Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Пих... Двадесет пет година у политици и никако да нешто уради нормално. Ово ће по сваку цену пробати да изгура само да би се причало како је Александар Вучић Градитељ и Обновитељ оставио нешто за будуће генерације. Мислим да би доживео екстазу да је уместо куле у пројекту била његова статуа. Као Колос са Родоса.
Који смо ми јад од државе.
 
Ovo je čist hoštapleraj. Ovakvim načinom izračunavanja procenta zelenih površina mogli su komotno da uključe i Kalemegdan, pa i ušće sa NBG strane i kažu da će 80% Beograda na vodi činiti zelene površine.

Zuma":3rkayois je napisao(la):
I dalje insistiraju na otvorenoj prevari oko količine zelenih površina. Ovde imate plan namene površina. Prenesite u GeoSrbiju glavne uagone tačke zeleno ofarbanih područija (tu postoji alat za merenje površine), pa ćete dobiti.

Na desnoj obali Save oko 60.000 m2
Na levoj obali Save oko 165.000 m2

Ukupno 225.000 m2. To se otprilike slaže sa iznetom cifrom od 242.000 m2, pa nisam punu pogrešio pri grubom prenošenju ključnih tačaka. Međutim to onda znači da su oni uzeli u obzir i već postojeći park na levoj obali Save, pa ga onda uračunali u ukupnu zelenu površinu koju će tobože ONI obezbediti predloženim projektom, ako ga poslanici odobre.

Prava veličina zelene površine projekta BNV je svega oko 60.000 m2, što je samo 27% iznete cifre. 73% već postoji, nema nikave veze sa Beogradom na Vodi, i za njega uopšte nisu oni zaslužni.

namena.jpg


http://www.geosrbija.rs/rga/default.aspx?gui=1&lang=2
 
Uracunace sve samo da dobiju zadovoljavajuci procenat .da nekazem da nije normalno da uracunavas povrsine koje postoje 50 godina samo kod nas u muljamju I Reda
 
Ako naprave tolike kvadrate, moguce je da padnu cene stanova u Beogradu, mozda cu moci kupiti ngde neku garsonjericu od 20-tak kvadrata (sic)
 
Плус за делију. Којим механизмом зауставити овако распојасаног премијера?
 
^^
Organizovanim građanskim protestima, stara dobra pobuna je potrebna. Ali, u obezmuđenoj zemlji, to neće da može.
 
А где су они "отпораши"? Грешка... ја заборавио, они раде за "лову"!
 
Moram da priznam da mi je veoma interesantan sled dogadjaja i masovno inteziviranje teme BNV u medijima
Cinjenica je da do pocetka BNVa ceka jos planina infrastrukturin radova.
Mozemo samo da nagadjamo koji su razlozi za to...
 
Sledi nova rekonstrukciji vlade. Što još jednom pokazuje koliko je kao političar koji ima vlast nesposoban i plaši je se. Sa 150 poslanika on traži koalicione partnere tj. krivca za svoju nesposobnost.
 
vladimir79":1uqfeox8 je napisao(la):
Sledi nova rekonstrukciji vlade. Što još jednom pokazuje koliko je kao političar koji ima vlast nesposoban i plaši je se. Sa 150 poslanika on traži koalicione partnere tj. krivca za svoju nesposobnost.

Zapravo sam istog misljenja.
Sasvim razumljivo razmisljanje u vidu pregovora, rekonstrukcija zbog masovnog osporavanja projekta BNVa i politicki apsekti i potreba da se sa "novom" i "rekonstruisanom" Vladom udje "iskrenije" u realizaciju. Sve ovo gore navedeno pomerice rokove do nekog novog datuma, mozda i izbornog...
 
Mali predstavlja "Beograd na vodi" na sajmu nekretnina u Kanu

Gradonačelnik Siniša Mali učestovaće na Međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu gde će biti predstavljen projekat "Beograd na vodi".

Gradonačelnik će sutra započeti dvodnevnu posetu Francuskoj, gde će učestvovati i na Sajmu nekretnina u Kanu.

Na štandu kompanije "Igl Hils" biće predstavljene dve rezidencijalne kule čija je realizacija planirana u prvoj fazi izgradnje projekta, navodi se u saopštenju Gradske uprave.


Блиц
Резиденцијалне јер ко још па разуме српски, ваљда ћемо видети нешто конкретно..
 
Биће занимљиво видети вам леђа.
 
Moze li neko da objasni sta tacno znaci i podrazumeva onaj "leks specijalis" koji se toliko spominje ovih dana?

Gradonacelnik se migolji i izbegava odgovor, kaze da nije pravnik, sto znaci da je tema neprijatna...
 
"Ne preuzima Beograd nikakvu obavezu oko prodaje stanova. Ceo rizik preuzima investitor. Mi unosimo čistu zemlju, a oni sredstva za 1,8 miliona kvadrata. Radi se na oko 100 hektara zemljišta, o najlepšem delu Beograda, a cilj je da vratimo svetlo u taj deo grada, da sklonimo udžerice, parkirane vagone i stvorimo novu sliku", rekao je Mali.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=966979

Znači mi "poklanjamo" 100ha zemljišta :grand: ,radi lakše računice koliko Grad gubi evo i tabela:

Doprinos za uredjivanje gradjevinskog zemljišta:
page1.jpg


Naknada za uredjivanje gradjevinskog zemljišta:
page2.jpg

http://www.beoland.com/images/zemljiste ... aknada.pdf
 
Pa valjda dobijamo neki procenat od prodaje stanova imaginarno govoreci bh2o
 
milos.tro":2fmazjdr je napisao(la):
Znači mi "poklanjamo" 100ha zemljišta :grand: ,radi lakše računice...

Hajde, radi lakše računice, pojasni kako se to poklanja ako se ne menja vlasnik zemljišta? Evo, za početak to jedno, prosto pitanje.
 
Прочитао сам негде да ће наводно уређење земљишта коштати 33 милијарде динара, а да ће инвеститор платити 33,7 милијарди накнаду за уређење...али, ко би им веровао?
 
Vrh