Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

BnV sve ti je oprosteno 😂
IMG_0198.jpeg

Upravo to i jeste razlog zbog kojeg mnogi veći projekti (mimo BNV) o kojima se godinama priča kao aktuelnim i samo što nisu, stoje u mestu. Ove godine u BNV nije započeta izgradnja ni jedne nove zgrade a najavljeno je 8. Priča se da imaju veliki broj neprodatih stanova u već izgrađenim, kao i zgradama u Savskoj čija gradnja se prolongira jer nemaju dovoljno kupaca a trebalo je odavno da budu već useljene. Nekome nije u interesu da cena kvadrata padne a ima mogućnosti da blokira masovniju izgradnju koja bi vodila ka tome.
Uh u ovo mi je bas tesko da poverujem, iz svog primera cu vam reci zasto. Pre 2 meseca sam hteo da kupim trosoban(2 spavace) stan u Rimi ili Noti, to su dve zgrade do Galerije. Nije bio ni jedan stan u ponudi. A završetak ovih zgrada predviđen je za sredinu 2027 god, a svi stanovi rasprodati.

Posle mesec dana su mi javili da je jedan kupac odustao, stan na 22 spratu, zgrada Rima, 84m2 i ja sam ponudu prihvatio ( 4300e po m2). Ovih dana sam potpisao predugovor, ali sam pitao za još jedan manji stan od 50-55m2 i sta imaju da mi ponude.

Ponudili su mi jedva par stanova preko Gazele u zgradi Nova i u zgradi Diva (nisam siguran za naziv) na mestu BAS bivše. Lokacije mi nisu bile zanimljive. Raspitao sam se i na drugo mesto, dobio sam ponudu istih stanova.

Tako da mi ta priča "ima previše neprodatih stanova" bas i ne pije vodu. Opet kažem to je moje lično iskustvo.

Poslednja izmena:
Po stoti put, ceo BNV ima manje kvadrata nego sto je Stankom sagradio 90ih.

Naravno da ce sve prodati, potrebno je par stotina imucnijih ljudi, Djanija i Velja Nevolja, da pokupuje sve.

Nikakva veza ne postoji izmedju neprodatih stanova i krize u drzavi. I u najsiromasnijoj drzavi postoji odredjen procenat imucnih koji mogu da pokupuju par stotina stanova.

Naravno da postoji veza. Svetska ekonomska kriza je ubila tržište stanogradnje u Beogradu na 6-7 godina, do 2015. Operativa je molila državu da im nađu poslove van zemlje jer je tržište u Srbiji bilo klinički mrtvo.

Prema nekoj vesti od ove godine, vidim da je zvanična informacija da je prodato preko 7000 stanova u BNV i još se prodaje, pritom će ga proširiti na prostor sajma i NBG. Ne bih baš nazvao to malim projektom.

I da nas zvekne ozbiljna kriza, ne bi se naslo par stotina ljudi da kupi par hiljada stanova?

Znači biciklom do ade pored reke negde posle 2030. Vozio sam par puta ovih dana, onaj obilazaka oko galerije je pakao. Oko onog parka postavljaju neku ogradu za onaj zimski vašar, naravno na biciklističkoj stazi. Posle toga ima nekoliko stanica autobusa gde ljudi bleje po bajs stazi. Onda siđeš pored sajma do reke a tamo idu kolima najnormalnije i još ti sviraju kada neće da im se pomeriš sa bici staze.

Znači biciklom do ade pored reke negde posle 2030. Vozio sam par puta ovih dana, onaj obilazaka oko galerije je pakao. Oko onog parka postavljaju neku ogradu za onaj zimski vašar, naravno na biciklističkoj stazi. Posle toga ima nekoliko stanica autobusa gde ljudi bleje po bajs stazi. Onda siđeš pored sajma do reke a tamo idu kolima najnormalnije i još ti sviraju kada neće da im se pomeriš sa bici staze.

Sad će da zatvore kod Starog Savskog pa posle par godina kad završe taj most zatvoriće kod Starog železničkog, pa kad njega završe zatvoriće dalje da rade promenadu uz Sajam...

Lose. Pejzazna arhitektura na vrhunskom nivou, ali nase arhitekte su ocigledno operisane od lepote. Trebalo bi sve poslati na polaganje dodatnih ispita iz estetike, i ako ne prodju (a 90% ne bi proslo), zabraniti im rad.

Vrh