Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Evo u zelji da zaokruzim pricu o SA, uradio sam animaciju, koju sam jedva nakacio na net, imajuci u vidu sukob WMG - Youtube

Evo videa :)

[video]http://www.youtube.com/watch?v=Fmd-YFy1cG4[/video]
 
ali...ali...ali..Sava je plovna reka...stub u sred korita...to ... to nije u redu...ne....

šala, naravno :kk:
 
Opušteno....2029... za 20 godina, ko živ, ko mrtav :p
 
Pusti relju on se to sali na racun diskusije o mostu preko ade :p :vops:
 
Igore, ako misliš na onaj most koji se gradi bez svih zakonom propisanih dokumenata koja i ne postoje jer se radi po „sistemu projektuj i izvodi“ pa se projektuje u hodu i koji zbog toga nije i niti može biti ispitan u aero-tunelu, za čiju smo početnu cenu podigli kredit, za koji je potpisana viša cena od obezbedjenih sredstava zato što je skočila cena materijala, a potom je cena materijala pala, koji se pravi za neki šinski sistem - ne znamo koji - pa i ne znamo kako će on prilaziti na most stoga i ne znamo cenu pristupnih puteva itd, itd – ne, nisi u pravu, nisam mislio na taj most :laugh:

Ne, ja Zexlanda zadrirkujem zamo što mu je stub podignut u sred plovnog puta. :kk:

(brisano, samo -edit)


Zex - fantastično u svakom slučaju...ko zna, možda 2029 brodovi više neće postojati :p
 
@relja salio sam se naravno bilo je jace od mene :kk:
 
znam kako je kada je nešto prosto jače od tebe... ;)
 
relja":22lchlfd je napisao(la):
OOOOFFFF TOPIC, nema veze sa Zex-om -
na SSC-u sam ranije video da je neko zamislo „polu - rekonstrukciju“ Mosta kralja Aleksandra sa konstrukcijom koja visi na kablovima koji su okaceni na jedan "H" stub koji je na sredini mosta...samo što se taj stub ne diže iz Save nego i on stoji na samoj konstrukciji koju bi trebalo da nosi
:lool:


Zex - fantastično u svakom slučaju...ko zna, možda 2029 brodovi više neće postojati :p
Hvala :)

Pa sad...nikad ne reci nikad :lol:
A taj most je moja "malecka" greskica :)

Jbt jos cu i da ti se zamerim do kraja :lool:
 
Nećemo da se zameramo, samo skroluj malo u rikverc i uradi isto...dok ostali spavaju :)

Nisam znao, stvarno....
 
relja":3hw0lm4y je napisao(la):
Igore, ako misliš na onaj most koji se gradi bez svih zakonom propisanih dokumenata koja i ne postoje jer se radi po „sistemu projektuj i izvodi“ pa se projektuje u hodu i koji zbog toga nije i niti može biti ispitan u aero-tunelu, za čiju smo početnu cenu podigli kredit, za koji je potpisana viša cena od obezbedjenih sredstava zato što je skočila cena materijala, a potom je cena materijala pala, koji se pravi za neki šinski sistem - ne znamo koji - pa i ne znamo kako će on prilaziti na most stoga i ne znamo cenu pristupnih puteva itd, itd...
:laugh::kk:
 
Zdravo svima!

Nesto sam razmisljao o savskom amfiteatru i silasku Beograda na reke... i jedna stvar koja mi nekako smeta je to sto bilo koji most preko save (bilo postojeci, bilo novi) mora da bude veoma visok (zbog plovnosti reke). Te je u neku ruku ok, tako dobijamo velike i lepe mostove, ali su zbog toga "odvojeni" od obale - izdignuti - na nacin na koji je brankov most odvojen od Karadjordjeve ulice.

Na primer ako bi smo hteli da napravimo biciklisticko - pesacki most koji bi spajao dve obale savskog amfiteatra (recimo po sredini) on bi morao biti bar nekih 15 - 20 metara iznad nivoa obale. Cini mi se da bi se u ambijent "grada na reci" mnogo vise uklapao nizak most - na primer 4 - 5 metara iznad maksimalnog vodostaja - dovoljno da prodje vecina malih plovila. Takav most bi u odnosu na ostale bio "priljubljen" za reku i bio bi prakticno u nivou obala (i bio bi lako bristupan sa samih setalista, mozda bi i direktno kretao sa njih).

E, sad jedina mana bi bio konflikt sa recnim saobracajem. Jedino resenje koje vidim bi bio pokretni most koji bi se mogao "otvoriti na sredini".

Interesuje me da li delite moj utisak da bi takav most doprineo "silasku na reke", jer bi prakticno bio produzetak keja i spoj izmedju dva keja. Pri tome bi bio i interesantna atrakcija.
 
Super je ideja "azbuki"
Ali mislim da je to neizvodljivo, reka je isuvise siroka i jaka da bi se uradio pokretni deo, a o recnom saobracaju da negovorim.
Slazem se da nama nedostaju niski mostovi koji bi nas priblizili samoj vodi i koji bi stvorio pravi osecaj,ali Sava nije neko kanalce kao u Holandiji ili Belgiji pa da se to uradi.
 
Btw samo da dodam da mi je jako drago sto prethodne komunisticke vlasti nisu dosle do toga da preuredjuju SA, jer bi verovatno izgradili nekakve otuzne blokove kao na NBG. Inace kada se gleda panorama grada iliti "skyline" od preko puta SA (ili recimo sa Gazele) sve to izgleda nekako otuzno - sve one zgrade u ne bas reprezentativnom arhitektonskom stilu onako nabacane...SA je pravi nacin da Beograd dobije lepsi izgled sa reke, tj. da se izgrade neke moderne zgradurine koje ce zakloniti one iza...samo mora da se pazi da se ne zaklone Hram Sv. Save i Beogradjanka.

(doduse, ovi "prethodni" su mogli bar Prokop da zavrse)
 
Zexland svaka cast!!!
Sta mislite da uradimo neku peticuju,bilo sta,da SA dobije bas ovakav izgled? :gobb:
 
Čitava današnja priča oko mogućeg završetka BG železničkog čvora me je naterala da postavim pitanje na koje ne znam odgovor. Kome idu pare od prodaje zemljišta u Savskom amfiteatru? Republici ili gradu? Ovo pitam zbog toga što je trenutni korisnik zemljišta Železnice Srbije (valjda?)
 
Mislim da sam na temi o Prokopu pričao da mislim da je to jedan od ključnih problema oko završetka Propoka. :)
 
Vrh