Bitno je da prostor postoji, jednog dana će moći da se rekonstruiše taj donji deo pa će moći da se napravi više mesta ako za tim bude bilo potrebe. Uzgred, kada su objavljeni prvi renderi BnV-protestovalo se protiv visokih zgrada, kada se smanjuje visina-kuka se kako ćemo dobiti Stepu na steroidima, a onda se nerealno diže u nebo ovaj projekat iz Bratislave, a da se to ovde gradi-ne bismo ostali živi od protestovanja kako na tako važnoj obali dobijamo "stambene krmače". Dakle nama ništa ne odgovara i nedostaje nam racionalnosti. Da, bilo bi lepo da smo na prostoru amfiteatra dobili muzeje, galerije, pozorišta i park, ali budimo realni-koji investitor bi tako nešto gradio? Današnja siromašna Srbija sigurno ne bi. To je moglo da bude izgrađeno jedino u vreme bivše Jugoslavije, kada je u sklopu kandidature Beograda za olimpijske igre 1992. tu bio predviđen veliki park sa javnim sadržajima i sportskim objektima..Problem koji ja imam sa ovim projektom je što je pogažen pravni sistem ove zemlje, što struka nije više konsultovana i što mi se čini da je bolje bilo da je država nekako mogla da taj prostor počisti od onog krša, isparceliše i proda zainteresovanima za velike pare i od tog novca sredi brojne probleme u gradu. S druge strane-sa onim što se sada gradi nemam nikakav problem sa arhitektonskog aspekta-lepa mi je promenada iako je mogla biti malo šira, lepe su mi ove dve zgrade do obale, lep mi je render za kulu i mislim da će biti odlična kad bude završena. Tržni centar je mogao biti manji, ali i tu moramo biti realni-da se uz Gazelu zidaju stambene kule ne bi došlo u obzir. Pa ko bi živeo uz tako prometan most. One dve zgrade ispred tc će isto biti lepe sudeći prema renderu, pretpostavljam da će biti poslovne. Dakle, kada se realno pogleda-do pre par godina smo od tog prostora okretali glavu koliko je sve bilo zapušteno, sada je sve mnogo bolje, neuporedivo lepše, čistije, življe-ljudi uživaju u šetnji, grad se spušta na reku. Manjkavosti u radovima postoje, ali verujem da će biti ispravljene. Da zaključim-projekat kao projekat mi je vrlo dobar, ali za to kako je do te gradnje došlo, da je pravo prekršeno, rušenje u Hercegovačkoj i zadržavanje onih ljudi u sred noći-e o tome mislim sve najlošije.