Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

milos.tro":3sm02hd1 je napisao(la):
117380517163573284690098.jpg

Njima je bas veselo.
 
zidar":180lcbfu je napisao(la):
....
Da je kej zatvoren pre godinu dana radi renoviranja i sirenja staze dobili bi moj gromiglasni aplauz. Ali posto je prvo na najdzukackiji nacin podignuta kafana na zelenoj povrsini i time setaliste svedeno na manje od minimuma onda svaki novi potez umisljenih dunjera mora izazivati nevericu i gnusanje.
...

Slažem se.

Sad me sve više kopka šta su naumili.
Ako "promenada" bude proširena iznad sadašnje obaloutvrde (stubovi, šipovi, talpe...šta god), to će biti vrhunac besmisla.
Naravno - "ako". Možda zato i toliko kriju kako će sve da izgleda. Prvo izgrade jeftin kiosk na travnjaku, a onda proširuju obalu zato što je staza uska ....
 
Zasto se samo biciklisti bune? Nece moci ni setaci da setaju. Ima li uopste udruzenje setaca?
 
Kad cemo da imamo plan ili render te promenade, majku mu ovo je prvi put da se ne zna sta se zapravo radi!
 
Ево прилике и за моронске међустраначке борбе..

А ја већ помислио да је В. Степе усамљен случај..



DS organizovao protestnu šetnju ulicom Vojvode Stepe zbog kašnjenja radova


Demokratska stranke (DS) organizovala je danas u Ulici vojvode Stepe protestnu šetnju sa koje je upućen apel gradskoj vlasti da se radovi u toj ulici u što kraćem roku završe
Srodne vesti


Demokratska stranka (DS) organizovala je danas u Ulici vojvode Stepe protestnu šetnju sa koje je upućen apel gradskoj vlasti da se radovi u toj ulici u što kraćem roku završe.

Kako je novinarima rekao predsednik Gradskog odbora DS Balša Božović, gradska vlast ne bi trebalo da se prepucava sa izvođačima radova i da prete jedni drugima penalima, jer, kako je naveo, od tog prepucavanja građani zaista nemaju ništa.

"Oni treba da završe u najkraćem mogućem roku ovu ulicu, kako bi građani mogli normalno da žive i rade, kao što su mogli pre nekoliko godina", rekao je Božović.

Prema njegovim rečima, DS je organizovao protestnu šetnju ulicom Vojvode Stepe, jer je ta nedovršena ulica simbol gradske vlasti, a kako je rekao, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić, koji su potpisali i zaključili taj ugovor, posao nisu u stanju da završe do kraja i odgovornost prebacuju na DS.

"Ovaj projekat je menjala aktuelna gradska vlast, DS je ostavila gotov projekat i obezbedila sredstva za realizaciju projekta. Mi smo raspisali i tender i to je ono što je bilo do nas. Kada je privremeni organ preuzeo vlast, dalje je sve bilo u njihovim rukama, radili su reviziju, menjali projekat i na kraju potpisali i zaključili ugovor sa aktuelnim izvođačem", rekao je Božović. On je dodao da su u protestnoj šetnji sa demokratama i nezadovoljni građani.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture vlade u senci DS Dragoslav Šumarac naveo je, takođe, da aktuelna vlast prebacuje svu krivicu za neuspele projekte na DS.

Prema njegovom mišljenju, aktuelna vlast nema dovoljno stručnih ljudi, što se, kako je rekao, vidi i po zakonima koje donose, a samo dele obećanja.

"Bez obzira na to što je sredstva obezbedila prethodna vlast, a projekat bio potpuno precizan i sređen, vidimo da ni ovde ne mogu da se ispoštuju rokovi'', dodao je Šumarac i naglasio da su ''jedni isti izvođači radova, i na mostu u Borči, i na autoputu i u Vojvode Stepe i to će sigurno morati da se preispita, kada se promeni vlasti u Beogradu i Srbiji.

On je dodao da su okupljeni na protestnoj šetnji simbolično hteli da pokažu da se jedna od najprometnijih ulica u Beogradu pretvorila u šetalište i da svi vlasnici radnji u Vojvode Stepe imaju pravo na nadoknadu gubitka profita od, pre svega prekoračenja rokova i da nisu krivi što vlast ne može da ispoštuje rokove i da natera izvođača radova da rade onako kako su potpisali ugovor.

Prema procenama policije, na protestnoj šetnji u Vojvode Stepe bilo je oko 250 građana.

GO SNS: DS SVE ČINILA PROTIV INTERESA GRADA

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu saopštio je večeras da je Demokratska stranka (DS) dok je bila na vlasti, sve u vezi rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe, činila u interesu privatne kompanije, a protiv interesa grada i Beograđana.

Zbog toga je, naglašavaju naprednjaci, protestna šetnja koju su u toj ulici danas organizovale demokrate ''vrhunac licemerja i podsmevanje građanima Beograda".

"Od Balše Božovića, kada se već usudio da dođe u Ulicu vojvode Stepe očekujemo da se on i njegova stranka izvinu građanima zato što su, dok su bili na vlasti doneli odluku da se ulica, čija je dužina 4,5 kilometra, zatvori na godinu dana, umesto da se radi po deonicama", navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

SNS takođe navodi da je DS osmislila projekat rekonstrukcije ulice u kome grad i građani Beograda nisu zaštićeni, ali je zaštićena kompanija koja izvodi radove, kao i da su "požurili da pre odlaska sa vlasti završe tender za izvođača radova u Ulici vojvode Stepe i izaberu kompaniju koja je sasvim slučajno kompanija koja je radila najvažnije poslove u Beogradu u vreme njihove vlasti".

"Sve što je DS uradila, u vezi sa rekonstrukcojom Vojvode Stepe, učinila je u interesu privatne kompanije, a protiv interesa grada", navodi se u saopštenju.

SNS navodi da je Božović, sve dok grad Beograd nije odbio zahtev kompanije koja radi rekonstrukciju da im se produži rok za izvođenje radova za čak 72 dana, ''ćutao i nisu interesovali građani i njihove muke tokom rekonstrukcije koje je njegova stranka prouzrokavala".

"Probudio se tek kada su ugroženi interesi izvođača koga je njegova stranka izabrala, odnosno kada nije dobio produženje roka koje je želeo", navodi se u saopštenju.

SNS navodi da je to više nego jasan dokaz da Božović današnji protest ne pravi zbog građana, već da bi zaštitio interese privatnog izvođača.

"Kako je Božovićeva stranka vladala Beogradom najbolje pokazuju slučajevi rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, za koji nisu naplatili izvođaču 77,5 miliona dinara na ime penala za kašnjenje do tehničkog prijema, kao i 41,8 miliona dinara za kašnjenje za Požešku ulicu. Božović bi trebalo da objasni kako je njegova stranka radila rekonstrukcije ulica ''kada su u zatvoru, zbog mahinacija, završili bivši gradski menadžer, izvođač radova i tri inžinjera", piše u saopštenju SNS.

Gradski odbor SNS navodi da građani Beograda veoma dobro znaju da je projekat rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe, i izbor izvođača radova, obavila DS.

"Tada su imali priliku da pokažu da su u funkciji građana. Umesto toga, napravili su projekat koji je u funkciji tajkuna koji radi rekonstrukciju. Sa DS je tako. Nikada nisu za građane, a uvek su za tajkune i lopove koji su opljačkali Srbiju", dodaje se u saopštenju.


http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... nja-radova



Очигледно је да од идиотских партија нема ништа и да је грађанско удруживање у нво и цивилни сектор једина нада да се изврши притисак на вршиоце јавних функција да свој посао раде транспарентно.
 
Бомбе ипак не прете "Београду на води"!
М. Т. КОВАЧЕВИЋ | 16. јул 2015. 14:14 | Коментара: 0

У савском амфитеатру, засада, нису пронађена заостала неексплодирана убојна средства. Специјалне екипе трагале за гранатама на дубинама и до 20 метара

ПРЕ него што је почело рашчишћавање 1,8 милиона квадратних метара Савског амфитеатра, на којем ће ускоро почети градња "Београда на води", постојала је оправдана бојазан да се на овом потезу налазе десетине неексплодираних бомби, топовских граната и авионских пројектила из Првог и Другог светског рата.

- Пре годину и по дана почела су прва испитивања терена, како би се земљиште на време припремило за интензивну градњу - прича Бранислав Јовановић, директор Центра за разминиравање Републике Србије.

На питање, да ли су до сада пронађена неексплодирана експлозивна средства, Јовановић није желео да одговори.

- Нас је унајмило предузеће "Београд на води". За њих смо радили процену ризика. Поверен нам је пројекат, да проверимо безбедбост на раду. Немамо права да одговарамо на питања, да ли има или нема неексплодираних убојних средстава - закључио је Јовановић.

Одговор на питање, да ли ипак нешто може да "пукне", потражили смо и у надлежном предузећу.

- Радимо све послове по закону. Истражује се тло у дубини од 20 метара и до сада нисмо пронашли ниједну неексплодирану експлозивну направу - кажу у "Београду на води".

Део података о локацијама из бомбардовања 1944. је познат, док су позиције бомби бачених током Априлског рата 1941. и за време Првог светског остале велика непознаница.

АПРИЛ 1941.

ПРОСТОР будућег "Београда на води" жестоко је бомбардован 6. априла 1941. Снаге Трећег рајха су у четири налета, на главни град бацили 440 тона запаљивих бомби из 484 авиона. Значајан број њих и на железничке и комуникационе системе на подручју Савског амфитеатра.

ГАЂАН ИЗ АВИОНА И С БРОДОВА

ОД 28. јула до 2. децембра 1914. године, Београд је бесомучно бомбардован са леве стране Саве, као и са оклопних бродова. Од 5. до 8. октобра 1915. из око 300 топова гађан је простор са десне стране Саве. За два дана на град је пало више од 100.000 граната.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%8 ... du-na-vodi
 
spatiotecte":36w7md49 je napisao(la):
Kad cemo da imamo plan ili render te promenade, majku mu ovo je prvi put da se ne zna sta se zapravo radi!

spatio, ti ko francuz bi morao da znas sta je promenada, pa nece valjda mali da crta :)

mozete li da zamislite bilo koju evropsku drzavu i neki gradu u njoj u kome bi bilo moguce praviti nesto ovako bez zvanicno usvojenog i javnosti prezentovanog detaljnog plana?
 
Vožd, vrućina danas pa je teško...?

Nije lepo da nazivaš bilo koga idiotima i moronima, makar iako to radiš kao stranački bot.

Samo toliko, da ne ulazim dalje u neku polemiku s tobom. Na nekim drugim forumima kad učesnicima diskusije uputiš uvredu, banuju te na neko vreme ili trajno.

Takodje, nije pristojno ni prema 11.000 stanovnika Savskog venca koji su na izborima glasali za sadašnjeg predsednika opštine i stranku sa kojom je izašao na izbore, da to karakterišeš kao nešto ružno i glupo.

Za nezadovoljstvo svakom vlašću postoje izbori pa se to tada pokazuje. Bar tako stvari funkcionišu u normalnom svetu.
 
razgradjevinar":qj7hqgu9 je napisao(la):
spatiotecte":qj7hqgu9 je napisao(la):
Kad cemo da imamo plan ili render te promenade, majku mu ovo je prvi put da se ne zna sta se zapravo radi!

spatio, ti ko francuz bi morao da znas sta je promenada, pa nece valjda mali da crta :)

mozete li da zamislite bilo koju evropsku drzavu i neki gradu u njoj u kome bi bilo moguce praviti nesto ovako bez zvanicno usvojenog i javnosti prezentovanog detaljnog plana?

haha, promenada dolazi od francuske reci: "La promenade" odnosno setaliste. :D

Naravno da je nezamislivo da bilo gde u evropi krenu da rekonstruisu kej a da se ne zna na sta ce to da lici.
Mene ipak cudi ovo kod nas imajuci u vidu da smo imali rendere zemunske obaloutvrde pre nego sto su poceli radovi.
 
spatiotecte":1i3tw6bl je napisao(la):
razgradjevinar":1i3tw6bl je napisao(la):
spatiotecte":1i3tw6bl je napisao(la):
Kad cemo da imamo plan ili render te promenade, majku mu ovo je prvi put da se ne zna sta se zapravo radi!

spatio, ti ko francuz bi morao da znas sta je promenada, pa nece valjda mali da crta :)

mozete li da zamislite bilo koju evropsku drzavu i neki gradu u njoj u kome bi bilo moguce praviti nesto ovako bez zvanicno usvojenog i javnosti prezentovanog detaljnog plana?

haha, promenada dolazi od francuske reci: "La promenade" odnosno setaliste. :D

Naravno da je nezamislivo da bilo gde u evropi krenu da rekonstruisu kej a da se ne zna na sta ce to da lici.
Mene ipak cudi ovo kod nas imajuci u vidu da smo imali rendere zemunske obaloutvrde pre nego sto su poceli radovi.


Možda i u Parizu jednoga dana budu pravili "Shétalishté de la Seine" :p

U Zemunu je postojao realan razlog: zaštita od poplava. Bilo je besmisleno stavljati džakove sa peskom na onaj uski prostor. Sve posle toga je bilo sekundarno.
 
Јбт. мене који презирем политичарење и овакву политику и залажем се за меритократију у овој ментално незрелој земљи ће један политички ангажован шрафић волунтариста да назива ботом, (ваљда професионална деформација, шта ли) о је*м ти правду и државу и све партијски ангажоване грађане ове земље у последњих 200 година..
Политичка и економска елита од ослобођења од турске окупације до данас сноси кривицу зато што је овај необразовани и несрећни народ последњи у Европи у свему и још се горде..
Побогу!

"Није лепо" ни да је неко део система који је у једном временском периоду уништавао земљу па се сада представља као морални чистунац, па ето.. Србија.
 
Ok Vozd odmori malo, B. Gajic se posteno predstavio i iznosi svoje stavove i stavove stranke sta god mislili o stavovima ali i strankama. Budi siguran da je njegova pozicija u diskusijama kao stranackog pripadnika i predstavnika opstine teza tako da nema potrebe ici djonom vec argumentima. Uostalom u temi Sky Plaza nekadasnja Belgrade Plaza se pokazala prava otvorena diskusija i suprotstavljeni stavovi B. Gajicu itd.

Naravno sa druge strane skrecem paznju stvarno da opet ne ulazimo u etiketiranje "botiketiranje" :)
 
Да ли "променада" уопште има грађевинску дозволу?

Када истиче дозвола "Саванови"? Мислим да је издата до септембра 2015. и да мора да се руши, не?
 
Идиотизам и моронизам се односио и на једне и на друге у чланку Новости, али партијаш по службеној дужности мора да пљуне, без икаквих основа. И још измишља да сам банован што није истина! Ову увреду о боту нећу ни да помињем. Човек је умислио да је на општинској пљуваоници, пардон седници, где је у себи равном друштву, па слободно удри по фамилији бели дан до подне, а када се праве политички дилови се куме и братиме. Фуј!
За обновом све три улице се вуку репови и мене савршено не занима које партијске боје су кривци, ја као грађанин захтевам одговорност! А не лајање једних на друге и док тонемо све дубље.
Далеко смо ми и од нормалих грађана и од нормалних власти и од нормалних избора и од нормалног света.
 
Божд, одличан и необично смислен исечак из "Мајстори, мајстори..." Магија уметника, погађају будућност, као што је Куросава направио филм о експлозијама нуклеарних електрана које су се десиле деценијама касније... Фасцинантно!
 
Sve to stoji samo sam apelovao na pristojnost.
 
Kako je to moguce da rade neki projekat ,a niko od javnosti ne moze ni da vidi ni da sazna kako ce projekat izgledati.
 
Хвала Александре, често ми тај део филма падне на памет..

Него њушка динароида који "држи" СаваНову, откада сам је уфоткао доле на кеју када су почињали радови ме је подсећала, и цео тај "посао" на ову акцију..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SahpP3IrkOg[/youtube]

Таман хтедох да ово поставим, него ме она политичарска утвара предухитри умисливши да је ова тема његов рођени нужник..
 
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=07&dd=16&nav_category=12&nav_id=1016507

Grupa biciklista je pokušala da blokira radove na "oglednoj" promenadi Beograda na vodi.

IZVOR: B92 ČETVRTAK, 16.07.2015. | 20:07


“Radovi na pojasu između Brankovog i Starog savskog mosta su počeli bez da je javnost upoznata šta se zapravo gradi i bez da je istaknuta građevinska tabla na kojoj bi trebalo da se vide podaci o početku i završetku radova, postojanju građevinske dozvole, imenu investitora i izvođača“, navodi se u saopštenju.

Biciklisti su se nakon tri sata povukli sa staze nakon fizičkog nasrtaja direktora izvođača radova na jednog od aktivista.

Komunalna i regularna policija su mirno posmatrale kako radnici ograđuju nelegalno gradilište i zatvaraju građane koji su protestovali u "kavez".

“Biciklisti traže da se obezbedi razuman obilazak oko ovih radova, jer većina biciklista sad obilazi radove kroz okolne ulice i potrebno je te putanje dodatno obezbediti fizčkim barijerama i saobraćajnom signalizacijom“, dodaje se u saopštenju.


Takođe, navodi se da odgovor Sekretarijata za saobraćaj da je Karađorđeva ulica nebezbedna za obilaznicu nije zadovoljavajući, jer je kroz tu ulicu moguće napraviti bajpas trotoarom do ulice Braće Krsmanović.

“Dalje se ukidanjem parkinga i postavljanjem fizičkih barijera može napraviti bezbedna obilaznica, dok se radovi u okolnim ulicama mogu izvoditi u fazama i na taj način propuštati biciklisti ka Starom savskom mostu. Biciklistička udruženja će prihvatiti poziv gradonačelnika da dođu i da pogledaju kako izgledaju planovi za izgradnju promenade, koji je objavljen u medijima, mada nije baš najjasnije da li je poziv upućen na prezentaciju projekta ili u kabinet gradonačelnika?“, zaključuje se u saopštenju.

Za u petak 17. jula od 18 časova, ispod Starog savskog mosta biciklisti najavljuju novi protest i ponavljaju zahteve koji još uvek nisu ispunjeni.
 
Aleksandar1":2d9jefj1 je napisao(la):
stf":2d9jefj1 je napisao(la):
Бициклисти не треба да се боре за канализацију у Гроцкој, тако нешто нисмо написали ни Хомер ни ја. Бициклистичка удружења треба да се боре за права бициклиста али да борбу равномерно распореде на целу територију града. Једно од удружења се зове "Беоциклизација" а не "НБГциклизација" зар не?

Да ли се и једно удружење бициклиста позабавило проблемима на периферији? Нико. Да иронија буде већа, ободна насеља Београда су као створена да бициклистички саобраћај буде носиоц комплетног саобраћаја. Да барем држе неке семинаре, да дижу свест. Ништа. Највећи проблеми бициклиста у овом граду су изгледа високи ивичњаци у Омладинских бригада и пар каналчића од оптичког кабла. Јадно.

Све ово важи и за сва остала "бунтовничка" удружења грађана. Ко год је централизован на "круг двојке" и ту им сметају и ситнице а игнорише периферију са далеко већим проблемима - за њега немам поштовања. Жао ми је.

Da, slazem se, samo jos da dodam da mi je muka od onih iz Grocke koji samo kukaju da su zapostavljeni od Beograda, a pocnu da pljuju cim izadju iz autobusa 303 na Ustanickoj i ostavljaju svoje djubre gde stignu. Nesnosna muka mi je od tih "buntovnika" i povraca mi se od njih. Naravno, nemam postovanja za takve, zao mi je.

Добар ти је овај класични малограђански став са комплексом више вредности који карактерише људе са периферије као закржљале примате. :kk:

Само си се мало зајебао рођаче. Промашио си "цео фудбал". Ја нисам Грочанац, ја сам у Гроцку дошао из Ђушине улице (ајмо брзо Гугл да видимо где је то, јел у Свилајнцу), а у Ђушину је дошао шљам који глуми Београд а не зна где је Палата Албанија (један другар ког сам већ помињао на форуму). Е, то се зове деградација Београда којој и ти припадаш. А и у Гроцку не иде аутобус 303, изгледа да сем трамваја 2, не знаш ни о превозу више ништа. Евентуално ако си налетео у животу на тролу 19 (то ти је онај чудни аутобус са моткама).
 
De de ajde malo spustite loptu ;)
 
Vrh