barrcode11
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 27.04.2010.
- Pohvaljen
- 4
.
Zuma":6fe6on7z je napisao(la):neshaoct":6fe6on7z je napisao(la):Zuma, postavio si danas sliku i napisao:
Šta sve pristupni put sa rampom mora da preseče vidi se na slici koju sam ranije postavio. Nešto će se verovatno ukloniti, ali koliko?
Zašto se uopšte piše ''verovatno'', zašto se ulazi u diskusiju sa stavom ''verovatno'', sa nagađanjima, kada su ljudi na pokazanom nam planu radova čak različitom bojom obojili koloseke zavisno u kojoj fazi je predviđeno njihovo skidanje??? Mnogo bi korisnije za diskusiju bilo da uzmeš jednu od tih slika koje kačiš gde se koloseci vide, pa onda u skladu sa javno predstavljenim planom čiščenja SA obeležiš nam (da još lakše vidimo, razumemo) koloseke koje planiraju da sklone shodno fazama koje su najavili. Kao što je ranije urađeno sa onom slikom gde je predstavljen prostor koji treba da zauzima prva faza izgradnje (TC i kula).
Ja bih vrlo rado izostavio "verovatno", kad bi to ikako bilo moguće. Evo ti slike koju si spominjao. Rečeno je 6 do 8 meseci, a verovatno i daleko brže za prvu fazu. Ona je na planu obojena žutom bojom. Neki od žuto obojenih objekata su
2. Robna stanica
3 Pruga Beograd-Pančevo
5 Stanica Beograd Spoljna
5a Kontejnerski terminal
8 Severna Ploča
Sad mi samo objasni kako i gde će da za 6 meseci presele čitavu Robnu stanicu? Šta ćemo sa kolosecima Severne ploče za koje znam da se koriste jer je to lako videti sa mosta? Kuda će da skrenu kompozicije sa naftom sa NISovog terminala kad, koliko se na Bingu može videti, ispod petlje Radnička izgleda uopšte i ne postoji skretnica koja bi omogućila da voz ne mora da ide prugom ispod Starog železničkog mosta? Na koji način se zamišlja seoba kontejnerskog terminala i izgradnja novog za istih tih 6 meseci? Po tvojoj želji stavljam i sliku kontejnerskog terminala. U ovom slučaju je i "verovatno" izrazita velikodušnost i uviđavnost sa moje strane. Ako postoji neki genijalni plan da se ovo reši, nije li logično da ga i mi čujemo, pa je sve ovo nepotrebno? Zašto nas onda tretiraju kao idiote?
razgradjevinar":18tjly3q je napisao(la):dok jos nije pocela predizborna tisina da se oglasim po pitanju ovih pristupnih puteva, posto je svaki spomen BnV nakon ponoci a pre ponedeljka prekrsaj.
Gde si video da je ovo napisao bilo ko u bilo kom planu koji su nam pokazali? Kad su rekli da će Prokop do kraja ove godine, itd, itd...?belka":1xuvw384 je napisao(la):Da bi se izmestila železnička stanica, moraju da se izgrade nekoliko objekata, Prokop i ostali objekti, dakle kada će to biti završeno? Do kraja ove godine? Pa šta je ovo ludnica, kome se obraćate tim rečima? Mi smo svi ludaci, a vi ste pametni i znate da će se Prokop izgraditi do kraja godine?
belka":1xuvw384 je napisao(la):Druga varijanta: gradiće se tržni centar, u nadi da će sinhrono, kada bude završen biti uklonjen železnicčki saobraćaj, svi koloseci i železnička stanica, kako bi odmah usledila saobraćajnica koja će ga povezati sa Savskom. Hajde da vidimo i to čudo.
Zuma":denjel2c je napisao(la):...imamo u najavi i vrlo neobičnu kombinaciju prava i obaveza dve strane, u kojoj mi izgleda bezuslovno i odmah otuđujemo zemljište i preuzimamo takođe bezuslovnu obavezu njegovog izrazito skupog čišćenja, dok za uzvrat dobijamo jedino OBEĆANJE da će se u zavisnosti od njihove procene buduće ekonomske isplatljivosti možda nešto graditi o trošku investitora, AKO uopšte druga strana tada bude smatrala da ima smisla još nešto graditi, i KAD druga strana bude smatrala da ima smisla još nešto graditi.
Mi imamo trošak pa trošak da završimo Prokop, izmestimo autobuske stanice (BAS i Lasta) i sve ostalo što treba da se uradi. Mi taj trošak imamo pa imamo sve i da niko neće da pravi ništa u SA.Zuma":denjel2c je napisao(la):Tako da ispada da mi imamo bezuslovni i celoviti prethodni trošak za koji dobijamo samo obećanje...
neshaoct":1lqf1qxb je napisao(la):.... da delimo zaradu po tom principu od svih tih kvadrata.
...
relja":161ye9vx je napisao(la):neshaoct":161ye9vx je napisao(la):.... da delimo zaradu po tom principu od svih tih kvadrata.
...
Zaradu?
Ko su kupci ovih (zamišljenih) nekretnina?
Da li postoji odgovor na to pitanje, osim: "to je briga investitora", "investitor je ozbiljan" i "ne bi ulagali da ne misle da imaju kome da prodaju"?
belka":mflc82q7 je napisao(la):Za one koji ne razumeju, ovakvim aranžmanom, Arapi odmah putem vlasništva u preduzeću postaju vlasnici i 2/3 zemljišta u SA, a da ništa nisu izgradili. Kakve to treba da budu zaštitne odredbe u tom ugovoru koje će nas spasti ako Arapima nešto krene po zlu ili neće da grade ili ne mou da se prodaju kvadrati po 3.000 evra kvadrat? Da li vi razumete da sve i da se upnemo iz sve pravne snage, znanja i moći je nemoguće predvideti hiljade faktičkih i pravnih situacija u kojima taj ugovor ne može da se realizuje u svemu onako kako je zamišljen? A SA otišao i nema ga više...
Arbitraža za sporove ove vrste je pazite slučaja, nigde drugo nego u Dubaiju. Mislite i o tome.
ftj":5xnhquui je napisao(la):west65 ima 165,000 kvadrata, a ovde se pominje 3 miliona kvadrata što je samo 20 puta više