@stf ti zelis da nas prebiju na nasipu odmah gore ? :mrgreen:
Mislim da je jos rano za takve akcije, trebalo bi jos ljudi informisati, ja to pokusavam i na Benchmark forumu, gde postoji vrlo posecena tema o biciklizmu, pa su se vec javili biciklisti koji isto zele da usetvuju na neki nacin u realizaciji akcije da se tamo uvede red, dobije pesacko.biciklisticka staza u duzini od 8km, ali i sruse nelegalni objekti koji onemogucavaju pristup reci. Ima osoba i sa NBGD, iz tih blokova, kojima je sigurno jos teze jer se secaju kako je nekada tu bilo, a kako je danas, pa imaju motiv vise da se nesto uradi. Postoji i cikloberza, ja tamo nisam clan, ali bi trebalo i tamo informisati bicikliste, verujem da su oni najspremniji da se zaloze da se uvede red na nasipu.
Pre svega bi trebalo podneti predlog, ili zahtev nadleznom organu (ne znam da li je to sekretarijat za saobracaj) da se tamo obelezi pesacko/biciklisticka staza, jer ne znam da li je iko do sada to trazio. Mozda oni to prihvate odmah i naloze da se obelezi pesacko/biciklisticka. To bi bilo odlicno, ali ako odgovore da zbog necega ne moze pesacko/biciklisticka onda ih treba stisnuti i doci im ispred kancelarije sa peticijom. Tada bi trebalo da nas bude sto vise, nas 10 ili jos bolje 100, koji dolaze u neki gradsku ustanovu sa zeljom da dobijemo ono sto nam pripada, i to nije nesto licno, nego opste. Takve inicijative sigurno imaju podrsku vecine sugradjana.
Ukoliko treba da se bijemo, pre bi se potukao sa sluzbenikom koga svi mi placamo, a on nam na to odgovara tako sto ne postuje zakon, i nekome omogucava da prisvoji obalu.