spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.594
milos.tro":3sm02hd1 je napisao(la):
Njima je bas veselo.
milos.tro":3sm02hd1 je napisao(la):
zidar":180lcbfu je napisao(la):....
Da je kej zatvoren pre godinu dana radi renoviranja i sirenja staze dobili bi moj gromiglasni aplauz. Ali posto je prvo na najdzukackiji nacin podignuta kafana na zelenoj povrsini i time setaliste svedeno na manje od minimuma onda svaki novi potez umisljenih dunjera mora izazivati nevericu i gnusanje.
...
spatiotecte":36w7md49 je napisao(la):Kad cemo da imamo plan ili render te promenade, majku mu ovo je prvi put da se ne zna sta se zapravo radi!
razgradjevinar":qj7hqgu9 je napisao(la):spatiotecte":qj7hqgu9 je napisao(la):Kad cemo da imamo plan ili render te promenade, majku mu ovo je prvi put da se ne zna sta se zapravo radi!
spatio, ti ko francuz bi morao da znas sta je promenada, pa nece valjda mali da crta
mozete li da zamislite bilo koju evropsku drzavu i neki gradu u njoj u kome bi bilo moguce praviti nesto ovako bez zvanicno usvojenog i javnosti prezentovanog detaljnog plana?
spatiotecte":1i3tw6bl je napisao(la):razgradjevinar":1i3tw6bl je napisao(la):spatiotecte":1i3tw6bl je napisao(la):Kad cemo da imamo plan ili render te promenade, majku mu ovo je prvi put da se ne zna sta se zapravo radi!
spatio, ti ko francuz bi morao da znas sta je promenada, pa nece valjda mali da crta
mozete li da zamislite bilo koju evropsku drzavu i neki gradu u njoj u kome bi bilo moguce praviti nesto ovako bez zvanicno usvojenog i javnosti prezentovanog detaljnog plana?
haha, promenada dolazi od francuske reci: "La promenade" odnosno setaliste.
Naravno da je nezamislivo da bilo gde u evropi krenu da rekonstruisu kej a da se ne zna na sta ce to da lici.
Mene ipak cudi ovo kod nas imajuci u vidu da smo imali rendere zemunske obaloutvrde pre nego sto su poceli radovi.
Aleksandar1":2d9jefj1 je napisao(la):stf":2d9jefj1 je napisao(la):Бициклисти не треба да се боре за канализацију у Гроцкој, тако нешто нисмо написали ни Хомер ни ја. Бициклистичка удружења треба да се боре за права бициклиста али да борбу равномерно распореде на целу територију града. Једно од удружења се зове "Беоциклизација" а не "НБГциклизација" зар не?
Да ли се и једно удружење бициклиста позабавило проблемима на периферији? Нико. Да иронија буде већа, ободна насеља Београда су као створена да бициклистички саобраћај буде носиоц комплетног саобраћаја. Да барем држе неке семинаре, да дижу свест. Ништа. Највећи проблеми бициклиста у овом граду су изгледа високи ивичњаци у Омладинских бригада и пар каналчића од оптичког кабла. Јадно.
Све ово важи и за сва остала "бунтовничка" удружења грађана. Ко год је централизован на "круг двојке" и ту им сметају и ситнице а игнорише периферију са далеко већим проблемима - за њега немам поштовања. Жао ми је.
Da, slazem se, samo jos da dodam da mi je muka od onih iz Grocke koji samo kukaju da su zapostavljeni od Beograda, a pocnu da pljuju cim izadju iz autobusa 303 na Ustanickoj i ostavljaju svoje djubre gde stignu. Nesnosna muka mi je od tih "buntovnika" i povraca mi se od njih. Naravno, nemam postovanja za takve, zao mi je.