Ја схватам да ако нема интересената за квадрате, НИКО неће градити, тако да не видим шта смо изгубили тиме што је земљиште пренесено на ту фирму. АКо НИКО неће да гради, која је вредност тог земљишта? Па НУЛА.laki72":wbf1cdji je napisao(la):Sta ako se pored TC ne izgradi nista drugo?
Shvatate li tu opasnost? Ako na interesenata za kvadrate, Bogati investitor nece graditi. U tom slucaju nema ni naseg dela kvadrata, zar ne??? Ali oni su i dalje u igri jer je zemljiste preneseno na 'zajednicku' firmu!!!
stf":7vsvaupr je napisao(la):Ја схватам да ако нема интересената за квадрате, НИКО неће градити, тако да не видим шта смо изгубили тиме што је земљиште пренесено на ту фирму. АКо НИКО неће да гради, која је вредност тог земљишта? Па НУЛА.laki72":7vsvaupr je napisao(la):Sta ako se pored TC ne izgradi nista drugo?
Shvatate li tu opasnost? Ako na interesenata za kvadrate, Bogati investitor nece graditi. U tom slucaju nema ni naseg dela kvadrata, zar ne??? Ali oni su i dalje u igri jer je zemljiste preneseno na 'zajednicku' firmu!!!
Дакле, нема разлике у томе што је цело земљиште пренесено на једну фирму и тога да се СА испарцелише и подели на тендеру. Јер, градиће се ако и само АКО буде интересената, а то значи, реално, барем 20 наредних година. Ништа не бисмо били сигурнији да је земљиште издељено и распродато, само бисмо додатно морали као град да га инфраструктурно опремимо јер нико од појединачних инвеститора не би ни градио ако нема сву инфраструктуру јер они у том случају не би били дужни да је граде.
Осим тога, све се то дефинише уговором, који треба паметно склопити тако да ми као држава не извисимо. Али, овај принцип је пословно сасвим ок, у томе је квака.
Homer Jay":9c74iz9u je napisao(la):E jbg, Švajcarci na referendumu odlučili da ne možeš više tamo
laki72":2r4jf6a8 je napisao(la):A ovo je po tebi razvojni projekat?!
Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2
stf":1ie35lb2 je napisao(la):Опет иста прича. Не добија га гратис, него даје граду квадрате и одређене јавне грађевине. То се дефинише уговором.
Исто тако се зида већина новоградњи у Београду. Напише се уговор којим инвеститор добија земљиште "гратис" а за узврат, власнику даје одређену квадратуру стана/ова/локала ...
Дакле, исти пословни принцип је и код Београда на води, само је инвестиција већа. То је нормални пословни арамнжман као и сваки други.
stf":1ie35lb2 je napisao(la):Ја схватам да ако нема интересената за квадрате, НИКО неће градити, тако да не видим шта смо изгубили тиме што је земљиште пренесено на ту фирму. АКо НИКО неће да гради, која је вредност тог земљишта? Па НУЛА.