vradovic":3gdfqat6 je napisao(la):Kako je dobro prezentovao ovo Sinisa neverovatno. Svaka mu cast. Bas sam zadovoljan.
Fluentan je dosta ali mu je akcenat malo kritican
Sve ostalo odlicno odradjeno. Ako ovaj ne kupi neku nekretninu to je cisto njegov gubitak.
Рашо, ево га, само би требао неко ко зна, рецимо Вожд, да промени уместо ГСП да буде БГХ₂О или нешто сличноrasho62":121qiqic je napisao(la):vradovic":121qiqic je napisao(la):Kako je dobro prezentovao ovo Sinisa neverovatno. Svaka mu cast. Bas sam zadovoljan.
Fluentan je dosta ali mu je akcenat malo kritican
Sve ostalo odlicno odradjeno. Ako ovaj ne kupi neku nekretninu to je cisto njegov gubitak.
Где је онај "смајли" што повраћа?
Beki":1tf8nf4c je napisao(la):Ne bih išao toliko daleko da kažem da je neverovatan, ali je bio dobar. Barem ne crvenim od sramote kada gledam ovakve stvari, a bilo je slučajeva.
I ne, nisam bot, a ni ljubitelj SNS-a.
dedinje":25ouc1bl je napisao(la):Dove, šta pričaš o godini i po dana. Šeik je lepo rekao da će se Beograd na vodi graditi narednih 30 godina. Došen se pita ko su kupci stanova? Možda treba sprovesti istragu? Ako pretpostavimo da je 0,5% stanovnika Srbije bogato to je oko 30.000 ljudi.
Karlo del Ponte":vvpwhdlo je napisao(la):Тајланд: На који начин се развија зона око постојеће железничке станице у земљи са културом здравог економског размишљања...
RioBL":2gfr4rfa je napisao(la):Пантограф":2gfr4rfa je napisao(la):Савски амфитеатар је деценијама био место са сврхом и јасном и корисном функцијом. Никаква пустиња.
Нови Савски амфитеатар, са друге стране, биће стециште посетилаца великог шопинг мола и резиденцијална објаст за некакву имагинарну класу одабраних. Тја...
izgleda kao da hoces da kazes da je dosad bilo odlicno a da ce odsad biti bljak ("tja")
Ja ne zivim u BG ali volim doci u taj grad. A najblize sto sam bio rjeci Savi u Savskom amfiteatru je zeljeznicka (autobuska) stanica. Da bih vidio Savu u gradu na dve reke moram otici na Kalemegdan a onda gledam Savu s visine. Za mene je to "tja".
Raduje me sto se nesto mjenja i vjerujem da ce se promjeniti s loseg na bolje a ne s loseg na gore.
RioBL":2uu31zx3 je napisao(la):Svakim svojim potezom AAS gubi na kredibilnosti. Nije mi djelovao ubjedljivo ni Bakic u "Oku" ni ovaj covjek sad (zaboravih kako se zove). A na razgovor sa gradonacelnikom posalju covjeka od 90 godina.
Najpametnije im je da se pridruze projektu dok jos mogu.
RioBL":2uu31zx3 je napisao(la):Htio bih jos nesto dodati na ovu temu...
Sto se tice planova za BG na vodi.
kako ja vidim stvari, postoje dvije vrste planova. Dobri planovi i realni planovi.
Plan za Savski amfiteatar kojeg su razvili beogradski urbanisti i arhitekti je star, valjda, preko 50 godina. i on je dobar plan. Ali iz nekog razloga ne moze da se realizuje jako dugo. Cak i pored promjena i vlasti i drustvenog sistema. Zato mislim da nije realan i da se mora mjenjati. U vecoj ili manjoj mjeri da bi se dobio plan koji je realan.
realnost cesto nije onakva kako mi zamisljamo i kako arhitekti i urbanisti planiraju. Na kraju krajeva, svaki urbanista i arhitekta zna (trebalo bi da zna) da ne grade oni grad vec novac ljudi koji im povjeravaju da ucestvuju u gradnji. Znaci, arhitekte su sluge u procesu gradnje. mozda tek malo vise od zidara.
Stacemo...takva je realnost
RioBL":2uu31zx3 je napisao(la):Slazem se Pantograf da je redoslijed koraka koje si naveo pametan ali ima jednu manu. Ne desava se vec 50 godina.
Prije 50 godina vecina ljudi iz sadasnje vlasti nije se ni rodila. U proteklih 50 godina bili su komunisti, Tito, Milosevic, Djindjic i citav niz gradonacelnika i ljudi koji donose odluke. Pa opet nista. SA stoji jednako zapusteno svih tih godina. Znaci mnogi su imali sanse i mogucnosti da vode grad pravim koracima pa nisu.
Normalno je da se bojimo promjena i neizvjesnosti. Niko od nas ne moze reci da ce BGNV biti uspjeh ili katastrofa ali svi se mozemo sloziti da je dosadasnjih 50 godina bilo lose.
Kad se poslije svega pojavi neko sa planom od 3 milijarde sta cemo reci? "Ne hvala, nama se ne zuri, mozemo mi jos cekati."
RioBL":2uu31zx3 je napisao(la):Da li je to zdrava osnova za razvoj centra jednog milionskog grada?
U XXI vijeku - nikako.