Delija":35imeg3s je napisao(la):
Приметно ја да си ти од свега овде најмање критиковао наводни Београд а највише оне који су се дрзнули да га критикују. они нису никакава претња граду и грађанима док наводни београд јесте
Наравно да сам њега најмање критиковао. Не видим потребу нити ефекат критике нечега што се критикује "из свих оружја". Све мане су речене и свака критика била би поновљена. Међутим, приметно је да нема аргументоване и здраворазумске критике друге стране која је итекако неопходна. Не бих се сложио са тобом да критичари "нису никаква претња граду". Они су чак и већа опасност од изворне идеје БнВ јер од критичког наступа грађана и активиста превасходно зависи даљи наступ и понашање надлежних. Због тога критика јесте та која носи много већу одговорност од помахниталих политичара који су били, сада су и биће исти и понашаће се исто. Грађани и активисти морају да се понашају за класу мудрије, одговорније и интелигентније а не да праве једнак циркус и само додају уље на политичку ватру.
За разлику од политичара који се користе популизмом и демагогијом, критичари и активисти не смеју да имају тога ни у траговима а сада то није тако. Грађани не могу на популизам да ударају популизмом јер ће засигурно - изгубити битку. Боре се са професионалнцима у свом послу.
Delija":35imeg3s je napisao(la):
stf":35imeg3s je napisao(la):
Противник сам Београда на води.
И? Шта ћемо сад?
Па онда не троши моје време и сам понуди ту алтернативу ако си већ противник наводног Београда. Ти си имао потребу да ми реплицираш и постављаш ми питања која ниси себи претходно поставио.
Грешиш. Сва питања која сам поставио вама, поставио сам их пре тога себи. Редослед корака урбанизације Амфитеатра видим у овом редоследу:
1. Донети стратешки градски документ о ревитализацији и реурбанизацији Амфитеатра и прогласити тај пројекат "од јавног значаја". Тиме ће се убрзати процес експропријације за поменуту површину.
2. Сабрати целокупне досадашње трошкове измештања инфраструктуре са потребним трошковима за довршетак тог процеса.
3. Донети мастерплан за цео Амфитеатар (обе стране реке) са жељеном процентуалном прерасподелом намене простора и укљученим мастерпланом саобраћајног решења.
4. Извршити процену трошкова изградње потребне комуналне и институционалне инфраструктуре за опслуживање новог урбаног језгра. Потом, сабрати ту цифру са цифром из тачке 1. а затим то поделити са површином која је намењена за комерцијалну намену. ДОбијени резултат представљаће цифру коју би инвеститори морали да плате за уређење градског грађевинског земљишта.
5. Зависно од добијене цифре, израчунава се потребан број квадрата који је неопходно изградити да би се инвеститорима исплатио новац плаћен на име уређења градског грађевинског земљишта. Након добијеног броја квадрата, прави се баланс између процента заузетости парцела и висинских ограничења,а а у случају неопходних великих висина објеката, прерасподелити високе објекте узевши у обзир конфигурацију терена, визуре и урбани контекст.
6. Уколико је број потребних квадрата драстично већи од првобитно израчунатих трошкова инфраструктурног опремања новог урбаног језгра, поновити процес од тачке 3. до тачке 5. и ускладити мастерплан.
7. Потрага за инвеститором. Како су за измештање инфраструктуре и опремање земљишта неопходна ектремна новчана средства креће се у потрагу за што повољнијим кредитима, а понудити и могућност бескаматних кредита у замену за власништво над процентом земљишта, међудржавним споразумима, арапима, исламистима, титоистима, еврофанатицима, Америма и Русима, Вулканцима, Клингонцима, Ромуланцима ...