stanislaw » Čet Sep 29, 2016 12:36 pm[/url]":1cwmdkfk]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=408120#p408120:1cwmdkfk je napisao(la):
bobcha78 » 29 Sep 2016 10:51 am[/url]":1cwmdkfk]Bolje je bilo što je bilo pre, jel tako Stanislaw-e?
"Bolje nego pre" je relativna stvar, na primer novi deo šetališta je bolji nego stara ulica Braće Krsmanovića koja je imala samo jedan trotoar širine biciklističke staze. A to što je stari deo šetališta do Gazele ograšen i zatvoren, a ceo nekadašnji prostor FK Železničar pretvoren u jednu veliku jamu i gomilu razbucanog betona, to je gore nego pre, za sada.
A što se tiče zgrade koja je tek u izgradnji, kada dostigne punu visinu možemo da diskutujemo na osnovu slike sa Terazija ili Slavije, ne vredi ovako.
Meni lično impresivno deluje svaka ogromna zgrada tipa Beograđanka, Inex, Ušće, Genex, i lično mi je krivo što nisu sve ogromne kao što će recimo biti kula Beograd ili gore koje sam pomenuo. Jako je bitno za Beograd da ima svoj deo gde će imati tako velike objekte, kao što ga ima svaki ozbiljniji grad na svetu
Problem je samo da li te zgrade treba da budu zabodene bilo gde, ili u nekakvom redu i skladu.
Kada gledaš stari grad sa Save, visoke zgrade stoje pri vrhu grebena, od Saborne crkve ka Albaniji i Beograđanci i to je prepoznatljiva silueta grada čuvena sa logoa Beobanke. Sve te zgrade ne zaklanjaju ništa što je iza njih.
Nikad ti nije palo na pamet da je BNV na pogrešnoj strani reke?