti podleže legalizaciji.
E sad, a šta sa izgrađenim objektima. Ništa. Ko je nadležan za nadzor a onda za rušenje? I ima li para opština ili grad da plate rušenje jer kako ispada sve su to izgradila N.N. lica kojih nema nigde u evidenciji. Svi se opet izjašnjavaju kao nenadležni kako za nadzor tako i za postupanje odnosno rušenje.

I kako neko reče ovo je u dogovoru i s namerom objavljeno

Septičke jame na samoj obali uz reni bunare jesu nehigijenske i obeležije tipa naselja
sejanje objekata bez ikakvog reda i prava jeste divlja gradnja-naselje

Pa zar nemamo već temu o tome ,, Nehigijenska,divlja i slična naselja,,
sem ako ih ne izdvajaju funkcije titule i boja kože :laugh: :lool: :laugh:

Hobotnice, mislim da nisi u pravu, i da je intenzivna gradnja kuca pocela 2008-2009 godine.
Uostalom to je lako proveriti sa satelitskim snimcima.
Evo jos jednom fotografije nasipa i obale 2007 i 2009, ove fotografije su deo pre Galovice, odnosno od dela gde prestaje pesacko/biciklisticka staza a pocinje solarna rasveta i bezakonje.
3FqPqHb.jpg

Evo i snimak iz ove godine, gde se jasno vidi gde je Galovica.
z62xvb8.jpg

Kamioni i dalje šaltaju nasipom. Automobile bolje da ne spominjem. :(

Vidoh par komada (da se penju i voze po nasipu) pre par dana kad sam bio do bloka 45, pa reko' da se u povratku provozam bici. stazom pored keja.

Realno, teško će se šta promeniti tu, jer najverovatnije da i onaj koji treba takvo ponašanje da sankcioniše, ima tu neku ''gajbicu''. Dok se ne desi neko sr*nje sa nasipom (daleko bilo) i građani koji žive u okolini ne preuzmu stvar u svoje ruke...

Probem su mediji, koji svesno nista ne cine da se odgovorni jasno imenuju, te od njih traze odgovore kako je moguce da se ovo desava. Da "prvi" mediji nisu pod kontrolom sluzbe, odavno bi se tu sakupila kriticna masa da bi morali da ih sruse, odnosno postave pesacko.biciklisticku stazu. Od ovih korumpiranih koji im sve to dozvoljavaju, a pogotovo od 2008 godine, ne ocekujem nista, osim da ih mediji imenuju, punim imenom, fukcijom, datumom od kada je steta cinjena, te vrednosti stete koja je nastala njihovim nedelovanjem, sto su po zakonu duzni da rade, a i placeni su za to.
Jedino ostaje internet, jer od medija a i intelektualaca je slaba vajda.

Evo sad je pomenula olivera kovacevic u emisiji da mozda ne na rts 1 i djilas :?:

Partokratija je pojela društvo. Upravlja svim segmentima društva. Privredom, kulturom, medijima, zdravstvom, školostvom, naukom. Negativna stranačka selekcija je zavladala celim društvom. Na mestima direktora, po upravnim odborima, nadzornim odborima, po ministarstvima, državnim organima i institucijama, javnim preduzećima, državnim i društvenim preduzećima, školama, bolnicama i domovima zdravlja. Ovo ovako više ne može. Odnosno može, ali je cena previsoka. Plaćaju je svi građani.

http://blog.b92.net/text/23611/Reforme-u-blatu-parazita-i-politicke-volje/

direktor":3en9txb2 je napisao(la):
Evo sad je pomenula olivera kovacevic u emisiji da mozda ne na rts 1 i djilas :?:
Pomenula ???
Ne treba to pomenuti nego napraviti ceo serijal , okrugli sto i sl.
:emu nam služe Beogradska hronika i Studio B kao gradska televizija. Zar to nisu aktuelne gradske teme. Niko to neće da čačka tako i da su bombastiči naslovi u Kuriru i Blicu samo ono Tresla se gora rodio se miš. Čak više ne verujem ni u vremensku prognozu.

hobotnica":22mlcns3 je napisao(la):
direktor":22mlcns3 je napisao(la):
Pomenula ???
Ne treba to pomenuti nego napraviti ceo serijal , okrugli sto i sl.
:emu nam služe Beogradska hronika i Studio B kao gradska televizija. Zar to nisu aktuelne gradske teme.

Jesu, u stvari trebale bi da budu.
Ali posto nema nezavisnosti medija onda nisu. Studio B se finansira iz gradakog budzeta i kod koga je novac taj diktira o cemu ce se pricati.
Situacija u RTS-u je jos gora po tom pitanju. Pretplata je fakticki ukinuta (formalno nije), a zakon ne predvidja finansiranje iz budzeta, tako da je direktno stepen poslusnosti proporcionalan sa novcem koji povremeno leze na racun, a koji je budzetom predvidjen za RTS i RTV.
Kod privatnih medija je jos ociglednija situacija, jer su oni krajnje komercijalni, a 'cackanje mecke' im moze doneti samo probleme.
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Pogledao malopre emisiju, deo u kome se spominje nelegalna gradnja. Olivera Kovacevic je pokusala da postavi pitanje, ali obzirom da se ne sprema ili ne sme da se spremi za emisiju, dobila je odgovor od Djilasa koji je cista laz, mrtav ladan je rekao da zna za nelegalnu gradnju u Bloku 45 i dda kuce postoje JAKO dugo, a iz satelitskih fotografija se jasno vidi da LAZE! Da je gospodja "novinarka" izvadila sateliske fotogragije, pa onda racun za solarnu rasvetu, koje ne sluzi nicemu jer nema obelezene pesacko biciklisticke, pa onda o kanalizaciji od 2009 koja se ulica u savu odakle uzimamo vodu za pice, pa onda cela mreza nelegalnih elektro prikljucakak, pa onda nelegalna gradnja, voznja po nasipu svih tih JAKO davnih godina...

Evo je emisija, malo dalje od sredini se spominje nasip u Bloku 45, Djilasovo branjenje Olivera Dulica, te LAZ da je to JAKO staro, a upravo je nastalo kada su oni bili na vlasti, ubedljivo najveci deo tog skandala o kome on ne zeli da prica je nastao od 2008. ! (preko telefona, sam od zaposlenih u Elektrosrbiji saznao da je Oliver Dulic narucio tu solarnu rasvetu za nasip, da se proveriti)
Na delu gde su postavili tu solarnu rasvetu, nikada nisu obelezili pesacko/biciklisticku stazu, jer bi ih to ometalo da se svaki dan voze kolima i kamionima koji dovoze materijal za gradnju novih nelegalnih vikendica!
Jasno se sa satelitskih snimaka vidi da bivsi gradnoacelnik svesno LAZE(svako moze da pogleda Google Maps, pa i inspektori) , te da je ubedljivo najveci deo nelegalne gradnje nastao od 2008 godine.
Osim nelegalne gradnje, nelegalno kradu struju, fekalije izbacuju u reku pored samih reni bunara odakle se snabdevamo vodom za pice dok u Uzicu ljudi piju vodu iz cisterni, upravo zbog toga, jar nadlezne sluzbe nista ne preduzimaju godinama, a placene su i odgovorne, ma koliko njihovi korumpirani direktori pokusavali da se naprave neodgovornim za sve te bahatosti, zakon jasno ukazuje na krivce!
Sam nasip je ostecen, jer nije predvidjen za voznju automobila, kamiona.. i strogo je zabranjena svaka voznja motornim vozilima po njemu, sto ste svaki dan tokom celog dana krsi, a policija ne reaguje!

Evo je emisija u kojoj Djilas LAZE!
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/22/RTS+Satelit/1495299/Da+Možda+Ne+.html

Evo satelitskih snimaka, koji NE LAZU!
PZqX9ME.jpg

A da posto je naselje divlje napravimo divlju biciklisticku stazu i postasvimo znak ,nebi bilo lose ni zavariti rampu stoci

Bilo bi to sjajno, jos kada bi bila velika podrska sugradjna, mladih, bunt protiv bahatih koji zele da nam uzmu sve pa i setaliste !

Interesuje me ko je duzan da rusi to obzirom da Djilas kaze da bi on to rusio ali da je u pitanju Republicka nadleznost. Oni su opet i bili nosioci vlasti na republickom nivou kada je to nastajalo, a on kao gradonacelnik, obzirom da je nasip u Beogradu ne moze da kaze da ga to ne interesuje, da je to staro i da o tome ne zeli da prica, ne trebaju nam takve ljige od gradonacelnika.

Cd7163j.jpg

Vrh