Koliko sam shvatio, WC na železničkoj stanici nije sredjen jer uskoro kreće Prokop, pa će tamo biti lep WC, i što bi se sad trošile trice i kučine na popravku WC-a koji će biti sredjen na novoj ŽS u Prokopu. I ta logika može da se razume, medjutim samo pod uslovom da je Prokop gotov i stavljen u upotrebu za recimo godinu dana mandata. Pošto nije, niti će biti stavljen narednih 5 godina, argument je neosnovan. Drugo rok za postavljanje WC šolja u javnom toaletu na ŽS za Aleksandra Vučića i njegovog direktora Železnice Dragoljuba Simonovića teče već godinu i 3 meseca, a ne 4 dana, tako da je i to deplasirano.
Hipotetički: postavljen sam za direktora Železnica Srbije. Prvi radni dan, ulazim u kancelarije i sednem, probam telefon, upoznam se sa sekretaricom, osobljem, sazovem kolegijum direktora, upoznamo se i šta je najnormalnija sledeća stvar: obidjem železničku stanicu, pogledam je celu, zagledam svaki detalj, direktori uz mene mi objašnjavaju detalje, ja prigovaram, komentarišem, oni odgovaraju, zatim sagledavam vozni park, vozovi, automobili itd. Udjem u WC, vidim čučavce. Izadjem, završi se prvi radni dan. Šta je prvo što moram da uradim sutradan, elementarno, najvažnije od svega živog, pdo uslovom da pretpostavimo da mi je kancelarija koliko toliko uredna, da u njoj može da se radi i diše? Prva stvar je raspisivanje javne nabavke za WC šolje u javnom toaletu na ŽS. Pošto sam pošten i civilizovan čovek i od momenta kada sam postao direktor ŽS i video čučavce, ne mogu da skinem rumenilo sramote sa obraza, odustajem od javne nabavke i pošto sam neko i nešto čim sam postao direktor ŽS, vadim svojih ličnih 200.000 dinara kupujem WC šolje i sam plaćam majstora da ih instalira momentalno, kako bi mi rumenilo barem na tren sišlo sa obraza. Posle oprelazim na farbanje vozova, pranje vozova, farbanje autovoza koji nije ofarban 40 godina od kad je kupljen. I tako dalje.
Zašto ovo govorim? Pa direktor nije ni video čučavce, nije ih ni obišao, o tome vam govorim. Nisi video čučavce na ŽS, a direktor si iz SNS? Naravno, potvrda onoga što sam rekao ko se tu može naći. Ali će se naći koji minut u predizbornom spotu da prozboriš koju o realizaciji projekta Beograd na vodi. Naći će se. Nikom ništa.
Ovo da ne može Vučić da naredi zamenu čučavaca što kaže Milisav, mani se Milisave te priče. Bavi se Vučić mnogo trivijalnijim stvarima od čučavaca, nemoj da se zanosiš dragi moj visokom politikom. Mnogo prizemnijim stvarima se bavi Vučić, tako da ako mu je stalo do toga, da vidiš kako za minuta 3 može da se okrene telefon Simonovića i da se kaže: Idiote, sutra do 12 da mi blistaju nove WC šolje na ŽS i u svakoj kabini da postaviš onaj osveživač sa elektronskim prskanjem na svakih 3 minuta da miriše kao u parfimeriji, ili letiš forever, nema te. Da prebaciš tri čistačice 24 sata da sijaju taj WC svakog momenta. Za 15 dana da zameniš sve pločice, vrata, prozore, sve da se sija ili letiš, jel jasno? Jasno. Kraj. Da opereš celu Železničku stanicu, lično da te vidim sa džogerom i sundjerom u ruci, sa svim direktorima, da vas ne bi postrojio i obesio za noge ceo dan da visite za kaznu, sunce li vam j.... neradničko. I gotovo. I vidim li jedan dan neopranu ŽS, letiš magarče, jel jasno? Jasno.
Boli ih uvo za mnogo važnije stvari od Železničke stanice. Ona je danas metafora našeg kretenizma sveopšteg, naše dekadencije, našeg truljenja. Ali zato je tu Beograd na vodi. nema veze što je Beograd ustvari u mulju, ali mi ćemo ga premestiti na vodu. Što se tiče projekta, ma projekat je divan i ja lično maštam o njemu i lično želim da se realizuje, ali nemojte nas ponižavati, pa ne vezujemo se naopačke još uvek, iako biste vi to jarko želeli. Pa majku mu, kakva crna sredstva će da se sliju u gradski ili republički budžet? To će biti strane investicije od investitora top klase. Pa to slušamo već 13 godina i prosečna plata je 400 evra, a ukupna zaduženost iznosi preko 51 milijardu evra: Dražava duguje ukupno 19,5 milijardi evra, sa dugom lokalnih samouprava cirka 20 milijardi evra. Privreda duguje nekih 25 milijardi evra glavnice i stanovništvo duguje nekih 6 milijardi evra. Kada je u julu 2012. godine lopovska Tadićeva vlada predala uzde Aleksandru Vučiću, ovaj ukupni dug je iznosio oko 43 milijarde evra. Popravljajući privredni ambijent, boreći se protiv kriminala im korupcije, smanjivši kradju od 1 milijarde evra u javnim nabavkama, ovaj ukupni dug se povećao na 51 milijardu evra glavnice. A nisu zamenjeni čučavci na ŽS. E pa izvini, niste vi iz SNS referentni da uopšte izgovorite Beograd na vodi, jer vi niste sposobni ni da zamenite čučavce na ŽS. Šta da vam radimo.
I ovo nije Vučić odgovoran za WC. Jeste. Kako je ono bilo u vreme Slobodana Miloševića? Zaboli te zub, ko je kriv? Slobodan Milošević. Ostavila te žena, ko je kriv? Zna se, Slobodan Milošević. Pukla ti guma, imao si sudar, ko je kriv? Slobodan Milošević. Nisi zamenio čučavce na ŽS, ko je kriv? Jasno, imenom i prezimenom, Aleksandar Vučić.
neće biti ama baš ništa od Savskog amfiteatra. Ništa, neće se jedna šina pomeriti narednih godina.