direktor":39nnr834 je napisao(la):
Са актуелне изложбе "Индустријско наслеђе Србије 1804. - 1918."
аутора Владимира Анђелковића у кући краља Петра.
:wink:
direktor":39nnr834 je napisao(la):
milos.tro":xma12cwm je napisao(la):Vožde sve pohvale na trudu :kk:
Još malo u vezi broda,mada mi nije bas najjasnija ta muzejsko-sportska namena:
"Restauracija starog broda Sip jednog od retkih brodova napravljenog od betona. Ime je dobio po sipskom kanalu, njegova namena ce biti muzejsko sportskog karaktera."
http://www.brodsip.rs/
milos.tro":oz1hrbgl je napisao(la):Čekaj po kom osnovu tebi neko može da zabrani da slikaš hotel?
Jel ispred hotela postoji zabrana fotografisanja? Koliko se sećam zabranjeno je npr. slikati vojne objekte ,ambasade (ispred takvih objekata se obavezno nalazi i tabla sa zabranom slikanja?
Početkom godine kada sam pravio reportažu o hotelu (viewtopic.php?f=22&t=1145&start=975) bio sam u baru hotela na piću, doduše pitanje je koliko će tokom leta Beogradjani moći da koriste npr. "otvorene sadržaje" na platou ispred hotela zbog cena?
Zuma":3lcti9yx je napisao(la):Vožde,
ja se sa tobom potpuno slažem, nego je problem što je pretvaranje gradske obale u privatnu svojinu medijski predstavljeno kao silazak Beograda na reke.
Tako smo, bar sudeći po reakcijama na Beobuildu, dobili nezgodno pitanje. Da li je privatna svojina univerzalni lek u toj meri da je čak i za javne prostore bolje da budu privatni? Ako je trg pored mlina takav kao što kažeš, a naravno da jeste, pitanje je onda šta će biti obala Save? Poseban slučaj? Jer po manjku reakcija izgleda da je opšta vera u prednosti nesputane privatne svojine i slobodnog tržišta ovde toliko velika da čak i kad u pregovorima nemaju ni funkcionalan državni sistem niti suprotstavljenu stranu, kao kod nas, ipak postoji ubeđenje da na neki magičan način oni bolje štite javni interes?
Zuma":2oirl4iw je napisao(la):Moram da vam prepričam današnji događaj na platou kod starog mlina koji se slučajno pretvorio u prigodan i prilično duhovit zaključak naše priče o privatnom posedovanju javnih prostora.
Prenosim ovo kratko i ljubazno izlaganje bezbednjaka pošto mi izgleda kao jedan sasvim prigodan i veoma rečit završni komentar na diskusiju o privatnom posedovanje tobožnjih "javnih" prostora.
stf":1gzj0cog je napisao(la):... се налази НА ПРИВАТНОМ ПЛАЦУ. Могао је инвеститор опуштено да направи ограду око целог имања а плато остави само за госте. Имао би пуно право. Па није.
Самоуправни социјализам у главама.