Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Pre par dana sam skrenuo paznju da se Savamali svakodnevno otima parking prostor i provlacenjem ove biciklisticke staze kroz ovaj deo grda taj trend je dostigao razmere koje ni ja nisam mogao ni da naslutim ali iako me svako Savamali oteto parking mesto zaboli ovaj gest sa biciklistickom stazom zasluzuje veliku pohvalu za dobru volju i brigu o biciklistima.
Ipak apelujem da neko pokaze brigu i o stanovnicima Savamale, vlasnicima automobila, pa da ove ogromne gubitke parking mesta nadomesti novi parking kod Savanove koji ne sme postati parking sa rampom koji se skupo placa vec mora biti deo zonskog parkiranja !!! :grand:
 
Zuma":2a71gaqb je napisao(la):
...

IMG_6082_resize.jpg

IMG_6087_resize.jpg


Iza kamioneta je kafanska bašta za fensi ekipu koja se ovde redovno skuplja i muva po čitavoj ulici. Mogu da stanu i oni. Par noćnih biciklista prvo eskivira drveni stub u sredini, onda njih, onda njihove automobile i motore, i sve je OK.

IMG_6086_resize.jpg


Pogled unazad. Kreativno i upečatljivo, nema šta.

IMG_6092_resize.jpg

...

I sve ovo zbog jedne kafane.

Zuma, hvala za reportažu i potvrdu, +
 
Što je još bolje stigli smo do četiristo strana zbog kafane. Izgleda da najveće teme na forumu su o projektima koji ne da nisu započeti već se ne nazire ni kada će to početi.
 
I istorija Novog Beograda počinje od kafane Novi Beograd. I prvo se pristupilo izgradnji obaloutvrde na obali Save (doduše kafana Novi Beograd nije stajala na obaloutvrdi).
Sistematska izgradnja je, ipak, počela koju deceniju kasnije, pod nekom drugom vlašću, po sasvim drugačijem projektu.
 
vladimir79":1yzvsotn je napisao(la):
Što je još bolje stigli smo do četiristo strana zbog kafane. Izgleda da najveće teme na forumu su o projektima koji ne da nisu započeti već se ne nazire ni kada će to početi.

Pa, NEŠTO jeste počelo. Ne znamo šta, jer nema mnogo veze sa usvojenim planovima, ali je počelo. Evo zato ostatka slika od juče kao neka vrsta izveštaja o radovima.

Prvo se međutim mora reći šta nije počelo. Biciklistička staza je zatvorena 14.07.2015. u 8 časova. Ova slika je snimljena odmah sledeći dan, 15.07.2015.

IMG_5333_resize.jpg


A ova je snimljena juče, 24.07.2015.

IMG_6058_resize.jpg


Kao što vidite šetalište i biciklistička staza su već čitavih 10 dana zatvoreni sasvim bez razloga. Umesto da po ovim vrućimama Beograđani i dalje mogu da koriste obalu reke i idu na Adu, sve je zatvoreno iako se baš ništa nije promenilo u odnosu na stanje dok radovi tobože nisu počeli. Ovde gore nikakvih radnika nema.

Ali su zato od našeg poreza uhlebljenje našli čuvari koji 24 časa dnevno od nas čuvaju ogradu i prazno gradilište, neke tobožnje radove koji na šetalištu nisu ni počeli.

IMG_6106_resize.jpg


Doneli su suncobran, ćebence i vodu da im lakše prođe užareni dan i opasna noć. Pretpostavljam da su noćni napadi ozbiljna opasnost.

IMG_6060_resize.jpg


Železnička promenada je ipak i dalje aktivna.

IMG_6103_resize.jpg


Ovde se vidi konstrukcija vrha obaloutvrde. Ako se bude nasipalo, moraće isto ovako da nastave , ukoso i naviše.

IMG_6101_resize.jpg


Srećom ipak se bar nešto dešava, ali sa strane, na zidu obaloutvrde.

IMG_6065c_resize.jpg


Tu je bure sa vodom.

IMG_6075_resize.jpg


I mašina koja proseca beton i, izgleda, uzima uzorke tla.

IMG_6067_resize.jpg


Ovde desno se vide uzorci izvađeni ispod obaloutvrde.

IMG_6112_resize.jpg


Ispod mosta je parkiran brod. Tu se izgleda takođe za sada ispituje sastav zemljišta ispod obaloutvrde, ili možda gleda nivo podzemnih voda

IMG_6069_resize.jpg

IMG_6114_resize.jpg

IMG_6117_resize.jpg

IMG_6118c_resize.jpg

IMG_6142_resize.jpg

IMG_6143_resize.jpg


I to je za sada sve. Nikakvih drugih radova nema, i ne vide se bilo kakvi radnici sem ovih na brodu.
 
Bravo Zuma i hvala za slike.

Dokumentovana je bahatost. Biciklisti i šetači ne bi smetali, jer ne remete dinamiku radova... tj. ovaj statični nerad.
Na stranu to što ovi radovi nisu u javnom interesu.
Troše se pare na čuvare, oji se opet prže na +37. Da li je sve ovo vredno? Naravno da nije.

I ovo probijanje obaloutvrde zarad ispitianja tla da bi se pobili noseći stubovi - u jednoj rečenici je opisano svo divljaštvo...
Da mi je neko rekao, onda kada su se volšebno pojavili betonski stubovi za sojenice na potezu od bloka 45 do Ostružnice, da će to na kraju stići do Brankovog mosta, rekao bih mu da je lud.
 
Dozvole i saglasnosti za rekonstrukciju Hercegovačke ulice i dela promenade izdate su preduzeću "Eagle Hills Properties d.o.o", što bi trebalo da znači da kompanija iz UAE finansira radove.
 
Opština Savski venac letos je izdala rešenje o davanju saglasnosti da se na tom javnom prostoru sagradi privremeni objekat za prezentaciju projekata. Dozvola važi do 30. jula 2015. godine i posle toga štand mora da se sruši.

Хоће ли у склопу реконструкције и да уклоне привремени објекат? :roll:
 
Ако ништа, нека га бућну у Саву, ионако је класичан сплав само без буради.
 
Homer Jay":34twoa6a je napisao(la):
Dozvole i saglasnosti za rekonstrukciju Hercegovačke ulice i dela promenade izdate su preduzeću "Eagle Hills Properties d.o.o", što bi trebalo da znači da kompanija iz UAE finansira radove.

... uz važan dodatak. Po ugovoru se ulaganje Arapa u infrastrukturu računa kao ulaganje u zajedničko preduzeće. To znači da ovo (Promenada, Hercegovačka) efektivno plaća zajedničko preduzeće. Pošto sve troškove preduzeća snose njegovi osnivači u odnosu vlasništva, ispada da ustvari mi plaćamo 32% ovih troškova (i to u najboljem slučaju, ako nije pozajmica, tj ako sav novac ne moramo vratiti ili drugačije kompenzovati). Tako da uvek treba imati na umu da ćemo na projektu BNV u praksi verovatno imati samo sledeći izbor: ili mi plaćamo sve, ili mi plaćamo trećinu (bez obzira ko je inicijalno uplatio keš). Teško da će postojati treća mogućnost, tj da Arapi plaćaju 100%, bar kad je u pitanju infrastruktura. Ko plaća privatnu kafanu je sasvim posebno pitanje. Da ne spominjem trnovit problem kako se definišu prateći sadržaji privremenog objekta, kao deo kafane ili deo obale.

Tek polazeći od toga treba razmatrati da li su to eventualno bačene pare recimo zašto što ne znamo koji deo ćemo morati porušiti pa raditi ispočetka (primer je Hercegovačka koja neće ići istom trasom). Istina, teorijski postoji mogućnost da Arapi sami plate sve što je privremeno i nije u skladu sa usvojenim projektom, pa iako nešto jeste infrastruktura, da ne vodi kao takva, i kao Arapski ulog, ali prilično sumnjam u tu varjantu. Naprimer, obala se uređuje iako nije donesen posebni "Projekat rekonstrukcije i izgradnje obaloutvrde na desnoj obali reke Save" (ili bar ja ne znam da je tako nešto usvojeno), koji je OBAVEZAN po usvojenom prostornom planu. Pa da li je onda čitava nova obala i formalno privremena? Može li onda to da bude Arapski novčani ulog? Ko zna. Tako da je zaista najzanimljivije pitanje ko će ovde na kraju šta da plati, ali bar u ovom slučaju mogu da da dam dovoljno dobru pretpostavku. Kao njihov ulog će se računati sve što mogu ikako da nategnu da liči na infrastrukturu, pa bilo trajno, privremeno, ili tobože privremeno.
 
PredragT":2odanjrg je napisao(la):
Gospoda iz Blica tvrde da su radnici koji su postavili banderu u Savamali lose uradili svoj posao jer nisu predvideli da ce se mnogo godina nakon postavljanja bandere ispostaviti da ona stoji na sred novonapravljene privremene biciklisticke staze :laugh: :laugh: :laugh:

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/578286 ... amali-FOTO


U momentu sam poslislio da nije možda Njuz.net...
Sve više je dokaza da radnici koji postavljaju bandere samo mehanički rade ono što im je rečeno, bez ideje da ako uoče nelogičnost, ukažu nadležnima na to.
https://www.google.rs/maps/@44.8141,20. ... 6656?hl=sr
 
Зар нису могли да исцртају стазу да заобиђе бандеру и скрене пре ње уместо што пролази кроз њу?
 
Свакако би нашли неку другу ману, то је привремено и немојте више да смарате.
 
Mislim da je totalno glupo da ste ovo okacili ovde javno na forumu jer posto sad i oni znaju sta im pripremate za 30ti jul (posto prate Beobuild), oni ce lepo vama da pripreme dokument o produzetku dozvole i tako ce vasa akcija da padne u vodu jer ce objekat ipak biti legalan.

Plus ce da vas pljuju po novinama kako pravite nerede bez osnova...
 
E bas mi zao sto ne mogu da dodjem na zurku u cetvrtak, bila bi to jedinstvena prilika da ipak dozvolim sebi da krocim u ovu divlju kafanu :)

:vops:
 
Спат, Беобилд није једини сајт на просторима интернетским. За ово власт зна барем недељу дана.

А ја нисам члан не давимо београд али је моја грађанска дужност да будем тамо у четвртак. Поред саванове нелегална је и ова реконструкција "променаде". Нит табле, нит грађевинске, локацијске дозволе, ничега.
 
Homer Jay":k2jf9tun je napisao(la):
Dozvole i saglasnosti za rekonstrukciju Hercegovačke ulice i dela promenade izdate su preduzeću "Eagle Hills Properties d.o.o", što bi trebalo da znači da kompanija iz UAE finansira radove.

Odakle ste dobili ovu informaciju?
 
Белка, имаш брате "коњске" живце!!!???
 
Cena hleba ostaje ista

Vlada Srbije je produžila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, što znači da maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara,
izvor http://www.021.rs/Info/Srbija/Cena-hleb ... -ista.html
simba222":3vakmrmx je napisao(la):
Nista od uklanjanja kafane Savanova.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je predata sva dokumentacija za produženje dozvole za rad promotivnog štanda "Savanova", na Savskom šetalištu.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... id=1021556

spatiotecte":3vakmrmx je napisao(la):
Mislim da je totalno glupo da ste ovo okacili ovde javno na forumu jer posto sad i oni znaju sta im pripremate za 30ti jul (posto prate Beobuild), oni ce lepo vama da pripreme dokument o produzetku dozvole i tako ce vasa akcija da padne u vodu jer ce objekat ipak biti legalan.

Plus ce da vas pljuju po novinama kako pravite nerede bez osnova...

:laugh: :lool: :laugh:
,, panem et circenses ,,
:sesir:
 
Vrh