Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

ih .zip :( jel moze nego da pretvori to u fotke?
кула.JPG
кула бнв.JPG
синхрон план.JPG
приказ плана изградње.JPG
IDR_ARH_P17_Sveska 1-1_Page_61.jpg
 
Te dve male terase uz kulu su cist visak, mogao je bez njih da se dobije zaista veliki plato, od atrijuma Kule do ove dve terase od 25 spratova sa priznajem zanimljivim ovalnim delom za bazen....Ali najvise mi se dopada sto je blok 18 iseljen i ti siromasni ljudi ne kvare vise vidik novim stanarima, u pravom duhu Superhika:LOL:
 
Ogromna mana je sto nisu napravili sadrzaj a mogli su tipa vestackog jezera jer bi turisti umesto 3 dana ostajali ceo godisnjni odmor (mada i iza Savskog trga ima mesta koliko hoces ) jer bi onda imali sve kao na moru a u prestonici si gde ima svega. Ovako sa ovoliko zgrada nece ni sunca biti iza setalista a na setalistu dok drveca ne porastu je leti od 11 do 18 nepodnosljivo za setnju.
 
SimCity, spuštaš rendom zgrade kako ti se dopadnu, pa onda je*******iga moraš da ponoviš neku jer igrica ima samo određen broj modela zgrada, itd.
 
Ostaje nada da ce sa druge strane Save da nikne biznis centar ili "downtown" sa zgradama koje ce biti raznolike, smislenije, itd... Bas su uprskali ovo, steta. Na renderu se vidi 50tak zgrada, ni jedna nije obla, valjkasta (ako me razumete sta hocu da kazem, npr kao Skyline). Jedino kula. Pa majku mu moglo je bar malo da se razbije monotonija. Inace nisam pljuvac bnv, ali sve vise i vise se razocaram kako izladje novi renderi. Kao lego kocke neko da slaze.
 
Nažalost, mislim da je pet "terasa" sa rendera "zakucano" što je baš, baš šteta, jer su npr. same Terase stvarno OK zgrada (možda čak i bolje u nešto višoj varijanti kao Rivijera), ali će kad se izgradi u pet verzija taj prostor izgledati bezidejno i monotono. Bar tako deluje na ovim renderima.

Što se tiče ostalih zgrada oko kule, mislim da će se tu tek raditi projekti, a da su ovo što vidimo na renderima samo neke random zgrade koje render majstori ubacuju iz nekog šteka.

Zoran_m je npr. jednom kačio render za blok iza kule koji "deli" pešačku ulicu sa Galerijom, i koji je jako kratko vreme obitavao na Instagram nalogu arhitektice Ksenije Đorđević, jedne od naših poznatijih enterijeristkinja koja trenutno za BW radi na projektu hotela "Bristol". Moguće je da to još uvek nije zvaničan projekat, ali deluje da je makar neki "brejnstorming" za taj prostor u toku.

Plac izmedju kule i galerije.
(Instagram: Ksenija Djordjevic)

Pogledajte prilog 130301
 
Hoce li neko da im objasni sta je rivijera 🤣 Oni ili zive u nekom tripu da od Beograda prave Budvu ili samo kopiraju neke stare projekte i imena i sve i ni ne obracaju paznju 🤣
Rivijera potice od francuske reci "rivière" sto znaci "reka" tako da nisu pogresili izraz posto je pored reke Save.
Pre ce biti da crnogorci ne razlikuju reku i more.
 
Nije francuska nego italijanska, a vuce koren iz latinskog jezika.
 
omg ;) dobro snacicu se! :)


Ajmo sad jedna od najjacih zgrada u skorijem periodu. Direktno do reke! Odmah pored kule!
Parking mesta imaju elektricne punjace!!

Jos se ne znaju cene ali uskoro. Verujem da ce svi stanovi do reke biti prodati prvog prodajnog dana i ako su 230-240m2 stanovi ka reci po lupam 6000-7000e.
Pogledajte prilog 143857

Mora da će sutra pasti sneg kad ovde komentarišem! Vradoviću čujem da će ova Rivijera biti luksuz veći od Kule Beograd. Da li je istina da će na krovu biti otvoren bazen? Da li je bazen samo za vlasnika tog stana ili će biti otvoren za sve stanare?
 
Ne znam iskreno. Izgleda da je taj bazen (sto se vidi na renderu) samo za penthouse vlasnika. To ce biti ubedljivo najskuplji stan u jugosistocnoj evropi. 800 i nesto m2. Ima negde u dokumentima.

Moje licno misljenje je da BW Rivijera treba da dostigne jako visoku cenu po m2 zbog:
- Niza cena odrzavanja nego kula
- Ima veci spa/bazen
- Parking mesta ce biti sa el punjacima i bolja
- ima velike terase
- Stanovi imaju dobar raspored
- nema ogranicenje za rentiranje (kula ima)

Vecina njih ocekuje 6-7k eura po m2 a ja da se pitam ne bi se to prodavalo ispod 8-10k ali opet mnogo tu faktora igra ulogu. Kakvo ce trziste biti u skorijoj buducnosti, koliko ima prijavljenih, kolike ce biti kamatne stope, kakav je deal za projektno finansiranje (ako ga ima), dal imaju kupce sa pravom prece kupovine i ako da koliko, dal su neki potvrdili da ce kupiti neke stanove i ako jesu koliko njih i slicno.
 
Mora da će sutra pasti sneg kad ovde komentarišem! Vradoviću čujem da će ova Rivijera biti luksuz veći od Kule Beograd. Da li je istina da će na krovu biti otvoren bazen? Da li je bazen samo za vlasnika tog stana ili će biti otvoren za sve stanare?
Samo za vlasnika stana, logično
 
Prelepa je zgrada nem sta na ludacki dobroj lokaciji samo mislim da ce skupo naplatiti Savu :)
 
Za stanare zgrada BW Rivijera i BW Perla.
Pravi se drugi SPA za svakoga ko plati. Vidis ovo izmedju 4 zgrade BW Nika

Ovi koliko gruvaju i grade vise niko ne moze lepo da pohvata sta se sve desava :)
Nevidjeni razvoj tog dela Beograda.
 
Skupo će naplatiti Savu? Tj zemljiste. U tome i jeste ova priča, naplata zajedničke imovine, na kojoj se gradi krš roba.

Jel mogu ja da dignem zgradu na Trgu republike i dam drzavi 30% profita? Ili moram prvo da osvojim vlast da bih tako nešto mogao da uradim?
 
Савски амфитеатар - БнВ

На две зграде Метрополитен - А и Б - довршавају се радови у приземљу и посађено је зеленило где је то могло:

























Зграда Ариа из Вилсонов булевар (наредне три слике):













Није јасно зашто је ова од две зграде Симфонија (А и Б) постављена уза сам тротоар (в. лево): ономе ко купи стан с те стране пролазиће људи испод самог протора, а од уличног саобраћаја ће бити одвојен самомза ширину тротоара :


У Метрополитен је у станове ушло око 50 власника, неки од њих су се уселили и већ користе гаражу:






 
Poslednja izmena:
Vrh