Da da, kojim su lokalci bili toliko zgroženi da su nakon toga i Monparnasa blokirali gradnju visokih zgrada decenijama, sve do La Defensea, koji je daleko daleko od starog jezgra grada.Ne brini ima Pariz svoj ,,BnV''.
Samo si zaboravio da kažeš da Pariz čuva svoje kulturno nasleđe. Ovde se ruše sve zgrade koje su niže od 5 spratova. Nije stvar u visini, nismo mi SAD pa da patimo od visine.Ne brini ima Pariz svoj ,,BnV''.
Pogledajte prilog 172307
Ne brini ima Pariz svoj ,,BnV''.
Pogledajte prilog 172307
Pošto se pozivaš na turiste ka relevantan faktor, koliko turista ide u taj deo Pariza, a koliko u onaj sa petospratnicama?Ne brini ima Pariz svoj ,,BnV''.
Pogledajte prilog 172307
БнВ је напредак колико је и напредак грађење зграда по целом граду и што ми више немамо нити један део града где имамо ниже зграде или још боље само куће (или барем куће у низу). Све је урбанистички урнисано.Ja stvarno ne razumem forumase koji ne vole BnV zasto uopste posecuju ovu temu? Zasto sebe mucite i stresirate gledajuci napredak?
Koliko ste vi meni smesni. Gde sam ja spomenuo turiste?
Kada vec spominjete turizam treba da znate (pored toga da zivite u 21 veku) da je danas najposecenija turisticka atrakcija - Dubai Mall (75 miliona turista godisnje, Ajfelov toranj ni 6 miliona). I zamisli slucajnosti isti covek stoji iza Dubai Mall-a i BW Galerije.
Ja stvarno ne razumem forumase koji ne vole BnV zasto uopste posecuju ovu temu? Zasto sebe mucite i stresirate gledajuci napredak?
BnV je najbolja stvar koja se desila Beogradu u ovom veku. Stranci kada dodju ne mogu da veruju da se tako nesto nalazi u Srbiji. Vidim smetaju vam visoke zgrade. U kom veku vi zivite? Beograd treba da postane regionalna metropola i kao takav terba da raste i da se gradi. Nije Beograd Novi Sad da se u centru grade zgrade od 6 spratova. Da se ja pitam isao bih jos vise u visinu. Meni je neverovatno da ce u 2 miliona kvadrata biti samo jedna zgrada visa od 100m, to je nista za tu kolicinu kvadrata.
Како да рачунамо ово што си написао ”странци када дођу...” ? Долазе у ком контексту? Пословном искључиво?
У, је, теби је неко смешан, омбре (скраћено: бре)!Koliko ste vi meni smesni. Gde sam ja spomenuo turiste?
Kada vec spominjete turizam treba da znate (pored toga da zivite u 21 veku) da je danas najposecenija turisticka atrakcija - Dubai Mall (75 miliona turista godisnje, Ajfelov toranj ni 6 miliona). I zamisli slucajnosti isti covek stoji iza Dubai Mall-a i BW Galerije.
Pa ono, Dubai kao pa ima istorijske znamenitosti i kulturno nasleđe po gradu. Mislim, nema ni Beograd nešto preterano puno sadržaja za turiste, ali svakako više nego Dubai - u kulturnom i istorijskom smislu.da je danas najposecenija turisticka atrakcija - Dubai Mall (75 miliona turista godisnje, Ajfelov toranj ni 6 miliona)
Ja stvarno ne razumem forumase koji ne vole BnV zasto uopste posecuju ovu temu? Zasto sebe mucite i stresirate gledajuci napredak?
BnV je najbolja stvar koja se desila Beogradu u ovom veku. Stranci kada dodju ne mogu da veruju da se tako nesto nalazi u Srbiji. Vidim smetaju vam visoke zgrade. U kom veku vi zivite? Beograd treba da postane regionalna metropola i kao takav terba da raste i da se gradi. Nije Beograd Novi Sad da se u centru grade zgrade od 6 spratova. Da se ja pitam isao bih jos vise u visinu. Meni je neverovatno da ce u 2 miliona kvadrata biti samo jedna zgrada visa od 100m, to je nista za tu kolicinu kvadrata.
Pa Dubai je građen praktično na praznom prostoru uz neograničena sredstva. E sad, da li je Dubai metropola, pa ono, hajde da jeste, ali grad pored megalomanske arhitekture, koja jeste impozantna, nije uopšte lep niti ima dušu.Pored svih mana (los polozaj, klima, istorija) neko je imao viziju da napravi metropolu od Dubaija, i uspeo je. Do pre 50 godina Dubai nije mogao da se poredi sa Beogradom a danas je grad u rangu NY i Londona.
Druže, mislim da ti nikada u životu pre Beograda nisi video grad. Ne vređam te, samo sam to zaključio iz tvojih stavova. Ljudi posećuju i Barselonu, Rim, Milano... Šta misliš, šta ih najviše zanima? Ti se oduševljavaš nečim što nije nikakva atrakcija u svetu. Čak i bedne države u Aziji imaju takve nebodere. Bio bih srećniji kada bi nam grad bio uređen i čist poput BNV-i, to je jedino pohvalno što vidim u tom projektu. Sve ostalo je za zaborav, uključujući tržni centar.Pored svih mana (los polozaj, klima, istorija) neko je imao viziju da napravi metropolu od Dubaija, i uspeo je. Do pre 50 godina Dubai nije mogao da se poredi sa Beogradom a danas je grad u rangu NY i Londona.