Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Nije to tako loše kao što izgleda. Da se ja pitam ja bih tu nasuo obalu. :D

Izgleda da oni opet ovo rade bez gradj. dozvole ili se varam? Nema nigde table, obavestenja, koliko vidim. Nekad su bili poznati po nelagalnim kioscima sada po nelegalnog gradnji obaloutvrde :kafa:

20160924_150409_zpswijpsd7n.jpg

20160924_150416_zpscztn28ki.jpg

20160924_150655_zps5liswnle.jpg

20160924_150837_zpshosyxprx.jpg

20160924_151037_zpsd6mzn4ev.jpg

20160924_151046_zpsk7u6sbbr.jpg

Ne shvatam poentu ovih rolni. Da li one treba da sprece vodu da ne ispira nasip? Deo koji je u vodi se vec razmakao i vidi se dno (nazire se na prvoj slici u uglu gore levo). Dok sam slikao bager je na kraj rolni koje su u vodi nasipao pesak, valjda da ih voda ne odnese jer nicim nisu pricvrscene, osim sto je tu i tamo stavljen poneki kamen.

Mислим да је проблем у томе што из позиције са реке, тј. са шлепова багери не могу лепо да уреде обалу као што би то урадили са позиције са шеталишта. Али пошто је све урађено с дупета на главу, зато и имамо овакву аљкавост.

I dalje lako mogu da uđu sa nizvodne strane, pre temeljne jame za kulu, a ako baš treba nije problem ni da se iskrcaju sa šlepa.

Pardon, lapsus. Ulaz pre jame za kulu je uzvodno u odnosu na Promenadu, ne nizvodno. Mislim na prolaz na sledećoj slici, između zelenog platna i najbližeg drvenog stuba. Ovuda lako mogu da prođu bageri do mesta gde polažu geotekstil, pa ovaj deo obale lako može da se uredi na bilo koji način. Nema potrebe da osetljivi geotekstil stavljaju po krupno lomljenom kamenu, đubretu, oštrim panjevima posečenog rastinja i pola metra viskom korovu. A za deo nizvodno od isturenog segmenta Promenade, bager mogu istovariti sa bilo koje čvršće skele koja na kraju ima rampu za istovar vozila.

IMG_6186_resize.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407482#p407482:7h6hmecc je napisao(la):
Дошљак » Sub Sep 24, 2016 10:07 pm[/url]":7h6hmecc]Mислим да је проблем у томе што из позиције са реке, тј. са шлепова багери не могу лепо да уреде обалу као што би то урадили са позиције са шеталишта. Али пошто је све урађено с дупета на главу, зато и имамо овакву аљкавост.

U pravu si. Mislim da bi trebalo angažovati NASA-u. J...s Mesec i Mars, da ih vidim kako ce da spuste Bobcat na nasip obale i poravnaju malo teren. :)

Da li neko zna gde je tačno česma na Promenadi?

Juče sam planirao da tu pijem vodu prilikom trčanja, ali nisam uspeo da je primetim u trku (pa sam ih usput psovao u sebi jer mi je sledeća česma na planiranoj ruti bila tek kod Asterixa).

Разумем да их мрзи да поруше све до краја, али да им је тешко шут да покупе и одвезу...

Ko je dozvolio da se zatvori nizvodni deo šetališta do Gazele?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407712#p407712:22lfi7jm je napisao(la):
Дошљак » Mon Sep 26, 2016 9:17 pm[/url]":22lfi7jm]Разумем да их мрзи да поруше све до краја, али да им је тешко шут да покупе и одвезу...
Bravo, ispunio si svoju gradjansku duznost!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rGjg_FFc_2U[/youtube]

Ne treba Vi da mi poverujete Brankice, treba tuzilastvo!
by Sinisa Mali

One dve kule koje se grade, "nasukani kruzeri" kako ih je neko nazvao, meni svakim danom i svakim spratom izgledaju ruznije, a ocekivao sam da ce ipak nekako da mi se svide u prirodi. Da li neko ima isti utisak?

Geotekstil sugerise da ce preko toga ici nesto tanko rastresito... saznacemo kada bude uradjeno, to jeste kada kum javi telefonom sta je nabavio..

Ko nasledi Srbiju od ovih, ne preostaje mu drugo nego da je pokrije kineskim geotekstilom i da je zatrpa. A i bolje tako.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407918#p407918:3goa73zl je napisao(la):
Aleksandar1 » 28 Sep 2016 09:05 am[/url]":3goa73zl]One dve kule koje se grade, "nasukani kruzeri" kako ih je neko nazvao, meni svakim danom i svakim spratom izgledaju ruznije, a ocekivao sam da ce ipak nekako da mi se svide u prirodi. Da li neko ima isti utisak?

Ne. Meni izgledaju fantasticno. :sesir:

Sudeći po dosadašnjim komentarima, to se sviđa samo onome ko to prodaje.

Vrh