zexland
Advanced
Zuma":cd6dx6ez je napisao(la):zexland":cd6dx6ez je napisao(la):Uradicu celu simulaciju...nego nemam sve mere...ako neko ima visinske mere svih objekata neka objavi slobodno na temi![]()
Niko nema visine svih objekata jer to ni oni sami još ne znaju. Ja sam u neko doba prošle godine napravio ovu mapu maksimalno duzvoljenih visina po blokovima da bih uzimajući u obzir poziciju, oblik i visinu svakog bloka mogao da izračunam bar spoljne konture (skyline) budućeg "zida" od kula koga su ovako bezobrazno postavili tik na obalu Save. Izračunao sam skyline za jednu tačku posmatranja i batalio tako dosadnu zanimaciju. Za svaku sledeću tačku posmatranja bi moralo da se radi sve ispočetka, a ovako "na ruke", bez 3D programa, to je zahtevalo previše vremena. Mislim da je to sve što se od podataka o visinama može naći. Ovde se valjda podrazumeva da merenje počinje od visinske kote 77 metara, dakle od nasustog terena koji je oko 2 metra viši od ovog trenutnog. Međutim, skoro je sigurno da će velika većina zgrada ići na maksimalno dozvoljenu visinu. Pošto ih ima mnogo, kad se gleda sa strane, izgledaće da kao zid čija je visina vrlo bliska maksimalnim brojevima koju su ovde upisani, pa vrednosti za pojedine zgrade i nisu toliko bitne.
![]()
Inače, taj jedini skyline koji sam imao strpljenja da izračunam do kraja je ova crvena linija. On bi otplike ovako izgledao kad bi se posmatrao sa vrha kule Ušće. Zašto sa Ušća? Zato što gledan sa te tačke izgleda najniže što može biti. Zid kula BNV-a posmatran sa bilo koje druge, niže tačke, izgleda viši (u odnosu na okolne, danas postojeće zgrade).
![]()
Odlicno Zuma ! Posluzice dosta
EDIT : Igore, sad videh tvoj post...ajd da sacekam onda