Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Sve uz obalu je prva faza radova i sve što se sada gradi i planira da se gradi u skorije vreme, je bilo i na maketi.
Svaka ti čast što si uspeo bar tih prethodnih 5 strana da pročitaš. Ovde na temi još nismo videli Idejni projekat za W hotel, videli smo samo na maketi moguće oblike te zgrade.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405057#p405057:3w49sayk je napisao(la):
Mair » Sub Sep 10, 2016 3:41 pm[/url]":3w49sayk]Sve uz obalu je prva faza radova i sve što se sada gradi i planira da se gradi u skorije vreme, je bilo i na maketi.
Svaka ti čast što si uspeo bar tih prethodnih 5 strana da pročitaš. Ovde na temi još nismo videli Idejni projekat za W hotel, videli smo samo na maketi moguće oblike te zgrade.

Hvala. Zna li se datum početka radova na W hotelu, tržnom centru i na one 2 stambene zgrade?

Ovde su neki članovi foruma uspešno oterali ili "ućutkali" sa trolom iz ove teme ljude kojima se sviđa "Beograd na vodi" i koji bi možda bili pozitivni insajderi iz ovog projekta. Tako da smo ostali uskraćeni takvih ekskluzivnih informacija, već se informišemo samo iz ove zakonski obavezne javne objave uređenja plana detaljne regulacije i onda se tako nešto sazna. Veći deo takvih objava imaš u Beobuild vestima.
Ukratko rečeno orjentaciono se zna da će da počne, samo što nije i tome slično.

Generalna boljka srpskih foruma.
Evo, ja nisam pristalica BnV, ali hoću da znam šta se tu radi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405062#p405062:31bmzssv je napisao(la):
Mair » Sat Sep 10, 2016 3:05 pm[/url]":31bmzssv]Ovde su neki članovi foruma uspešno oterali ili "ućutkali" sa trolom iz ove teme ljude kojima se sviđa "Beograd na vodi" i koji bi možda bili pozitivni insajderi iz ovog projekta. Tako da smo ostali uskraćeni takvih ekskluzivnih informacija, već se informišemo samo iz ove zakonski obavezne javne objave uređenja plana detaljne regulacije i onda se tako nešto sazna. Veći deo takvih objava imaš u Beobuild vestima.
Ukratko rečeno orjentaciono se zna da će da počne, samo što nije i tome slično.

Mislim da je u pitanju hrvatski lobi. :violina:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=404192#p404192:234snexz je napisao(la):
razgradjevinar » Tue Sep 06, 2016 2:40 pm[/url]":234snexz]meni je zanimljivo je pratiti ko se najvise iscudjava i "ne moze da veruje, nije im jasno".. mada vidim da su se pojedini vec pribrali i nakon pocetnog soka, blagog cudjena i neverice da im je slinavi uvalio kosku da se ovome dive vec citamo da su prozori od plafona do poda dokaz modernosti, uz standardne pozive da im verujemo, da kad vec nisu bili u pravu u vezi bilo cega do sada, da ce se za liftove i stolariju, cak i stepenice..koristiti do sada nevidjeni materijali... jedino sto ce ovde biti nevidjeno je ono sto je i do sada bilo nevidjeno - nevidjena drskos kompletnih idiota

sve u svemu od dalje pisanije po forumima, pozivanja na zdrav razum, moral, zakone.. nema nista. ovi nece dobrovoljno nestati iz nase svakodnevice, bice ili po njihovom ili cemo na kraju bukvalno fizicki morati da ih uklanjamo.. do tog trenutka, ako ikada dodje, posto je dalje sa njima bespredmetno komunicirati bez konstantnog psovanja i vredjana, drugo ne zasluzuju, ja vas pozdravljam. osecam se malo i postidjeno jer sam u par navrata dozvolio sebi da im ucinim tu cast i cak polemisem sa njima.

Fenomenalno! Možda bi ste hteli da fizički uklonite sve Srbe iz Beograda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390818#p390818:258pnjim je napisao(la):
GOJE » Thu Jun 09, 2016 11:43 am[/url]":258pnjim]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390814#p390814:258pnjim je napisao(la):
JarJarBinks » 09 Jun 2016 11:33 am[/url]":258pnjim]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=390770#p390770:258pnjim je napisao(la):
GOJE » Thu Jun 09, 2016 8:47 am[/url]":258pnjim]

zašto nije bar 5 metara šire?

Pošto volim svoju zemlju, veoma bi mi odgovaralo i da se nešto planira i gradi javno, transparentno i u skladu sa zakonima.

Šteta što vas nigde nije bilo od 1945 što se tiče javnog, transparentnog itd.
Čisto sumnjam da bi 5 metara promenilo nečiju politiku.

E, hajde, kraj s ovim istorijsko-političkim prepucavanjima.
Rasprava je smislena jedino ako postoje stručni argumenti za i protiv Beograda na vodi, a bogu hvala, i jedni i drugi postoje.

Šta ima novo na obali Save?

Posle dužeg vremena najzad je pokošen korov koji je izrastao na obaloutvrdi.

IMG_7514_resize.jpg

Ali ipak nisu smogli snage da to urade na celoj obali. Videćemo kakvo će odžavanje da bude kasnije.

IMG_7443_resize.jpg

Rečna policija je otišla i oslobodila prostor za prave ljubitelje reke.

IMG_7442_resize.jpg

Jedna od retkih stvari koje mi se bezrezervno dopada je buduće šetalište od Geozavoda do reke. Samo da je ovakvih stvari bilo više.

IMG_7534_resize.jpg

Ostala dva drveta na sred budućeg šetališta? Svaka čast ako je ovo trajno.

IMG_7532_resize.jpg

A evo ko je živeo, bar dosad, na izlivu kanalizacije. Ima oko 6 kila, a pre njega je uhvaćen jedan još veći.

IMG_7525c_resize.jpg

IMG_7526_resize.jpg

Razlog zašto je potrebno uklanjanje mulja i đubreta. Međutim, to je prekinuto i svi brodovi su uklonjeni sa ovog dela obale. Kao da ne mogu da se odluče šta žele.

IMG_7518_resize.jpg

IMG_7519_resize.jpg

Da nastavim u istom ambijentu. To što im je mesto za prodaju koka kole važnije od pravljenja zgrade javnog (a ne privatnog) vecea, pa ga nigde nema, ne znači da će ljudi prestati da to rade. Jedino što će sebi naći pogodno i kreativno mesto.

IMG_7515_resize.jpg

A ovo je dokaz da uklanjanje biciklista nije bila slučajna odluka redara. To je izgleda buduća politika vlasnika. Čim se nešto veće dešava, biciklistima se zabranjuje pristup, i stvar je kao rešena.

IMG_7462_resize.jpg

Ovaj masni trag na granitu je na mestu onog pokretnog kamiona za prodaju koka kole i pridružene seoske bašte sa tarabom. Ne znam šta su radili. Prosipali vikove? Prali ruke?

IMG_7501_resize.jpg

Krivljenje dekinga. Stvarno je vidljivo na čak pet mesta. Nije u pitanju podužno sabijanje, nego se krajnje neravnomerno krive metalni profili za koji su ove daske pričvršćene.

IMG_7450_resize.jpg

IMG_7451_resize.jpg

IMG_7452_resize.jpg

IMG_7454_resize.jpg

IMG_7455_resize.jpg

A ove ploče počinju zaista ozbiljno da propadaju. Ovo je stanje pošto su već jednom bile izravnate.

IMG_7458_resize.jpg

Zuma sve pohvale,na reportaži.Koliko vidim na ovim tvojim fotografijama u poredjenju sa mojim ovo krivljenje dekinga je još izraženije.Tu postoji ozbiljan problem,i vrlo teško rešiv.
Sto se tiče javnih WC-a ima ih četiri na promenadi,jedan radi kod savanove 2,drugi na pomenutoj lokaciji namenjen osobama za posebnim potrebama ne radi,kao i 2 kod SSM,nedopustivo :bash: .

Kad bi ovako npr. odradili deo iza Zadruge sve do Hercegovačke plus natkrivena pozornica:

Bez_imena na skyscrapercity.com

Bez_imena;135293556 je napisao(la):
Jedna dobra vest! Slike koje je objavio beobuild su zapravo radna verzija projekta! Ovako izgleda konacan projekat..

Radna verzija
29901721047378818819.png

Aktuelna verzija
14211981_1309616465749089_7537805313812955441_n-d42f25.jpg

Svakako izgleda bolje :cheers:

Nazalost nema ostalih slika.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405119#p405119:q9c5ntqk je napisao(la):
Max15 » 10 Sep 2016 09:20 pm[/url]":q9c5ntqk]Bez_imena na skyscrapercity.com

Bez_imena;135293556 je napisao(la):
Jedna dobra vest! Slike koje je objavio beobuild su zapravo radna verzija projekta! Ovako izgleda konacan projekat..

Radna verzija
29901721047378818819.png

Aktuelna verzija
14211981_1309616465749089_7537805313812955441_n-d42f25.jpg

Svakako izgleda bolje :cheers:

Nazalost nema ostalih slika.

Ja ne vidim neku veliku razliku izmedju ova 2 rendera. Slicni su mi oba projekata.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405112#p405112:2dc7327d je napisao(la):
milos.tro » 10 Sep 2016 07:43 pm[/url]":2dc7327d]Sto se tiče javnih WC-a ima ih četiri na promenadi,jedan radi kod savanove 2,drugi na pomenutoj lokaciji namenjen osobama za posebnim potrebama ne radi,kao i 2 kod SSM,nedopustivo :bash: .
To su privatni, privremeni i kontejnerski WC-i. Svi kontejneri će se vremenom ukloniti. A budući privatni WC-i su za goste obalskih restorana, ne za šetače. Ono na šta ja mislim su trajni, javni gradski WC-i, koji imaju namenski građenu trajnu zgradu, a nalaze se na odvojenom placu koji je u vlasništvu grada. Samo deo obale koji je obuhvaćen projektom BNV ima dužinu od 1425 metara. A do ulaza u Adu Ciganliju ima JOŠ 2300 metara. Desetine hiljada ljudi treba da pešače duž bar nekog dela ovog ogromnog rastojanja od četri kilometra. Apsurdno je da na tolikim razdaljinama i za toliko očekivanih ljudi nema planiranog ni jednog javnog gradskog WC-a, nego će šetači morati da upadaju u lokale i skakućući sa noge na nogu mole smeju li da koriste privatne. Jer u 10 javnih metara obale jedinog nivoa koji se uvek brani od vode se sigurno ne može uglaviti još i posebna zgrada WC-a. I šta onda da radimo sa starijim ljudima i decom? Koliko oni mogu da izdrže? Vidite li u master planu neki mali, odvojeni plac, bilo koje parče obale ostavljeno za jednu od osnovnih ljudskih fizioloških potreba? Nema, sve su prodali. Meni taj mali podatak više govori o opštem pristupu planiranju ovog projekta nego svi njihovi renderi uzeti zajedno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405139#p405139:1p371j5d je napisao(la):
Zuma » Sun Sep 11, 2016 12:32 am[/url]":1p371j5d]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=405112#p405112:1p371j5d je napisao(la):
milos.tro » 10 Sep 2016 07:43 pm[/url]":1p371j5d]Sto se tiče javnih WC-a ima ih četiri na promenadi,jedan radi kod savanove 2,drugi na pomenutoj lokaciji namenjen osobama za posebnim potrebama ne radi,kao i 2 kod SSM,nedopustivo :bash: .
To su privatni, privremeni i kontejnerski WC-i. Svi kontejneri će se vremenom ukloniti. A budući privatni WC-i su za goste obalskih restorana, ne za šetače. Ono na šta ja mislim su trajni, javni gradski WC-i, koji imaju namenski građenu trajnu zgradu, a nalaze se na odvojenom placu koji je u vlasništvu grada. Samo deo obale koji je obuhvaćen projektom BNV ima dužinu od 1425 metara. A do ulaza u Adu Ciganliju ima JOŠ 2300 metara. Desetine hiljada ljudi treba da pešače duž bar nekog dela ovog ogromnog rastojanja od četri kilometra. Apsurdno je da na tolikim razdaljinama i za toliko očekivanih ljudi nema planiranog ni jednog javnog gradskog WC-a, nego će šetači morati da upadaju u lokale i skakućući sa noge na nogu mole smeju li da koriste privatne. Jer u 10 javnih metara obale jedinog nivoa koji se uvek brani od vode se sigurno ne može uglaviti još i posebna zgrada WC-a. I šta onda da radimo sa starijim ljudima i decom? Koliko oni mogu da izdrže? Vidite li u master planu neki mali, odvojeni plac, bilo koje parče obale ostavljeno za jednu od osnovnih ljudskih fizioloških potreba? Nema, sve su prodali. Meni taj mali podatak više govori o opštem pristupu planiranju ovog projekta nego svi njihovi renderi uzeti zajedno.
Поставиће пар понтона на Сави дуж шеталишта опремљеним са најмодернијим "чучавцима" у Србији и окружењу. Све иде директно у реку. :blah: :)

Koliko se sećam ni ranije na prostoru obale BNV-a do ADE,kako ni na prostoru ostalih šetališta kraj obale u gradu (Savski Kej,kod Hotela Jugoslavija,Ušće) nema NIJEDNOG javnog WC-a nažalost, to mu dodje kao "komercijalizacija fizioloških potreba ili fiziološko zagadjenje okoline" :grand:
Doduše moram da priznam da me je impresioniralo na karnevalu brodova da grupa od 20-tak ljudi,čak i sa manjom decom strpljivo stoji u redu ispred jedinog WC-a u funkciji iza Savanove 2.

sve je to normalno, ovo jos nije konacan izgled promenade. Svi znamo da treba jos donji deo setalista da se uradi, kada to bude uradjeno onda nece biti ovih problema sa zemljistem. Samo napred, i samo neka se gradi. Prosle godine tamo nikoga nije bilo, od favele napravili su za godinu dana da sve tamo bude cisto i da ne bude onih olupina, vec sledece godine cemo imati spojeno setaliste do gazele. A nadam se da ce se ostvariti i zamisao da od 25 maja pa sve do ade bude uredjeno i setaliste. Da li je moglo ovo sve da ide brzom dinamikom moglo je, da li je moglo bez propusta oko onog rusenja u hercegovackoj moglo je...ali greske se desavaju u ovako velikim projektima. Inace preko ograde na gradilistu buduceg soping centra je postavljena mreza tako da se sada nista ne vidi, aktivno se radi na uredjenju zemljista, takodje masine aktivno rade i tamo iz onih pecarosa kod gazele.

Mozda su trebali da krenu od donjeg nivo-a pa onda da urade gornji.

Na taj nacin ne bi doslo do ovog klizanja zemlje.

Vrh