Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

@Булеварац, нема ти друге него да пошаљеш Секретаријату за саобараћај, односно г-ђи/г-ђици Сиди (лепо име) ову Небојшину слику и кратко образложење, а као што су рекли предходници, да је постављен погрешан знак и да треба да се постави овај знак:

тј.“ забрана саобраћаја за сва моторна возила осим ....“ и додатна табла са упозорењем „Дозвољено само за возила хитних служби и за возила са посебном дозволом“ (водовод, ЕДБ, и за становнике који живе у појасу насипа). Овде мислим на оне који имају своје куће и ту живе и имају имања на десној страни насипа, гледано у правцу Остружничког моста и обилазнице). Наравно спомани поново рампу и нека онда издају налог Београд путу да све ово уради.

Gago, pa tih nekoliko kuca sa druge strane nasipa su divlje isto onoliko koliko i kuce koje su napravljene na recnoj strani nasipa, SVE su nastale u zadnjih 3-4 godine, osim onog veceg ogradjenog objekta negde 1.5 km od rampe (koji je samo malo stariji isto ga nije bilo 2000.). Pa onda bi se legalizovali divlji teniski tereni ispred kojih uvek parkira barem po 20 vozila, koja onda koriste i nasip.

Sve ove kuce su napravljene na poljoprivrednom zemljistu i kao takve nikakve nisu mogle dobiti dozvole. Dozvoliti i njima da se voze po nasipu bi bio totalni promasaj, onda slobodno mogu i ovim divljacima sa druge strane nasipa da dozvole voznju.

Inace pre 4-5 godina znak je stajao sa tablom koja je samo Srbijavodama dozvoljavala voznju po nasipu (koliko se ja secam).

Sve poljoprivredne parcele vec imaju poljske puteve koji uredno vode do istih i mehanizacija moze svuda da stigne, a da NE koristi nasip!

@relja ovakav isti znak, bez dodatne table postoji i na delu nasipa gde je biciklisticka staza, sigurno bi bilo jasnije da postoji i dodatna tabla, ali sada sa ovim znakom postoji osnova da se kaznjavaju vozaci koji voze kola tuda, sumnjam da ce milicija imati kurazi da kaznjava bicikliste po biciklistickoj, to bi ipak izaslo u novinama, onda bi se jos vise ljudi upoznalo sa ovim, a to njima nije u interesu, interes je da se u tisini tamo sto vise otme, da bi se jednog dana reklo, e pa ne moze nazad, vidite koliko toga ima.

attachment.php

@Bulevarac
Znam za taj znak, zbog njega sam i napisao
Znam,znam, nalazi se na još mnogo mesta kuda biciklisti voze, ali i to je pogrešno, zar ne?

a ako se nevaram, postavljen je na prilazu nasipu kod okretnice 45-tice (bar je bio jedno vreme).
Znak je - pogrešan, jer postoji poseban znak za motorna vozila (Gaga ga je postavio).

Pre nego što su postavljene teške žardinjere na sledešem spuštanju (kod okretnice 73), saobraćajci su obilato koristili postojanje ovog znaka i zaustavljali i pisali kazne za sve koji su sa hteli da iz pravca Galovice vozilima siđu u dr. Ivana Ribara baš kod te okretnice (krili su se iza žbunja :) ).

Policija nikada nije cimala bicikliste koji tuda voze, naprotiv, uvek su bili ljubazni, a i bicikllisti i pešaci su im se uvek radovali.

Koliko ja kapiram, pošto je i ranije vožnja bila zabranjena pa se podrazumevalo da niko iz pravca Galovice i ne može da dođe (jer je, jelte, zabranjeno), znak se odnosi na vozila koja samo prelaze poprečno preko nasipa do šljunkare i u suportonom smeru, tj da ne smeju da se uključe na nasip?

Jedino je dozvoljeno da se predje nasip do sljunkare, sama voznja nasipom je zabranjena svuda. Ove table na tom mestu samo to jasnije odredjuju, mada i bez tabli zakonom je zabranjena voznja nasipom, osim ukoliko se nekom dodatnom tablom to drugacije ne uredi.

Novi zakon planira da legalizuje sve, do sada za ovo nije posojala mogucnost da se legalizuje, barem se tako moglo procitati u novinama, jer su nelegalne vikendice sazidane pored reni bunara u zoni nasipa... Da li ce i to promeniti pa im dozvoliti da legalizuju i ovo ne znam, ukoliko im dozvole to bi znacilo da ce se Novobeogradski nasip zavrsiti kod sljunkare, zauvek. Neki novi blokovi nece imati nasip, prilaz reci, odnsono od celog nasipa koristice se samo 3km, koji su sazidani pocetkom osamdeseih (ako ne i krajem sedamdesetih). A neko prica o Beogradu na reci....

Legalizacija svega bez dozvole
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Novi zakon omogućio legalizaciju objekata izgrađenih i posle 2009. Objekti na putevima, klizištima i suprotni planskim dokumentima ne mogu biti legalizovani.
1070751085272762e2bb28370422767_640x521.jpg

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=10&dd=31&nav_id=771927

Iako ce ovo umnogome naruzi naravno sve gradove zbog brda nakaradnih gradjevina na pogresnim mestima, mislim da za sam deo uz nasip nije moguce traziti legalizaciju posto su ovo planski podrucja na kojima je zabranjena gradnja.

Sada velja taman moze svoje objekte da legalizuje...

^e to, oni su to opet zarad sebe uradili. Ok ako i treba da se legalizuje to se moglo drugacije uraditi. Ne dozvoliti ad neko profitira na tome, odnosno da omoguce samo 1 objekat po domacinstvu, ili ako vec poseduju objekat , onda da legalizacija bude skuplja ili nemoguca. Ovako ce najvise profitirati upravo ovi kao Velja koji su od nelegalne gradnje pravili biznis, a sada kao zarad naroda koji je zidao jer nije imao para za legalno, legalizovati i svoj lopovluk. Takodje bi zabranio da ijedan politicar moze da legalizuje ista, on kao politicar treba da bude primer, a ne da se ovajdi zato sto je lose radio u prethodnom periodu. Nazalost nista od toga, zato se i bojim da ce nekim dodatnim aktom, ono zemljiste proglasiti necim sto vise nije nasip, i onda legalizovati.

Juce sam prosao nasipom, vozila i dalje koliko hoces, bore se sa bicoklistima i pesacima, dzaba znak kada niko ne sprovodi zabranu.
takodje, sada je malo vec opalo lisce pa se vide jos bolje razmere `naselja` a i na par mesta velike kolicine nove zemlje koju su kiperi doneli u poslednje vreme...

To je bilo za ocekivati dobro ga nisu bacili u savu

Видели смо у Ужицу шта се дешава кад свако прави викендицу и ставља септичку јаму где хоће.

Pa za tu bruku u Uzicu vjerovatno nece niko odgovarati kakva smo mi banana ,Da smo kina sad bi pola rukovdilaca bilo pohapseno kako su uopste dozvolili da dodje do tolikog zagadjenja i oneciscenja vode

ovaj text u blicu svedoči o lošem odnosu između ppv i predsednika.

više je nego očigledno kom se carstvu blic priklonio i u skladu sa tim plasiraju textove koji su upereni protiv predsednika i njegovih ljudi.

Vrh