Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Sto se tice finskog arhitekte ne vidim gde je problem?

Covek je rekao da imamo lep grad i da treba da ga cuvamo , nikad nije rekao da ne trebamo da gradimo pored obale vec da ne treba da gradimo kule na tom delu, to je ipak velika razlika. Neko se mozda nece sloziti sa njegovim stavom, neko mozda hoce, ok, to je stav.
Ali kritikovati coveka zbog toga je bas bez veze. Jos mu se pridaju neke stvari koje nije rekao.
 
Nisam znao da za tebe Borčanac nešto što izjavi predsednik Vlade predstavlja bajatu izjavu. Meni to nije bajato, nije on Bajatović, on je Vučić, nosilac istine. Tako da se držim načela pouzdanja u njegove izjave. Drugo, kakve konfuzne teorije, nema konfuznih teorija. I treće, podaci o dužničkom bilansu su zvanični, sa sajta Vladine Uprave za javni dug. Izvini ako te bole ti podaci, mislim bole i mene, pogotovo kad pomislim koliko je učešće aktuelne vlade formirane 27. aprila 2014. godine i bivše vlade formirane 27. jula 2012. godine u istima. Nekih tričavih 5,5 milijardi evra (u ovih 21 milijardicu). Ništa strašno, prava sitnica. (Kad proknjižimo UAE kredit eto nas kod učešća od 6,3 milijarde evra, bez dve godine pune vlasti). Trivijalno, ko da obraća pažnju na takve stvari.
 
Бајато је у смислу да си се закаснело узбудио, ништа се то није десило јуче. Ни да Кувајтски кредит није довољан, ни да ће држава имати трошкове и то далеко веће од 66м које си навео, ни да смо задужени превише... А ти тражиш коментар на све оно што је већ коментарисано? Оно што изјави премијер увек је актуелно. Али ако ћемо да претресамо то да ли ће првог дана продаје да продају толико и толико станова, хајде да за то сачекамо тај дан да не потрошимо године на игру хоће/неће.
Конфузно је то што нико није афирмативно наступао према БНВ већ према сређивању СА, па није јасно кога прозиваш да се јави.
Питаш откуд сада да ће само прва фаза а најавили 5000 продаје одмах. Па то би можда била прва фаза од 90 000 колико је најављено. Обе су цифре једнако фантастичне и неверовате, зар не? Зашто онда мислиш да ће се било која фаза десити? Ако се плашиш стајања на првој фази, да ли то значи да се одричеш легендарне реченице која гласи никада ни 1м2...?
То је све конфузно... појавиш се, прозиваш за коментар а све већ јасно, неспорно и прежвакано. Само сукоб може да се изазове а мање више нико не верује премијеру у облику како је поставио ствар. Готово сви смо јасно рекли да је већина најављених ствари не доноси довољну корист, да је штетна, уз мимоилажење закона (што није проблем јер ће се прописи прилагођавати, обзиром да ствар воде они који законе могу и да доносе) или неморална, није добро разрађена, пуно превида, саобраћај, воде, паркинг...
Махом се слажемо а ти увек истичеш како су други у заблуди, подржавају или пропагирају нешто, наивни су...
Па не такмичи се нико, није кладионица, да јесте изгубио би улог већ.
 
Nije to uopšte ni bilo tako kako sad predstavljaš, niti su tako tekle polemike, ali nema veze. Nema potrebe i nije mi cilj da likujem ako budem u pravu, a osećaj me ne vara da sam sve bliže tome. Samo polako, videćemo sve do kraja. Potpuno nisi u pravu u vezi mog posta. Tekst u Politici je potpuno nenormalan. Predstavlja dalje prženje mozga i lupetanje gluposti. To je ipak javni medij i objavljivanje debilnih tekstova zaslužuje najžešću kritiku. Dosta mi je više debiliteta. Gde god se okreneš debilitet, i još te ubeđuju kako to treba prihvatiti, saživeti se i postati deo debiliteta. Neću da budem deo sveopšte kretenizacije i debiliteta, koji je zavladao.

I još maltene fali da kažeš kako smo manje više svi do sada isto pričali. Pa nismo, izvini. A ovo oko gubjenja uloga je opet neprimereno, ali nema veze.
 
Како је било још увек стоји написано. И да се неће помињати БНВ после избора, да мора да се плати железници, да нема обнове задруге, да неће скидати шине, иселити некога... У складу са тим и твоје се изјаве мешају, ја не знам сада да ли ће бити прве фазе само (па те брине подела плена из отимачине земље) или неће ни квадрат (па те ништа не брине, јер 2 пута ништа је ништа :lol: ) У том контексту већ не можеш бити у праву, део о изгубљеном улогу на кладионици на то се односио, па не знам зашто би био непримерен.
Све ни поменуо не бих да сам макар код једне особе видео да је потпуно афирмативно деловала и веровала слепо у БНВ. А када читам твоје писање утисак ми је да је све тако било, и да си ти био једини (и остао) некакав светионик, оаза мудрости и шмека (нбгд тип шмека :roll: ) док су те нападале хорде снс ботова у жељи да изврше невиђену медијску лоботомију и притисак на здрав разум.
Свакако треба реаговати на лупетање...

У СА ће се свакако градити и сређивати нешто. То просто мора да се деси. Одлично би било да то буде под добрим околностима које могу да замислим и без арапа и да буде ускоро. У складу са тим оправдано је уложити средства на ослобађању тог простора па макар га генерације комплетирале, рупа да буде не сме довека. Све што ураде мимо закона осудити или санкционисати. Што се морала тиче већ су пали, због тајности и недостатка понуде осталим потенцијалним инвеститорима... То је моје мишљење увек било и верујем остаће.
 
Управо тако Борчанац.

Са једне стране имамо изјаве политичара везане за БнВ у које овде нико није поверовао а које су благо речене - нереалне, а са друге стране имамо и изјаве члана Белка које су једнако - нереалне што је време показало. Мислим да нема смисла поново цитирати све те изјаве које су временом побијене у пракси.

Све у свему, и ја ћу поновити по ко зна који пут да се не сећам иједног формаша који од почетка слепо верује у реализацију БнВ и да не видим никакву сврху Белкиног "просвећивања" јер не знам кога то жели да просветли и изведе на прави пут будући да смо си на том исправном путу ?
 
2r7olzd.jpg
 
Ako na prokopu krenu vidni radovi poverovacu da ce se u SA nesto i desiti,ako se sa tom crnom rupom koja guta vlast po vlast nesto stvarno mrdne ja cu poverovati da ima nade da ce SA prestati da bude močvara u centru grada.
 
McCabe
То просто мора. Ако узмеш за пример овај дуг који Белка оправдано помиње од 22 милијарде, а знаш да са тим новцем ништа није постигнуто. Испада да је више него могуће. Да смо могли сами да изградимо нешто попут БНВ и то 7 пута!!! Да се бар делом исплати или бар запуши ту језиву рупу самог центра града. Да не помињем колико се ложе сви на 3 милијарде и који је то појам, а бацили смо 22.
Могло је то колико јуче, још увек то може, само сада самостално ни да прднемо не можемо, овако окупирани и уцењени, уплашени... без стварне жеље и осмишљеног концепта. А немогуће у суштини није.
 
I da,toliko je više izlizano pričati i prepucavati se sta bi tu lepše izgledalo,trenutno stanje je toliko vizuelno loše da kad bi tu krenuli da grade i zirafu od slonovače od 300m bolje bi izgledala nego ova gomila rdje i sirotinje na gomili,koja inače stoji tu vec 50 i više godina i nikoga nije posebno tangirala do sad,a sad svi nesto kritikuju,dodje arhitekta iz tunguzije čiji je naj veci domet staklena konzerva da uzme 6 strana racprave na forumu.

Stvarno se zapitam ko ovde ima toliko slobodnog vremena. :kafa:
 
zexland":304u7qua je napisao(la):
С обзиром на неспособност домаће струке и корумпираност целог друштва на челу са политичарима ово би било најбоље решење. И онако ће кроз коју деценију број становника у Београд почети да пада услед катастрофалне економске и још горе демографске ситуације па је пошумљавање целих централних делова града логичан потез.

Узето од природе вратити природи након неуспелог пројекта под називом: "Срби тамо где их други нису хтели"
 
Prirodni priraštaj je odavno negativan,a o odlivu mozgova da ne pričam,ovim trendom...
Al tako i treba,mozda se urazume kad nas ostane stotinak,ja sa fakultetom sedim na birou i volontiram ko bu**** a ovi što lepe plakate sa osnovnom i pola srednje sede na mom mestu!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Способност је оно што се покаже. Не може бити изговор стање у држави. Они напреднији морају да утичу на тај систем и да га побеђују. Ако то не могу, не разумеју окружење, не сналазе се, значи да не вреде. Треба само још јаче да се трудиш, сигуран сам да прилазак странци није решење. Твоје место ни не постоји, твоје је место оно које створиш себи и другима. То се очекује од младог академског суграђанина, знање и енергија. (знање које није примењиво, није знање) Не односи се на тебе него на многе који кукају јер им није пало нешто пред ноге па да дохвате прилику као хијене. Уместо да покажу ту вредност у коју се куну.
Највећи је проблем вероватно помисао да ће неки папир отварати врата уместо људи и њихових вредности, неће!
Нађите свој пут, од кукања ништа добро и то се не односи само на посао, већ и на помоћ родбини, пријатељима, комшијама, подршку сопственој породици. Када имаш о коме да бринеш, ти мораш наћи решење, ако вредиш. Ако о теби треба да брине неко тако образованом у пуној снази и младалачком заносу, џаба нам као друштву све.
 
Naravno da sve stoji napisano. I stojim iza svake reči. Ključna teza jeste u SA neće biti izgrađeno ništa, ni jedan kvadrat. Potpuno je neprimereno da se ti i STF hvatate za slamku kako sam rekao da neće biti ni čupanja šina, ni sređivanja zadruge, ni pominjanja Bnv posle izbora, pa je to dokaz da sam promašio. Nisam. To su bila samo stilska pojačavanja, da se ne poveruje u osnovu tezu: gradićemo nešto u SA, tj gradićemo projekat Bnv. Nismo svi na istom dobrom putu, kako kaže Stf, niti ja nekog prosvećujem, bar ne više na način kako je to neko nazivao i doživljavao kao moju želju da nekog prosvećujem i osvešćujem. I Borčanac i STF veruju da će se bar nešto izgraditi u dogledno vreme (jer ako nešto počne da se gradi recimo 2019. godine ili 2020. godine, onda to nema veze sa tezom o projektu Bnv kraj 2013. i početak 2014. godine.), a ja verujem da neće ništa. Izvinite, to je ogromna razlika. Ja moju nevericu baziram na širokoj, ozbiljnoj, složenoj i slojevitoj analizi čitave ideje kako je predstavljena koju sam vršio shodno svojim intelektualnim moćima, pa sam onda izbaciom tezu: neće se graditi ništa, niti jedan kvadrat. Dakle, ne navijački, politički ili bilo šta slično, već posle ozbiljne i duboke analize.

Tako da vam je čabrinović ova priča o gubitku na kladionici. Suviše ste bili izrevoltirani napadnom kritikom projekta i pomalo brutalnom tezom: neće se graditi ništa, ni jedan kvadrat.
 
Imam pouzdanu informaciju da ce se graditi i kula bliznakinja ali sa druge strane prema sava centru. Druga novina je da ce kule biti visoke oko 260m!!
 
Delija":2vajkpf7 je napisao(la):
И онако ће кроз коју деценију број становника у Београд почети да пада услед катастрофалне економске и још горе демографске ситуације па је пошумљавање целих централних делова града логичан потез

Prognoze za 2040 navode rast od minimalno 10% stanovnistva u Beogradu.
Mehanicki prirastaj je jaci od krize.
 
Ne slazem se u podpunosti,ne očekujem da mi beobuild nadje posao niti tu kukam nego govorim o konkretnoj situaciji u drzavi.Ne sedim sigurno skrstenih ruku kao sto si rekao,i da čekam da mi posao padne na noge,volontiram po kozna koji put i laktam se u skladu sa svojim vaspitanjem,ti koji grizu i čupaju u glavnom nemaju preveliko znanje iza sebe pa moraju tako da se snalaze i guraju kroz zivot,ja se sa time ne slazem nikako.
Moje mesto postoji još kako,i naravno da ga je upraznio stranački drvored,seti se pred novu godinu koliko ih se uguralo u drzavne firme i kako!!!!!I onda onaj zakon o ne zapošljavanju za naredne 3 godine,odličan gest drzave prema intelektualcima koji nisu zeleli da lepe plakate.
Nisi obojen idi radi zemlju il pali odavde.

Imam i snage i znanja u to ne sumnjaj Borčanac al ovaj govor ti baš i ne zvuči stimulativno.Govoriš kao da radiš u Guglu il u nekoj sveri koja nema kontakta baš dovoljno sa realnošću.

O da uticaću na taj sistem....ahahahahahahahah
 
spatiotecte":1yfbonq8 je napisao(la):
Delija":1yfbonq8 je napisao(la):
И онако ће кроз коју деценију број становника у Београд почети да пада услед катастрофалне економске и још горе демографске ситуације па је пошумљавање целих централних делова града логичан потез

Prognoze za 2040 navode rast od minimalno 10% stanovnistva u Beogradu.
Mehanicki prirastaj je jaci od krize.


Ne daj da ti pričaju bajke

Porašće broj stanovnika jedino ako i bake i deke iz svih polunapuštenih sela pređu u Bg da zive,tehnički je neizvodljivo to predvidjanje,pogledaj strukturu stanovništva i starost nacije
 
Маре.
Па по мени су то махом изговори и ствар наравно није баш таква. Све и са тим информацијама око запошљавања у државне службе све је контрадикторно. Ни не желим ја да држим стимулацију некоме али увек и свуда важе иста правила па то истичем.
Човек разуме, снађе се или не. Тако је то свуда и увек, закон јачег (или паметнијег, покваренијег, лепшег...) само резултат се рачуна. Једноставано као одговор на питање да ли си прехранио породицу или не?
Да ли си ојачао струку?
Да ли је нешто боље или не? Једини који утиче на то је сам човек!
Ово о Гуглу нисам ни разумео...све о чему пишем је моје разочарење због недостатка енергије и проклињања судбине на шта ме је твој пост само подсетио. Не кажем да следећег тренутка нећеш бриљирати и остварити фантастичне успехе. Само на нету дуго ће стајати твој песимистички пост да учествује у даљем обесхрабрењу.
Имам утисак да доста могу да кажем о томе обзиром да сам сарађивао и са странцима па могу да потврдим да су још хладнокрвнији и непоколебљиви у овом ставу. Нека врста рецепта за успех је да вреднујеш себе по успеху, јер мишљење о себи и другима је субјективно.
Ако постоји твоје место узми га у своје руке a примера има и да се систем победи, чак и на форуму овде.
Да не давим даље можемо наставити на приватном режиму, ако мислиш да се објаснимо до краја без задршке. Нисам мислио ништа на личном нивоу и свим земљацима желим срећу и успех у животу. :vops:
 
Kao prelazno resenje da ali nisam siguran da je to dobro kao konacno resenje.

Pricasmo na mikseru pre dve godine bas o tome a ja sam tada imao u vidu ideju koju je zeks prikazao a to je iskljucivo zelena povrsina vise parkovaska sa mestimicno javnim sadrzajima kanalima i mosticima i sl.

U medjuvremenu sam shvatio da saobracajno ta opcija nikako ne bi bila podrzana kako treba a u tom slucaju ni finansijski opravdana a trenutna situacija je takva da ljudi jednostavno imaju problem da se spuste "dole" do reke
 
Saobraćajno? Možeš li to da objasniš?
 
Vrh