Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ovako je izgledalo kad su pre jedno desetak dana počeli sa rušenjem. Jeste da je parking autobusa nešto što ima smisla očekivati u blizini dve autobuske stanice, ali prijateljska kafana na javnom travnjaku ipak ima prioritet.

IMG_9090_resize.jpg

IMG_9091_resize.jpg

IMG_9094_resize.jpg

IMG_9095_resize.jpg


U pozadini se vidi spoljni bekap generator za napajanje sa kolima firme koja ga je u tom trenutku podešavala.
 
Свака им част, врхунски искоришћен простор.
 
Bio sam danas dosta su srusili , ne znam zasto odugovlace za ove kuce koje su prazne i polu srusene...one se mogu sve srusiti za dan-dva.
 
simba222":2twlr8eg je napisao(la):
Bio sam danas dosta su srusili , ne znam zasto odugovlace za ove kuce koje su prazne i polu srusene...one se mogu sve srusiti za dan-dva.

Primetio sam i ja da je dosta kuca polu sruseno..

Posle izgradnje neceg do pola (polu autoput, polu fasada)
Opet smo izmislili nesto novo: rusenje do pola.

Polu resenje je definitivno srpski izum. Da pokazemo da smo ipak nesto uradili ali do pola.
 
Problem je sto to "polu" u Srbiji traje 30 godina kao prokop :D
 
Kad sam pre nekih mesec dana pravio reportažu primetio sam da se lokacija porušenih zgrada pored biciklističke staze koristi kao parking za autobuse :roll:
fotografija3521.jpg
 
Zuma":2dn52dby je napisao(la):
Pošto ne voliš postove gde je argumentacija za svaku tvrdnju detaljno obrazložena, da ti ih iz "teorije" prevedem u praksu.

Не волим твоје постове јер пишеш романе - а не кажеш ништа корисно. Загушујеш форум. Већина твојих километарских постова се може сабити у пар реченица. Ја да исчитавам толкинову трилогију да бих нањушио између редова суштину - нећу.

А о аргументацији не бих. Немаш је. Сем утопистичких жеља, нема неке аргументације.
 
Стање:

160.jpg


169.jpg


185.jpg


177.jpg


173.jpg


214.jpg


:p "Док не пробам лава и деверика је добра":

223.jpg


231.jpg


252.jpg
 
Kako vidim na jednom kraju se rasciscava a na drugom divlje gradi romvil ispod gazele
 
direktor":1ci459ns je napisao(la):
Kako vidim na jednom kraju se rasciscava a na drugom divlje gradi romvil ispod gazele

Sto je najgore i to sto rasciscavalju dodju do pola. :mrgreen:
 
:!:
Зар не би било добро да неко скине и сачува ову уличну таблу пре него што сва згужвана заврши у гомили шута на депонији:

256.jpg


:?:

Ако и када се изгради тај потез, могао би сокак, прилаз, део обале да се назове "Трећи рејон", и да се ова табла постави на зид, шеталиште, зграду или истоимени локал као веза с прошлошћу ...

:idea:
 
Predratna tabla podjela grada na reone recimo glavna posta je bila 4 rejon .
 
sreda 11.02.2015. | 15:12
Gradnja BG na vodi - u septembru :kafa:
Izvor: Tanjug
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=957155

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasador UAE, Džuma Rašid Al-Daherij očekuju da će gradnja prvih objekata projekta Beograd na vodi početi već u septembru.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata je izrazio zahvalnost upravi Grada Beograda na njihovoj velikoj pomoći da se savladaju početne teškoće pri realizaciji ovog projekta, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata je izrazio zadovoljstvo što se svi zajednički poslovni projekti koje sprovode dve zemlje odvijaju po planu.

On je istakao je ogromno zadovoljstvo očekivanom zvaničnom posetom predsednika Nikolića Ujedinjenim Arapskim Emiratima tokom ove godine, za koje njegova zemlja već sada vrši ozbiljne pripreme.
 
Taman se primakne datum pa ga pomjere pa kad doje septembar recice na proljece itd
 
Jedna vest iz susedne opštine.

БЕОГРАД – Чукарица ће добити индустријску зону на 1.160 хектара која ће омогућити отварање нових радних места, а у себи ће садржати и стамбено пословни комплекс, најавио је вечерас градоначелник Београда Синиша Мали.

Он је у разговору са грађанима те општине, истакао да ће нови Регулациони план Града Београда за ту индустријску зону бити завршен до краја године и да ће потом тај простор бити понуђен инвеститорима како би могли да развијају своје послове на Чукарици.

http://www.politika.rs/vesti/najnovije- ... ci.sr.html
 
Samo nepsie gdje ce biti ta industriska zona i stace stambena u istoj to neko socrelisticko utopisko planiranje mjesanje stanovanja i industrije prave novu rakovicu
 
direktor":2d6wwjii je napisao(la):
Taman se primakne datum pa ga pomjere pa kad doje septembar recice na proljece itd

Apropo toga, a ujedno i kao podsetnik za one sa slabijim pamcenjem, ovo je jedan od komentara sa foruma B92:

"19.01.2014 Prva faza projekta "Beograd na vodi" mogla bi da pocne od septembra, a vec sada se dosta odmaklo u organizaciji posla i pripremnih radnji, kaže Srdan Rupar.
27.01.2014 Clan privremenog organa Beograda Nikola Nikodijevic najavio je danas da ce realizacija projekta "Beograd na vodi" poceti vec u septembru.
09.05.2014 Gradonacelnik Beograda Siniša Mali kaže da ce gradevinski radovi na kuli koja bi trebalo da dominira projektom Beograd na vodi poceti do marta 2015. godine.
27.06.2014 Vucic je istakao da ce u prvoj A fazi projekta "Beograd na vodi" radovi poceti vec u februaru i da ce biti izgradena cetiri objekta.
14.09.2014 Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijevic kaže da se u prvih nekoliko meseci sledece godine ocekuje pocetak radova na projektu "Beograd na vodi".
11.11.2014 Vucic: "BG na vodi" krece u maju
20.11.2014 Pocetak izgradnje Beograda na vodi ocekuje se na prolece.
25.12.2014 Siniša Mali izjavio da radovi oko projekta "Beograd na vodi" može se ocekivati pocetak izgradnje prvih zgrada u maju i junu 2015. godine.
11.02.2015 Gradnja BG na vodi - u septembru
Od septembra 2014 do septembra 2015 pa onda valjda 2016 itd. itd."

(Aleksandra, 11. februar 2015 16:36)
 
^^ 90% posto projekata u svetu ima slicnu dinamiku, pomeraju se rokovi non stop.

Eto to se i meni desava sa klijentima koji hoce da grade nesto pa pomeraju non stop rokove. Prvo se odugovlaci sa idejnim resenjem, pa onda za dozvolu, pa kad dobiju dozvolu onda nemaju odmah pare pa pomere pocetak radova dok se ne nadje firma koja ce da obavi poslove za sto manje para.
 
BNV je bajka za odrasle i to je donekle u redu. Bilo bi medjutim lepo kada bi postojala mogucnost da se ona servira selektivno pa da mi koji se ne primamo na te bajke budemo postedjeni istih, ali to je jednostavno nemoguce. Inace je u redu biti optimista, to pravo ti niko ne moze oduzeti, ali onaj post je objasnio. Pametnom dovoljno.
 
Ono što mi se najviše dopada na svim ovim fotografijama je da je sklonjen kolosek koji je bio odmah pored šetališta.
 
direktor":er634fd7 je napisao(la):
Taman se primakne datum pa ga pomjere pa kad doje septembar recice na proljece itd

Dobro, početak, još kojekako, ali šta bi sa ugovorom? Naveliko se radi, toše budžetske pare, menjaju zakoni, pušta u rad prva kafana, najavljuju veliki radovi, jedino nigde nema ni ugovora ni partnera koji se obavezao na bilo šta. A još ponajmanje znamo šta će to "uskoro" početi da se gradi. To nešto što počinje se radi po nekom planu, ili onako iz glave? Vide li neko taj plan? Postoji li on uopšte? Šta to ugovaramo, šta gradimo i sa kim?

Fali manje od mesec dana da ova vest navrši godišnjicu.

Potpisivanje ugovora Beograd na vodi nakon formiranja vlade
Tanjug | 07. 03. 2014. - 10:59h | Komentara: 15

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/4479 ... anja-vlade
 
spatiotecte":1ue510go je napisao(la):
^^ 90% posto projekata u svetu ima slicnu dinamiku, pomeraju se rokovi non stop.

Eto to se i meni desava sa klijentima koji hoce da grade nesto pa pomeraju non stop rokove. Prvo se odugovlaci sa idejnim resenjem, pa onda za dozvolu, pa kad dobiju dozvolu onda nemaju odmah pare pa pomere pocetak radova dok se ne nadje firma koja ce da obavi poslove za sto manje para.

Kakva su ti iskustva orijentaciono koliko prodje vremena od idejnog rešenja do početka gradnje?

Da li je u redu da savamalski školarac na putu do škole bude prinuđen da istupi na kolovoz da bi zaobišao reklamni jarbol? O majkama sa bebama u kolicima i invalidima da i ne govorim.
109874707817376419038137.jpg

izvor:mikser Beograd
 
Vrh