Kolega Dedinje je pitao šta ću pisati ako se i kada se projekat realizuje. Ja sam to već napisao: izvinuću se svima, pokajaću se i pokriću ušima što sam pisao gluposti. Ja duboko verujem u ono što sam napisao i zato to tvrdoglavo ponavljam. Objasnio sam i na čemu baziram svoju skepsu i neverovanje, a to je pre svega nemogućnost da se projekat realizuje na način kako je to predstavljeno. Odnosno, moguće je, ali će dovesti do drastičnog kršenja zakona i činjenja krivičnih dela, a verujte mi ovo: kod ovakvih projekata, kad se krene zaobilaznim putem od starta, prečicom, neuspeh projekta je zagarantovan 100%. Plus, postojaće krivična odgovornost. Jer, svi igrači u toj partiji, računaju na uloge koji se upravom kriju u tom zaobilaznom putu, u kršenju zakona. I kada u jednom trenutku vi kažete: pa mi smo se dogovorili drugačije, on okrene ćurak i kaže: da, ali i ja sam računao drugačije, jer sam imao ovakvu kombinaciju. I onda sve puca na ružan način. To ja napadam, taj pristup.
Uvaženi STF je apsolutno u pravu. Preterao sam u apelima, kao posledica velike želje da pobedi moj stav, tj da nametnem svoj stav. Izvinjavam se svima, nije mi padalo na pamet da nekoga omalovažavam i prikazujem kao nezrelog. I slažem se da možemo da vodimo komunikaciju o projektu kao da će se on graditi čak i prema renderima koji su okačeni, s tim što ću ja to činiti posle izbora, posle 16. marta.
Samo, nemoj da posle počne da jenjava interesovanje za temu gradnje u SA, iz razloga što će slučajno ili ne, prestati sa tako masovnom eksploatacijom rendera, spotova i blještavila. Jer, onda će se morati izvesti zaključak, da su ipak renderi, spotovi, slike i blještavost izazvali potrebu za komentarisanjem, a to znači da je prezentator projekta uspeo u svojoj želji da animira najširi sloj ljudi za projekat. A to je učinio ne iz želje da izgradi nešto u SA, već da dobije glasove za izbore. A onda ipak deluju smisleno moji apeli kojima pozivam na uzdržanost, nepomućenu svest, pamet i inteligenciju, zar ne?