Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ima i NS mobilnu odbranu od polave.

odbrana%20od%20poplava7%2017maj.jpg

Vizura se ne gleda samo iz jednog ugla. Šta više, ovaj tvoj primer je vizura koju najmanje ljudi vidi. Po mom mišljenju najvažnije su vizure sa mostova i iz centra grada.

Ima jedna vizura koja nije toliko očigledna, ali oni koji od kružnog toka kod opštine NBGD idu ka Brankovom mostu je znaju, kao i oni koji idu biciklom uz SIV.

Pogledajte prilog 1

Dule pretekao si me, baš me ovaj ugao nervira svaki put kada idem od opštine u pravcu grad, što je duše ređe poslednjih godinu dve.

Upravo danas sam išao i sve gledam da li da slikam - pravac skoro celim bulevarom ka gradu, vidiš sada ovo... Ranije padinu grada koja se diže (fasade se ne vide, da me odmah ne napadnu ovi sa raspalim fasadama).

Po meni visoke zgrade mogu samo da poboljsaju vizuru. Na zapadu su uvek najskuplje nekretnine one koje imaju pogled na skyline/downtown.

Idi na zapad pa uzivaj u pogledu ili kupi nekretninu niko ti ne brani

Tako je. Uopšte ne vidim problem da hram Svetog Save okružimo visokom zgradama.

A možemo i ispod Saborne crkve da isto uradimo.
:bash: :bash: :bash:

Max15":2yg4g1fi je napisao(la):
Po meni visoke zgrade mogu samo da poboljsaju vizuru. Na zapadu su uvek najskuplje nekretnine one koje imaju pogled na skyline/downtown.
Odvaljujes za medalju...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Astro ja sam kometariso med mex 15 komentar sarkasticno njegovo razmisljanje

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451083#p451083:29zgs0wv je napisao(la):
Max15 » 13 May 2017 11:52[/url]":29zgs0wv]Po meni visoke zgrade mogu samo da poboljsaju vizuru. Na zapadu su uvek najskuplje nekretnine one koje imaju pogled na skyline/downtown.

Али баш је фора да будемо антизапад

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451067#p451067:13mvgx0w je napisao(la):
milos.tro » 13 May 2017 08:50 am[/url]":13mvgx0w]

file.php

Na ovoj slici najnizi nivo setalista ima najmanje oko 5 metara a u stvarnosti ce imati oko 1.5 metar.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450955#p450955:z6zwglyp je napisao(la):
sizif » 12 Мај 2017 02:38 pm[/url]":z6zwglyp]Стефане, мени не сметају радови на променади и покушавам на сваки начин да видим лепшу страну приче. И мени су те терасе које излазе ка Сави симпатичне. Али оне су део јавног простора, граде се од наших пара и требало би да буду на располагању свим грађанима.

А ти врло добро знаш да је због те фамозне Саванове ем сужен простор за шетаче на овом делу променаде, да за ту Саванову није расписан никакав конкурс, нити знамо ко је њен власник. Нити је град којем припада променада расписао конкурс за стављање гарнитура на травњак и терасу. Кафићи по граду макар конкуришу и плаћају за баште и имају исцртано докле могу да поставе намештај. А овој битанги није било довољно што је бесправно заузела травњак и терасу, него је саксије са грмљем и лејзи-беговима поставио пола метра на иначе срамно уски пролаз за пешаке.

Стварно не разумем како човек твог образовања и интелекта може да толерише тако нешто.

Где сам написао да толеришем? Поново, мо хиљадити пут ми стављате у уста оно што желите да верујете да сам ја изговорио а не оно што сам стварно изговорио (написао) ... класична замена теза која већ постаје крајње напорна. Осталима нећу одговарати јер нису вредни тога, довољно је да одговорим теби јер са тобом вреди комуницирати.

Мени је сваки привремени објекат на јавној површини једнак проблем и једнако би их све сравнио експлозивом. Саванова није изузетак и не видим шта сам то написао да вас је на тај закључак навело ...

Мени смета, и не само мени, веруј ми, да се толико прича и толико пажње даје једном таквом објекту од барем 10 000 објеката који праве идентичне проблеме. Сад је издвојен један и он се представља као највећи урбанистичко - социјално - политички проблем овог града. Па се иде дотле да се распредају теорије завера о њему. Смарате људи. Баш смарате.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=450984#p450984:1r9pnskx je napisao(la):
Sarajevska » Fri May 12, 2017 5:51 pm[/url]":1r9pnskx]Ја бих радије на простору СА гледао закоровљено змијско легло наредних 100 година, него видео прелепи парк, Оперу, позориште и музеј ако је приликом изградње истих заобиђен закон или се неко обогатио коруптивном и нетранспарентном (г)радњом.

А ви слободно анализирајте моју психу.

Da se bavimo samo objektivnim stvarima:

Шта значи "заобићи" закон ? Звучи као нешто опасно али конкретно не значи БАШ ништа. Прекршити закон већ нешто значи.

Ко се обогатио досадашњом градњом?

Жалосно је кад се грађанским активизмом баве папагаји.

Juce sam prvi put bio uzivo i na slikama je hiljadu puta bolje nego uzivo. Na Nekoliko mesta nema prostora da prodje jedna osoba ako ne zeli da udje u biciklisticku stazu. Jedan majmun sa biciklom mi umalo nije udario devojku sa biciklom bas na tom mestu jos je on sav besan a kretao se najmanje 30 na sat. Zao mi je sto nije usporio da ga ubavim u savu. Da ne pricam o tome sto nema sirenu nego zvizdi kao pasce da doziva.

Дође такво време да је комплет Беобилд са све форумом постао место полтронства, ситног опортунизма, људске беде и бахатости.

Фукаре сада воде реч ал ћераћемо се још!

Zaobilazenje zakona znaci naci rupu u istom namjernu ili slucajnu i neki pravni osnov regulisati

Orfanelin":kg1z3d2q je napisao(la):
Juce sam prvi put bio uzivo i na slikama je hiljadu puta bolje nego uzivo. Na Nekoliko mesta nema prostora da prodje jedna osoba ako ne zeli da udje u biciklisticku stazu. Jedan majmun sa biciklom mi umalo nije udario devojku sa biciklom bas na tom mestu jos je on sav besan a kretao se najmanje 30 na sat. Zao mi je sto nije usporio da ga ubavim u savu. Da ne pricam o tome sto nema sirenu nego zvizdi kao pasce da doziva.
Zašto je biciklista majmun?
Da li je uradio nešto što ne sme?

Poslato sa telefona

Već mesecima ne mogu da shvatim zašto ovako:

14c32ec9cc33a1dd4583f1e3d7031ae3.jpg

Zašto i ovo nisu stavili na stubove pa da staza ide ispod, kao što su uradili par desetina metara pre? Ovako seku šetalište. Upinjem se da shvatim, ali moj mozak to ne može da prihvati. Šta žele da postignu - atrakciju u vidu najoriginalnije stene za slobodno penjanje koja još uvek nije završena pa mi ne prepoznajemo genijalnost?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451136#p451136:33ir0c6o je napisao(la):
astrodule » Sub Maj 13, 2017 6:53 pm[/url]":33ir0c6o]
Orfanelin":33ir0c6o je napisao(la):
Zašto je biciklista majmun?
Da li je uradio nešto što ne sme?

Poslato sa telefona
Apsolutno nije prilagodio svoju brzinu uslovima saobracaja. Nije pesak kriv sto nema kuda da prodje pa mora da izigrava kengura bezeci od biciklista koji se trkaju po stazi. Doduse realno to je problem projekta, ali malo manje nadobudnosti nije na odmet inace ne verujem da ce svaka slicna situacija da zavrsi miroljubivo.
Da ne pricam sto nije imao nikakvu opremu apsolutno, ni svetla ni sirenu.

Ja prvi prolazim na cm od pešaka ako pešak gazi po bici stazi.
Ako je projektant predvideo da pešaci tu idu u koloni, onda se žali projektantu.
Da je imao zvonce, opet bi ti smetalo što zvoni umesto da uspori i sačeka trenutak da se ti skloniš sa staze.
Da li se ljutiš na vozače automobila ako zbog nekog gradilišta moraš da pređeš na kolovoz, pa oni projure pored tebe?

To što biciklista nije imao svetlo ni sirenu (kako li si to primetio ako je vozio 30 na sat) ne opravdava tebe da ulaziš u prostor bici staze.

Poslato sa telefona

Da je isao prilagodjeno uslovima u saobracaju i da je bio solidaran sa nama ostalim ucesnicima u saobracaju, jos bi i izvinjenje od mene dobio. Ovako je imao srece sto moze da vozi brze nego sto ja mogu da trcim. Imam problem sa svakim ko je nepristojan i nadobudan i ko smatra da mu je neko pravo Bogom dano. Ako cemo da pratimo logiku nedostatka solidarnosti ja mogu se pridruzim ljudima koji su za ukidanje bici staze, a takvih ljudi ce da bude sve vise ako se biciklisti nastave ponasati kao sada.
Da nisam vozio biciklu na tri kontinenta i u mnogo gradova pa bih mozda mogao da svarim da je ta nadobudnost normalna, ali posto imam mnogo iskustva onda mi je to samo odlika sujetnih idiota. Primetio sam da nema opremu jer imam dobru moc opazanja koja se povecala kada je id*** od devedesetak kilograma poceo da zvizdi u mom pravcu i da namerno ne zeli da bude ok, nego se kurci kao da je osvojio Beograd.

Ps: Da ljutim se na vozace koji hoce da me zgaze jer su tog dana tako raspolozeni. Jos vise nego sto se ljutim na biciklistu. Iz prostog razloga sto oni mogu da me ubiju ovaj bi samo dobro ugruvao sebe i onog u koga udari.

E pa upravo ovakve stvari se dešavaju jer su pravili ovaj projekat "u hodu" bez ikakve javne rasprave i šta sve ide uz projekat ovakve veličine.

ps: U Kopenhagenu, S(Š)tokholmu. Berlinu i Amsterdamu biciklisti ne šljive pešake ni malo već bez problema ih kače laktovima i psuju ako im uletiš u stazu (bio, video, doživeo)

Složićeš se da postoje nadobudni i bicikliti i pešaci, ali realno, u "špicu" kod Savanove je preporučena brzina 5km/h, tj brzina hodanja, a to nije rešenje.

Vrh