@Gazi Bengazi
Ne vidim zbog čega bih ceo projekat odvajala po segmentima, valjda je važno da sve bude bezbedno. Zar se nije pisalo o sigurnosti zbog podzemnih voda i zar takva građevina treba da ima problematični obod do vode? Pa upravo to što je na obali trebalo bi da bude atraktivno a ako nije sigurno onda su džaba počeli krečiti.
Negostoljiv teren, kako sam ga "krstio", ne znaci i nemoguc za gradnju. Samo je veci i skuplji izazov za graditelje i nazalost nepredvidiv. Savski amfiteatar je aluvijalno zemljiste (nanosi peska I mulja) i to do dubine od 30m, a negde i vise. Talozeno hiljadama godina. Prvo more pa onda reke. Jos je na spoljnoj strani prirodne recne krivine pa voda inercijalno kapilari kroz zemljiste. Zato pumpe non-stop rade i izbacuju vodu. Ali to nije prepreka za izgradnju. Mnoge svetske metropole su izgrdjene i na losijem zemljistu. NBG i Novi Sad su takodje izgradjeni na nanosima, ali su na unutrasnjoj strani recne krivine.
Za ovako nešto "nepredvidivost" je previše neozbiljna. To što su neki isto radili ne znači da trebamo i mi, a pri tom sam sigurna da posledica upravo zbog "nepredvidivosti" ima. Sâm peskoviti teren nikada nije pogodan za gradnju, to valjda bolje zanju stručnjaci ali i laiku je jasno.
Ne razumem. Koje jezero? Nije tlo "propalo" na mestu izgradnje objekta, pa se stvorilo jezero. Nego na obali i u recnom toku Save. Mozda ste zato pitali za spratnost objekta? Residences je zavrsen u sivom, a Vista polako "izlazi" iz zemlje, sto znaci da na mestima izgradnje objekata nije bilo vecih problema za zemljistem, a ako ih je i bilo, prevazidjeni su. Za kulu cemo tek da vidimo...
Pitate se koje jezero, evo pogledajte i uopšte nije bitno gde se nalazi (gde god, ono je problem), a najbolje bi bilo da se nikada nije ni pojavilo, zar ne? Druga je stvar da li se tako nešto moglo predvideti.
Pogledati
ovde
Fotografija iz linka:
Znači još jedna enigma jer i kula može da iznenadi.
Malo vere u graditelje nije na odmet.
Već je malo imam (s tendecijom slabljenja), više ne mogu a baš se trudim.
Nemojte da mesate izvodjace radova na kulama sa ovim sto "brljaju" na obaloutvrdi. Dve razlicite stvari. Vec smo ustanovili da je njihova strucnost, kao i kvalitet izvodjenja radova vrlo upitan. Tj. nema sta da se pitamo, svi vidimo sta se desava.
Nego kako? Kule tip-top ali do obale malo malo pa
no pasaran, samo da dodaju koji kamenčić.
Na vaš poslednji pasus: da sam se ja pitala ovakav projekat se NIKADA ne bi gradio jer ne vidim ni promil opravdanosti.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474643#p474643:2qmmlj5e je napisao(la):
nikolas27 » Sre Avg 30, 2017 3:44 pm[/url]":2qmmlj5e]Nije to panična manija već izazivanje panike. Razlika je u tome da li se radi svesno ili nesvesno. A već priznaše par postova gore da su baš "svesni", čak tako oslovljavaju jedni druge. Naravno da će BnV ekipa srediti i ovaj problem (na neki način
), a mi ćemo sa tastaturama i kokicama u rukama da navijamo (da im uspe ili ne).
Samo neosvešćen čovek može pomisliti da je nekome u interesu neuspeh bilo kakav i bilo čiji u svom gradu.
Iz tvog posta koji sledi proističe aluzija na "svesne":
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474225#p474225:2qmmlj5e je napisao(la):
nikolas27 » Pon Avg 28, 2017 2:36 pm[/url]":2qmmlj5e]Izvini ali ako je delija "svestan" momak koji piše identične trol postove i na BB i na SSC-u, a ovde vređa, diskriminiše i preti pobijanjem celokupnih porodica i miniranjem zgrada, onda stvarno ne znam u koju ti grupu spadaš.
Zbog čega bi tvoje mišljenje za mene bilo amin? Dozvoli da imam svoj stav naročito što ne posećujem SSC i što ono što sam do sada pročitala kod mene gradi sasvim drugačije mišljenje o svesti Делије.