Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

IMG_6433.jpeg

Tebi vradovicu ovo super izgleda?
Po meni sto vise redjaju ove zbijene zgrade sve vise se dobija izgled socijalnog a ne premium naselja.
Jesi ti procitao moj komentar? :)
Ispravno pitanje bi bilo "Ok culi smo vlogzilino misljenje mozes li da nam kazes sta ti mislis?" :cool:

Mislim da sada dok je ovako sivo i tmurmo izgleda ruznjikavo ali kada se zavrsi pa bude drvored zelenila, zavrsene fasade, ljudi okolo da ce biti brutalno.
Medju najboljim opstinama u Evropi. Naravno kad tako nesto kazes ekipi koja je svet videla samo sa Twittera skoci pritisak.

Ispravno pitanje bi bilo "Ok culi smo vlogzilino misljenje mozes li da nam kazes sta ti mislis?" :cool:

Mislim da sada dok je ovako sivo i tmurmo izgleda ruznjikavo ali kada se zavrsi pa bude drvored zelenila, zavrsene fasade, ljudi okolo da ce biti brutalno.
Medju najboljim opstinama u Evropi. Naravno kad tako nesto kazes ekipi koja je svet videla samo sa Twittera skoci pritisak.

Ne znam, nekad je ipak manje vise.
Bas sam skoro diskutovao sa devojkom koja je arhitekta, zbog kolicine zgrada i zbijenosti sve manje atraktivno mi izgleda deo, posaje prosto kao velika kosnica po meni.

Iako mi lepo izgledaju delovi i odredjene zgrade, subjektivni osecaj je da se prestiz/luksuz naselja gubi kada je toliko masovna i zbijena gradnja ipak.

To pricam nevezano za politicku pozadinu naselja, koja nazalost smrdi debelo.

Za twitter ratnike ne znam, sto manje twittera to bolje za psihu :D

Jel može da se izađe na autoput iz pravca galerije ili je i dalje moguće samo skretanje desno ka sajmu?

Vlogzila u ekstaziju kako sve dobro izgleda @3.42 @4.55
Taj lik koji sebe naziva “Vlogzilla”je teski amater koji pojma nema o tematici kojom se navodno bavi .Vucara se po jednim te istim gradilistima i prikazuje par metara asftalta i to naziva nekom “exkluzivom”.Lik nije video sveta,niti arhitekture po svetu osim nekih prizemljusa u Paraliji.Niti ima proverene informacije niti je neko ko je profesionalno u svetu gradjevine,nekretnina ili arhitekture.Njegove informacije su “rekla kazala”.

Najbolje onda da ti krenes da snimas gradilista i pokazes svima kako se to radi.

Najlakse je kritikovati druge...
Nemam vremena da se vucaram po gradilistima.Sustina je da lik pojma nema sta prica.Entuzijasta sa kamerom,dronom i sa previse slobodnog vremena.Moram priznati da je komican i zato ponekad i kliknem na klip da vidim kako lupeta a mozda mu i pomognem u YT algoritmu.

Nemam vremena da se vucaram po gradilistima.Sustina je da lik pojma nema sta prica.Entuzijasta sa kamerom,dronom i sa previse slobodnog vremena.Moram priznati da je komican i zato ponekad i kliknem na klip da vidim kako lupeta a mozda mu i pomognem u YT algoritmu.
Cini mi se da Sergio daleko bolje snima i da su mu informacije proverene i tacne.Takodje,video editing mu je dobar a prateca muzika daleko prijatnija za usi od doticnog lika sa kacketom.

Lose. Pejzazna arhitektura na vrhunskom nivou, ali nase arhitekte su ocigledno operisane od lepote. Trebalo bi sve poslati na polaganje dodatnih ispita iz estetike, i ako ne prodju (a 90% ne bi proslo), zabraniti im rad.

Ma ajde Draganče molim te?
Nisu naše arhitekte operisane od lepote, već su operisani od lepote oni malobrojni najgori u struci koji pristaju da rade na ovakvim projektima. Oni najbolji, pa čak i solidni, nisu ni pitani u vezi ovog projekta bilo šta, a i da su pitani, ne bi odgovorili, jer znaju da ne bi bili saslušani. Ono što si tražio, to si i dobio, ali ne razumeš šta je sve prethodilo tome, tako da nemoj molim te na struku.

Ušao na forum posle dve godine. Naravno da ću da se naježim i ulogujem kada pročitam Dragančetov komentar.

Cini mi se da Sergio daleko bolje snima i da su mu informacije proverene i tacne.Takodje,video editing mu je dobar a prateca muzika daleko prijatnija za usi od doticnog lika sa kacketom.

Mozes pricati sta hoces, ali cinjenicu su cinjenice, a to je da ni Sergia ni mnogih drugih ne bi bilo da nije bilo Vlogzile. Entuzijasta sa sesirom se prvi setio da napravi takav kanal, sve ostalo je istorija. Da li je tacno da Vlogzila povremeno iznosi dezinformacije? Tacno je. Da li je tacno da Sergio edituje video bolje? Jeste. I bas zbog editovanja ja vise volim da pratim Vlogzilu, jer meni ne trebaju nasminkane zgrade, doterane boje i ostalo, zelim videti ulicu onako kako izgleda. Da li Sergio pokazuje djubre na ulici? Ne pokazuje. Vlogzila i to prikazuje i komentarise. I ne edituje ga. Vlogzila prikazuje gradilista Beograda, nekome moze biti zanimljivo da prati sva gradilista i ona manje vazna, nekome ne. To je kompletan informativni kanal na tu temu. Sta Sergio pokazuje? 90% videa je BNV zato sto se jedino tamo moze dobiti lepa slika, tako da kanali uopste nisu za poredjenje.

Mozes pricati sta hoces, ali cinjenicu su cinjenice, a to je da ni Sergia ni mnogih drugih ne bi bilo da nije bilo Vlogzile. Entuzijasta sa sesirom se prvi setio da napravi takav kanal, sve ostalo je istorija. Da li je tacno da Vlogzila povremeno iznosi dezinformacije? Tacno je. Da li je tacno da Sergio edituje video bolje? Jeste. I bas zbog editovanja ja vise volim da pratim Vlogzilu, jer meni ne trebaju nasminkane zgrade, doterane boje i ostalo, zelim videti ulicu onako kako izgleda. Da li Sergio pokazuje djubre na ulici? Ne pokazuje. Vlogzila i to prikazuje i komentarise. I ne edituje ga. Vlogzila prikazuje gradilista Beograda, nekome moze biti zanimljivo da prati sva gradilista i ona manje vazna, nekome ne. To je kompletan informativni kanal na tu temu. Sta Sergio pokazuje? 90% videa je BNV zato sto se jedino tamo moze dobiti lepa slika, tako da kanali uopste nisu za poredjenje.
Grešiš za Serđa lik se mnogo više cima snima sva gradilišta često ode van Beograda snima radove na saobraćajnoj infrastrukturi...

Ok naselje, da zgrade nisu zbijene, da je više zelenla. Takođe, Savka ulica je mogla da bude 3+3 lagano. Ovo je prosečno naselje u zapadnoj Evropi, ali sa daleko manjim kvalitetom gradnje. Imajući u vidu na šta liči Srbija, ovo je luksuz sa ovu nesrećnu zemlju. Više bih voleo kada bi nam stare zgrade bile okrečene, bašte ispred zgrada uređene, a manje smeća po ulicama. Ovako imate jedno uredno naselje i Bangladeš okolo. Mora radna akcija, inače se ljudi neće pokrenuti.

Taj lik koji sebe naziva “Vlogzilla”je teski amater koji pojma nema o tematici kojom se navodno bavi .Vucara se po jednim te istim gradilistima i prikazuje par metara asftalta i to naziva nekom “exkluzivom”.Lik nije video sveta,niti arhitekture po svetu osim nekih prizemljusa u Paraliji.Niti ima proverene informacije niti je neko ko je profesionalno u svetu gradjevine,nekretnina ili arhitekture.Njegove informacije su “rekla kazala”.

Tebra, covek nikome nista lose nije uradio, zaradjuje, zeza se, pokazuje, meni je bas simpaticno, ne moras svaku njegovu informaciju da uzmes zdravo za gotovo NITI SE on predstavlja kao neki strucnjak za tematiku.
Nigde covek nije rekao da je profesionalac ikakav, tako da ne s.

Bas je ok lik, snima svasta, ne vidim nikakav problem. Ja sam dosta naucio, video, saznao preko njega, nesto jeste, nesto nije istine, kao i uvek.

Malo previse hvali neke stvari, da, malo ima drugacije poglede, ovo sto nije obiso svet, zasto tako procenjujes ljude na osnovu toga? Mislis da samo ljudi koji obidju svet mogu da kazu nesto pametno? (I sam putujem inace dosta).

Gle ti, ne znas razmak da stavis posle tacke, ispljuvao si coveka tek tako.

Svaka mu cast, od nekog hobija zaradjuje pare, zeza se, snima, seta se, ima i dron, jos jednom, svaka mu cast. Nisam primetio niti da siri neku propagandu.

Svasta ovde ima da se komentarise, ajmo redom
@Remigio Zampa Slobodno druze uzmi kameru i uradi bolje, opste je poznato da se Vlogzilini "radovi" gledaju bez tona, ali i da je covek spreman da zadje u blato, u vrzinu i da prodje kroz gradiliste kako bi siroke narodne mase mogle da vide sta se desava na pojedinim lokacijama.
@DraganSt ako me secanje dobro sluzi, kolega @sergio_spector je kacio ovde snimke pre Vlogzile, mozda je YT kanal otvorio kasnije ali mislim bilo je ovde bilo snimaka pre nego sto se pojavio Vlogzila (moguce da gresim, ali tako mi deluje), kvalitet, nacin obrade i teme kako se pokrivaju su neuporedive, tako da je komentar o djubretu nepotreban. Nepotreban je i taj novokomponovani stav MI i VI/ONI, i filozofski stavovi o dubini i percepciji daljine i blizine. To spustanje rasprave o arhitekturi i gradskom uredjenju na licni nivo dosta govori o tebi i tebi slicnima i zasto zapravo vas takve i ne treba imati u blizini. ako cemo o percepciji blizine i daljine mislim da je u redu i da u okviru extra lux naselja bude i extra lux porez na imovinu, recimo 2% godisnje za stanove u kojima vlasnik zivi i 20% u onima u kojima vlasnik nije prijavljen pa da zaista mozete da kazete da to ima neke slicnosti sa Menhetnom
@vradovic je posebna kategorija, veliki povratnik sa mrskog mu zapada, sto se naputovao sveta (vozeci kamion) pa sad ovde soli nama o "svetu koji je video", ali ga nesto slabo cujemo od praziluka koji suska za njim

Ja gledam oba kanala povremeno i nekada mi prija to Vlogzilla-ino izražavanje koje je pomalo neprecizno i nekako "narodski". Volim i Specterov kanal, jer je tehnički super doteran. Nekada mi prija jedno, nekada drugo.

Nešto kao kada gledam domaće kanale o automobilima, obožavam da gledam kanal Vrele Gume, Miodrag je jedan pravi gospodin koji se veoma lepo izražava i zna šta priča. To ne znači da ne gledam i Testosteeron koji vodi Ivan iz (koliko se sećam) Kruševca, koji puno zna o automobilima, ali ima stil izražavanja iza koga deluje da ne stoji veliko formalno obraovanje, ali ima tu neku energiju da objasni ljudima to što mu je u glavi. Voleo sam da gledam i Alvirovića, a sin mu je sušta suprotnost, nekada je previše intenzivan i teže mi je da ga pratim, previše sipa informacija za kratko vreme za moj ukus.

Treba poštovati svačiji rad i vreme.

@DraganSt ako me secanje dobro sluzi, kolega @sergio_spector je kacio ovde snimke pre Vlogzile, mozda je YT kanal otvorio kasnije ali mislim bilo je ovde bilo snimaka pre nego sto se pojavio Vlogzila (moguce da gresim, ali tako mi deluje)
Nemas ti secanje, ono kod tebe radi onako kako bi ti zeleo. To je manje strasno u odnosu na to sto sto ne zelis cak ni proveriti cinjenice. Manje je vremena bilo potrebno da proveris to sto si napisao, nego sto si potrosio vreme da napises komentar. Ja sam veoma veoma siguran bio u to sto sam rekao jer me tema jako interesovala i pratio sam kanal od samog pocetka kada je imao 2-3000 pratioca. I pored toga sto sam bio siguran, dozvolio sam da gresim pa sam potrosio minut (bukvalno minut) da proverim, za razliku od tebe kog "ako secanje dobro sluzi", ali mu ne pada na pamet da proveri sta prica. Kao sto sam vec 1000 puta napisao, samo nastavite tako, nemate pojma koliko nam time pomazete. A za ove slike koje postavljam, bio je bukvalno dovoljan jedan minut.

1731405189769.png

1731405338633.png

Bravo Dragane, pogresio sam, izvinjavam se.
Zato sam i stavio "disclaimer"
Opet ti VI, MI, NAMA, sta ste bre vi, neka Arijevska klasa!? cemu to dragane? takvog govora nije bilo u srbiji 80 godina, i poslednji koji su tako pricali nisu videli dalje od Blajburga.
promeni retoriku, daleko je Blajburg

vlogzilino misljenje je bas relevantno u sferi arhitekture, da se useres od zorta. Ne znam ko je putovao gde ali svakako demit fasada ne da nije lux nego je standard male mostanice a o svetu da ne pricam posebno imajuci u vidu razbacani urbanizam bez ikakve logike.

Sreca pa imamo street view pa mozemo naspram ovih vlogzila bot prica i licno da se uverimo, kako izgledaju obloge fasada u nekim drzavama sveta sa mnogo vise novca, i to u perifernim zonama nista lux, samo prosek. Na jednoj slicnoj u ovoj zoni sam i sam radio a radio sam i na dve u bng tako da mogu da uporedim a oslo sam i licno obisao kao i mnoga druga mesta ali za oslo sam konkretno radio 4+ godine.

Vrh