Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

@Stf
Ne ulazeci u to dal je praksa da se izradom obaloutvrde "uzima" deo recnog korita, mogu da tvrdim da se to ne moze porediti sa morem i Holandijom.
Jer naime, smanjenjem korita uticemo na protocnost i kolicinu vode koju korito moze da prihvati.
Mi smo vec pre par godina imali priliku da vidimo da "uredjene obale" i obaloutvrde nisu uvek dobre i da nam nedostaju prirodne retenzije koje bi prihvatile visak vode, odnosno 'nalet, talas'...

Stim u vezi, namece mi se sledece pitanje:
Ako je korito svojevremeno 'smanjeno' sa novobeogradske strane, a zatim je izgradnjom djerdapa samo oticanje vode u dunav delimicno usporeno, kao i nivo reke koji je podignut, a sada izgradnjom nove obaloutvrde se i sa desne strane oduzima od korita, dal smo mi (mozda) nesvesno ugrozili zastitu grada od poplava?
Jer, 2014. godine smo imali prilicno nizak vodostaj na Dunavu, ali sta bi se desilo da nije tako bilo?

(Ovo pitanje je 'samostalno' i nema nikakvu direktnu vezu sa mojim ne slaganjem sa nacinom privatizacije i urbanizacije SA i projektom BnV)!

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Meni bi se svidela obaloutvrda od istog kamena kao piloni Brankovog mosta, to je isti kamen kao na zadnjoj slici kod nosećeg stuba mosta.

Upravo smo dobili priliku da vidimo novi biser u nelegalnom, zavereničkom i tajnom planu za Savsku obalu. Kao da ona između Brankovog i Zarićevog mosta nije i do sada bila uska, od sada će biti još uža! Ispalo je da se zaštitna metalna ograda između pruge i šetališta sve više udaljava od pruge kako se obala približava Brankovom mostu. Pogledajte mesto gde se krivina pruge najviše približava reci. Upravo su minimalnu širinu javnog dela obale na TOM, NAJUŽEM MESTU, uzeli za "pravu meru" širine obalskog prostora za narod, pa se metalna ograda dalje pruža na baš tom istom rastojanju od obaloutvrde, prateći krivinu reke, IAKO se pruga ponovo udaljava, pa bar za zelenilo ima mesta.

Čemu ovako idiotski izbor? Čak ni katastarska linija parcela ne ide tuda. Kako se uopšte drugačije može iskoristiti dobijeni slepi prostor u obliku trougla, između pruge i nove ograde? Ako neko zna bio bih mu zahvalan da kaže. U međuvremenu mi na pamet ne pada ništa drugo sem novih pokušaja da iskoriste svaki mogući trik da za sebe uzmu makar i još samo malo građevinskog prostora.

IMG_4558_resize.jpg

IMG_4562_resize.jpg

IMG_4543_resize.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=442881#p442881:105d0m23 je napisao(la):
Zuma » Tue Mar 28, 2017 2:46 am[/url]":105d0m23]
A ovo je novo stanje, snimano sa istog mesta. Nova nožica, koja je trebala da se nastavi istom linijom kao i donje šetalište u dnu slike, nekim čudom je otputovala u desno.
IMG_1040_resize.jpg

Ovo u dnu slike teško da bi se moglo nazvati "šetalištem",kolika je tu širina 1,1.5 metar...tu ni dva čoveka ne mogu da se mimoidju. Nova nožica je pomerena udesno zbog novog šetališta širine 3 metra.

Danas sam video što rade sa zaštitnom ogradom (Zuma je to dokumentovao), budalaština na kvadrat.Zašto se ostavlja toliki slobodan prostor izmedju pruge i ograde?Ne vidim razlog :bash:

Par fotki (Saša BG sa SSC)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443213#p443213:hy26gw5y je napisao(la):
milos.tro » 29 Mar 2017 08:24 pm[/url]":hy26gw5y]
Ovo u dnu slike teško da bi se moglo nazvati "šetalištem",kolika je tu širina 1,1.5 metar...tu ni dva čoveka ne mogu da se mimoidju. Nova nožica je pomerena udesno zbog novog šetališta širine 3 metra.
Tu je uvek bilo pecaroša, ali to sada nije bitno. Nazovi ga kako hoćeš, taj uski prolaz spominjem samo zato što je baš njegova nadmorska visina uzeta da bude visina podnožija novog nasipa u BNV-u ( = "mala voda"). Tako da, gledano po visini, nova obaloutvrda BNV-a je samo jedno parče Nemačke ratne obaloutvrde, odnosno nova obaloutvrda tek počinje na visini ovog prolaza, pa se nastavlja od njega naviše (dok je po drugoj, horizontalnoj dimenziji, pomerena u reku).

.
  • Umro je u tuđini, u dalekom Beogradu, ne dočekavši bolje dane za svoju napaćenu decu ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443214#p443214:kbzq679v je napisao(la):
milos.tro » 29 Mar 2017 08:24 pm[/url]":kbzq679v]
file.php
Dobro, dobro ... nadam se da po zamisli aktivista ovo treba da poboljša ambijent i glumi začetak parka ...

Iako bih ja prvo odneo silno đubre, pa onda sadio cveće.

Naravno da se ne zna jos uvek ko je rusio 25. aprila 2016. To je "tajna" od nacionalnog znacaja.

N1: Prva presuda za Savamalu - Milenijum tim kriv za rušenje
Beta | 29. 03. 2017 - 22:31h

Doneta je presuda Privrednog suda u Beogradu protiv firme "Milenijum tim" zbog rušenja objekata preostalih posle rušenja u noći između 24. i 25. aprila 2016. u Hercegovačkoj ulici 4, u beogradskoj četvrti Savamala, javila je večeras regionalna TV N1.
ceo tekst na
http://www.blic.rs/vesti/hronika/n1-prv ... je/21g7z64

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443212#p443212:bw3q02zy je napisao(la):
Zuma » Wed Mar 29, 2017 8:21 pm[/url]":bw3q02zy]
Čemu ovako idiotski izbor? Čak ni katastarska linija parcela ne ide tuda. Kako se uopšte drugačije može iskoristiti dobijeni slepi prostor u obliku trougla, između pruge i nove ograde? Ako neko zna bio bih mu zahvalan da kaže. U međuvremenu mi na pamet ne pada ništa drugo sem novih pokušaja da iskoriste svaki mogući trik da za sebe uzmu makar i još samo malo građevinskog prostora.

milos.tro":bw3q02zy je napisao(la):
Danas sam video što rade sa zaštitnom ogradom (Zuma je to dokumentovao), budalaština na kvadrat.Zašto se ostavlja toliki slobodan prostor izmedju pruge i ograde?Ne vidim razlog :bash:

Mene cudi da ste vas dvojica zaboravili da su do juce tu bila dva kolosjeka a i da je planom saobracajnica za BNV tu predvidjena - saobracajnica.
Dakle, ne uklanja se park da bi se napravila zgrada vec se uklanja pruga da bi se napravio asfalt.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443119#p443119:319x7fbe je napisao(la):
laki72 » 29 Мар 2017 10:46 am[/url]":319x7fbe]@Stf

Ako je korito svojevremeno 'smanjeno' sa novobeogradske strane, a zatim je izgradnjom djerdapa samo oticanje vode u dunav delimicno usporeno, kao i nivo reke koji je podignut, a sada izgradnjom nove obaloutvrde se i sa desne strane oduzima od korita, dal smo mi (mozda) nesvesno ugrozili zastitu grada od poplava?
Jer, 2014. godine smo imali prilicno nizak vodostaj na Dunavu, ali sta bi se desilo da nije tako bilo?
Амфитеатар је угрожен сваки пут када је водостај повећан, зато се и гради нова обалоутврда на вишој коти, да то предупреди. Ако је староградска обалоутврда одузела од реке 27 метара, новобеоградска чак 40, не видим како АМфитеатар са својих 7 може да угрози цео град.

А ево и најновије манипулације засноване на субјективној анализи. Ово већ постаје крајње смешно. Па ово свако ко је електронски писмен и оде на електронски катастар може да провери и да закључи да Зума опет није у праву.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443212#p443212:319x7fbe je napisao(la):
Zuma » 29 Мар 2017 08:21 pm[/url]":319x7fbe]Upravo smo dobili priliku da vidimo novi biser u nelegalnom, zavereničkom i tajnom planu za Savsku obalu.

Čemu ovako idiotski izbor? Čak ni katastarska linija parcela ne ide tuda. U međuvremenu mi na pamet ne pada ništa drugo sem novih pokušaja da iskoriste svaki mogući trik da za sebe uzmu makar i još samo malo građevinskog prostora.

IMG_4558_resize.jpg

Ајде опет да те завере побијем. Катастарска линија парцела иде баш туда. Баш по тој огради. Шеталиште је паралелено са реком, не сужава се према реци како се иде ка Бранковом мосту. Уместо пруге је планирана и уцртана улица.

Millenium team je znači u avgustu i septembru rušio objekte koji su preživeli noćno, aprilsko rušenje. Sem toga Millenium team je dobio posao da izvodi građevinske radove okolo. Da li je onda velika sumnja i da su ti Bošnjakovi izveli noćno rušenje i da je ona JCB kombinirka sa snimka njihova... Ovde smo snimke kamera ranije analizirali ali ne mogu sad da tražim da li smo beše utvrdili da li je bila JCB3 ili JCB4. Millenium ima 3 komada JCB4 i 2 komada JCB3 pa nek ih provere gde su bili te noći (skladištene ili na terenu) i ispitaju rukovaoce kombinirki.

Sve je to moglo da se proveri do sada da je bilo (političke) volje.

Slučaj noćnog rušenje je u fioci i ne bi me čudilo da će nestati.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443273#p443273:38uj73n3 je napisao(la):
stf » 30 Mar 2017 08:00 am[/url]":38uj73n3]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443119#p443119:38uj73n3 je napisao(la):
laki72 » 29 Мар 2017 10:46 am[/url]":38uj73n3]@Stf

Амфитеатар је угрожен сваки пут када је водостај повећан, зато се и гради нова обалоутврда на вишој коти, да то предупреди. Ако је староградска обалоутврда одузела од реке 27 метара, новобеоградска чак 40, не видим како АМфитеатар са својих 7 може да угрози цео град.

...

Bojim se da me nisi razumeo. Uopšte nisam postavio pitanje zbog 7 ili 10 metara, vec upravo zbog sveukupne širine koja je izgubljena, ajd da kažem tokom zadnjih 70-80 godina.

dakle da ponovim. Dal nas to suženje korita u kombinaciji sa podizanjem vodostaja kao posledicom Djerdapa, realno ugrožava, ili ne?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=443273#p443273:35ehuq00 je napisao(la):
stf » 30 Mar 2017 08:00 am[/url]":35ehuq00]
А ево и најновије манипулације засноване на субјективној анализи. Ово већ постаје крајње смешно. Па ово свако ко је електронски писмен и оде на електронски катастар може да провери и да закључи да Зума опет није у праву.

Ајде опет да те завере побијем. Катастарска линија парцела иде баш туда. Баш по тој огради. Шеталиште је паралелено са реком, не сужава се према реци како се иде ка Бранковом мосту. Уместо пруге је планирана и уцртана улица.
A kako bi bilo da za promenu počneš da koristiš zdrav razum i komentarišeš pravu suštinu poruka umesto uobičajenih manipulativnih verbalnih egzibicija? Kakve veze ima to što što se šetalište "ne sužava" kad je čitava poenta teksta da treba da se širi? Katastarske parcele su inače VEĆ promenjene i prilagođene novom prostornom planu BNV-a, sa ucrtanim budućim putevima, ali su sasvim nebitne za smisao mog teksta koja bi trebao da bude očigledan i osnovcima. Rekao sam da je pruga u sredini najbliža reci, a da se na krajevima udaljava. Pošto već prave travnjak, u čemu je bio problem da zaštitna ograda, koja inače postoji samo zbog pruge, zaista i prati PRUGU, i da travnjak uvek ide do nje. Što znači da bude promenljive širine, najveći što može biti. Kakve veze ima što će put jednog dana BITI na tom mestu? Sem ako ne veruješ da će naftne kompozicije od Pančeva do Beograda zaista ići preko Novog Sada, ta pruga se neće uklanjati sve dok se ne napravi most na Dunavu, što će biti za ko zna koliko godina ili decenija, pa ni taj put upravo toliko vremena neće moći da prođe ovuda. Zašto da onda travnjak, kad ga VEĆ prave, jednostavno ne prošire za toliko, pa da sve te godine bude zeleni deo šetališta? Umesto da parče zemlje stoji bez veze i nedostupno iza ograde? Kad taj budući BNV put duž trase pruge najzad BUDE aktuelan, ko zna kada, onda ni zaštitna ograda od pruge ionako neće više biti potrebna, pošto ni pruge neće biti, pa se ograda tik uz prugu ne mora čak ni pomerati. Samo se skloni, kao što će se morati skloniti i OVA, postavljena na OVOM mestu. Pa je cela tvoja poruka sasvim bukvalno lišena svake logike.

A što se tiče tvoje poruke u vezi zatrpavanja reke, tek moram da skupim dovoljno energije da budem u stanju da pristojno odgovorim i smislim kako da ti i po treći put objasnim istu stvar. Ovaj put ću izgleda morati i da crtam, pošto vidim da nema drugog načina.

Svi znaju ko je rušio u Savamali te noći i da je bio želje to je moglo da se utvrdi za 24 sata. Meni je čak u neformalnom ćaskanju sekjuriti koji tamo dežura 24/7 par dana posle rušenja rekao da je bager došao sa gradilišta Beograda na Vodi. A sa nadzornih kamera po celom gradu se jako lako može utvrditi odakle je bager došao, bager nije kutija šibica pa da se ne vidi, svaka spoljna kamera na ulicama bi morala da zabeleži toliku mašinu da prolazi pored, a na stranu da je ceo grad pokriven policijskim kamerama za nadzor ljudi i saobraćaja i kao niko ništa nije video.

Da li jos neko ima zdrav razum veruje u to da se od prvog sekunda ne zna ko je rušio? Milenijum tim je klasican primer žrtvenog jagnjeta - bez koncenkvenci. Potpuni id*** neće sam sebe staviti u ćorku uprkos tome što je potpuni id***. On će vedriti oblačiti još najmanje par godina vešto manipulišući neukim narodom. Ali važno je zbog rušenja u Hercegovačkoj praviti galamu. Neće galama potpunog idiota naterati da prizna, ali ce ga naterati da se sledeći put bar malo zapita pre nego što krene da glumi šerifa, hapsi civile i buldozerima ruši sve od reda sto mu se ne svidi. Zna on vrlo dobro da galama lako može prerasti nekontrolisanu masu.

Mozemo samo da sumnjamo da je to uradio "teletabis tim" po nalogu sinise malog uz precudnu saglasnost policije i "komunalne nazovi policije" Beograda... Sto je ministar policije trebao odavno da da ostavku, sto bi se desilo u normalnoj zemlji, no Srbija odavno nije normalna zemlja !!
Da se vratimo na temu. Ovi nastavljaju i dalje da rade naopako. Valjda prvo treba utvrditi tu novu obalu, postaviti kamenu oplatu, pa tek onda zabijati kojekakve vidikovce i terase na njoj? Neverovatni amaterizam.

Uživajte u pogledu dok još možete. Poslednja ste generacija koja će videti hiljadugodišnju široku i duboku panoramu Beogradskog urbanog pejsaža na pozadini Topčidera i Save, ili sanjati Terazijsku terasu. Buduće će gledati nečiji veš kako se suši na terasi.

A što se tiče rušenja, lepo je napadati (ovakve) institucije, ali se ipak još od početka februara nije javio ni jedan dobrovoljac sa Photoshop-om da uradi izoštravanje slike bagera. Opisao sam kako se to za desetak minuta može uraditi usrednjavanjem nekoliko susednih slika (frejmova) uz video snimka, što uklanja deo šuma. Iz nekog od ovih video snimaka izaberete kratku sekvencu gde se bager najbolje vidi, ali je ipak nepomičan.

https://www.youtube.com/watch?v=_41dU6Sq-Rk
https://www.youtube.com/watch?v=xaIbEZ2lGew
https://www.youtube.com/watch?v=4AJkVBCVcFw

Zatim odradite izoštravanje po vremenu, koje koje se opisuje ovde:

https://www.youtube.com/watch?v=tZup--tpyzk

Na kraju okačite bolju sliku bagera koja je, nadajmo se, oštrija od ove.

file.php

Zuma koji minut i sekundu smatras najpogodnijim za izvlacenje fotografije i iz kog video linka?

To "izoštravanje" slike nije nimalo jednostavno,navešću primer spejs šatla Kolumbija i nesreće koja im se zadesila prilikom udara parceta memorijske pene imate na snimku na 36:16 (da bi dobili "jasnu" sliku NASSI je trebalo oko mesec dana kompjuterske obrade snimka):
https://www.youtube.com/watch?v=5MBiRYSCNWM

Onda se isprate svi snimci nadzornih kamera (koji su vrv već prebrisani) po gradu.

Ma smešno je o tužno istovremeno. Očekivao sam da će EU da nas naguzi i pritisne zbog ovoga, ali briga njih očigledno za ovo.

Poslato sa telefona

Vrh