Izvor: B9226. jun 2010. |
Beograd -- Posle neuspešne privatizacije BIP Agencija za privatizaciju donela je odluku o restrukturisanju ovog preduzeća i da traži novog vlasnika.
U Agenciji, kao i u preduzeću, potvrđuju da ima zainteresovanih stranih investitora koji bi da kupe ovu pivaru, ali je još rano govoriti o potencijalnom strateškom partneru.
Odlukom o restrukturisanju odblokiran je račun preduzeća koji je bio u blokadi od 2008. godine kako bi omogućila poslovanje, kaže Slavko Škobić, direktor i privremeni zastupnik državnog kapitala.
Inače, proizvodnja piva nije prestajala, a radnici plate primaju redovno. Prosečna zarada u BIP-u je oko 26.000 dinara.
„Cilj nam je da povećamo proizvodnju sa sadašnjih 280.000-290.000 hektolitara na 450.000-500.000 hektolitara. Jer, potencijalni kupac ima jasne kriterijume kada se opredeljuje da kupi pivaru, a to je procenat tržišnog učešća“, kaže Škobić i dodaje da Beogradska pivara sada ima oko pet odsto tržišnog učešća.
BIP-ova proizvodnja je na lokaciji u centru Beograda, a kao opcija se pominjalo njeno izmeštanje u Krnjaču. Tamo ovo preduzeće ima građevinski uređen prostor od deset hektara, a na državi i potencijalnom kupcu, u zavisnosti od dogovora, jeste da li će proizvodnju izmestiti na tu lokaciju....
Nesto sličmo sam i ja ranije crtao i postavljao ovde.bgexplorer":2y0k6wzs je napisao(la):Pa kada je već tako kako jeste mogla bi da se izvede ta ideja ovako nekako ;
Nije najsrećnije rešenje ali je izvodljivo.
kruznim tokom oko zgrade zel. stanice bi se resio problem.stf":6kjb5oqk je napisao(la):Prostora ima koliko volis, za 3+3 trake, kao i za biciklisticke staze i pristjne trotoare. no sto vas buni, jeste ogromno zeleno ostrvo. A ta krivinica nije niste u poredjenju sa krivincugom koja bi morala da se izvede da bi se most spoio sa Nemanjinom.
Moje je misljenje, da bi takvo resenje bilo silovanje urbane matrice.
Aaaaa...vucko":2fmlu5zv je napisao(la):Izgleda da ce to morati tako jer su shebali ideju urbaniste jovina i ostalih da brankov most ide na onaj najseverniji bulevar(zaboravih mu ime),na bulevar mihajla pupina buduci metro most(ako ga ikad i bude) i da bulevar zorana djindjica bude pesacki bulevar na pesackim mostom u produzetku...
Video sam ga i mnogo mi se dopao. Zapravo, moj predlog se u mnogo cemu i zasniva na tom.vucko":1ftg68jy je napisao(la):Stf svidja mi se,tako nesto i jovinov plan analizira,ako te ne mrzi a nisi video imas taj plan pod nazivom izvestaj.pdf nekoliko strana unazad u temi o metrou