Druze, nadji ti meni u tom zakonu gde si procitao da se striktno ne sme graditi u pojasu sirine od 25m, i zbog cega si pokrenuo i hajku na jednog coveka, pa se javi. A ako ne nadjes, kao sto neces ni naci, bilo bi lepo da se izvinis, onako ljudski.Aleksandar1":2dqsqm9y je napisao(la):Milanche, ti kao ono za Energoprojekt zapeo... Kakve veze ima Beograd sa Zakonom o zeleznicama? Zakon se odnosi na celu drzavu i Beograd se spominje samo jednom, propisuje se da je upravna zgrada Zeleznice u Beogradu. Pricamo o Zakonu o zeleznicama, Milance
Aleksandar1":31nmg0xl je napisao(la):Izvini, Relja, mislim da nema nista amoralno i primitivno ako kao intelektualci konstantno preispitujemo pojave i okolinu oko nas. Amoralno je upravo ono suprotno, kada bi se slozili sa bilo cime sto nam se servira. Ako se ovako odazivas na moje sasvim normalno i uctivo pitanje - kakva je tvoja psiha, pitam se, pre svega?
Авај, мени је битно да сам давно показао многима овде из каквог ти талога долазиш. А перфидним медикритетима ни не треба да се свидим, никад им не остајем дужан.relja":2aw6uwxl je napisao(la):Nisi Delija, i suprotno tvom ubeđenju da si napravio ne znam kakav štos, samo si pogazao iz kojeg taloga dolaziš.
milanche":2ynyn1fx je napisao(la):...
relja: nisam pravnik, ali zbog profesije trebao bi da znam propise i pravila u oblasti gradjevinarstva. A cak i da nesto ne znam, red je da se prvo pogleda, informise, procita, pa tek onda komentarise. Sto bi rekli 'ni po babu ni po stricevima'. Ovde se ljudi stvljaju na ' listu za odstrel' a da se nisu prvo informisali, kao imenjak premijera. Al valjda nam je to u krvi, da se najbolje razumemo u politiku, sport, ekonomiju, astronomiju, fiziku, matematiku, pravo, gradjevinarsvo, medicinu, ma sve,a od procitanih stvari su jedino novine.
Nije kritika tebe sto si dobronamerno skrenuo paznju, al da napomenem sta je bila moja svrha citiranja clana zakona.
Delija":101d6mfy je napisao(la):Авај, мени је битно да сам давно показао многима овде из каквог ти талога долазиш. А перфидним медикритетима ни не треба да се свидим, никад им не остајем дужан.relja":101d6mfy je napisao(la):Nisi Delija, i suprotno tvom ubeđenju da si napravio ne znam kakav štos, samo si pogazao iz kojeg taloga dolaziš.
У инфраструктурном појасу, осим у зони пружног појаса изузетно се
могу градити објекти који нису у функцији железничког саобраћаја
duke23":160ex0og je napisao(la):Iščitao sam tu temu o sojenicama i situacija je potpuno ista sa kao sa ovom kafanom. To što su ovi nelegalno pribavili dozvole i što se niko od ovih koji su pristali da izdaju nelegalne dozvole nije suprostavio govori o njima.
To što ste ti i direktor po onome što sam pročitao tamo na po meni ispravnoj strani, a ovde branite čoveka koji je odgovoran (ne najviše, ali svakako odgovoran) za isti javašluk govori o vašim dvostrukim standardima.
milos.tro":3d41aa9e je napisao(la):"Kada istekne rok na koji je rešenje izdato, investitor može da ga produži, a ako to ne želi, ima obavezu da ukloni postavljeni objekat i javnu površinu dovede u prvobitno stanje", rekao je za "Večernje novosti" predsednik opštine Savski venac Dušan Dinčić 15. septembra 2014.
zidar":18h6cmmg je napisao(la):Izmerio sam razdaljinu izmedju Savanove i ose koloseka na GoogleEarth, nije bas najprecizniji nacin naravno, ali cini mi se da je kafana postavljena tacno na ivici pruznog pojasa (6m). Verovatno je neko bio dovoljno pametan da procita zakon i izbegne zadiranje u zonu u kojoj izgradnja ama bas nikako ne moze da se opravda.
To naravno nimalo ne opravdava cinjenicu da je objekat postavljen na krajnje neadekvatnu lokaciju, ne samo sto se tice zakona o zeleznici i ogranicenja izgradnje u infrastrukturnom pojasu od 25m na izuzetke (SavaNova jeste izuzetna, ali ipak ne zasluzuje da bude izuzetak), vec i po pitanju zdravog razuma.
Izuzetak je recimo bila autobuska stanica prilikom konkursa za istu na NBGD, isecak iz programa konkursa:
„Пружни појас“ у коме није допуштена изградња јесте простор између железничких
колосека, као и поред крајњих колосека, у насељеном месту на одстојању од најмање
6 метара, рачунајући од осе крајњег колосека, као и ваздушни простор изнад пруге у
висини од 12 метара.
С обзиром да се у зони која је предмет конкурса железничка пруга налази на
конструкцији, објекте је могуће планирати на удаљености не мањој од 8 метара од
спољне ивице носача моста, а испод доње ивице грађевинске конструкције моста
могућа је изградња објекта на растојању не ближем од 3 метра.
A od onolikog Beograda i kilometarskih obala nasli su da prave privremenu galeriju/stalnu kafanu bas na mestu gde najvise smeta svima, i setacima, i biciklistima, i zeleznici, i svakom normalnom coveku zdravog uma.
Savrseni spoj seljoberstva i bahatosti, nema sta.