Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Овакав шкарт са краја седамдесетих планирати на најдрагоценијем градском земљишту, ти јадници који су те шифоњере пројектовали и још већи јадници који су то аминовали. Срамно и понижавајуће за Београд. И полусвет који би ту уопште хтео да живи.

Што би се људи трудили када град нема регулациони план за то подручје, а овакве глупости које зидају, све ће продати...

Овакав шкарт са краја седамдесетих планирати на најдрагоценијем градском земљишту, ти јадници који су те шифоњере пројектовали и још већи јадници који су то аминовали. Срамно и понижавајуће за Београд. И полусвет који би ту уопште хтео да живи.

Ma jeste oni su polusvet sto tu zele da zive, a ti si svet.

Treći put u toj zgradi, određena osoba ovo radi sa namerom. Prvi put je požar bio neposredno posle odbijanja svih medija da objave navodnu vest, tj. "anonimnu" dojavu, da je pun autobus interventne policije zaustavio protest stanara iz ove zgrade (onomad kad je došlo desetina novinara takođe posle anonimne dojave). Čak su N1 i Nova S shvatili sa kim imaju posla pošto je samo autor dojave video autobus pun policije (imao sam uvid u e-mail koji je poslat na zilion adresa). Navodno se već zna osumnjičeni, a druge detalje ne znam. Šta reći o osobi koja ovo radi namerno...

Šta reći o osobi koja ovo radi namerno...
Nečuveno! Da li je u pitanju neko od stanara ili neki ludak koji igrom slučaja ima pristup zgradi? Ako je namerno izazvan požar ovo je slučaj za policiju jer je namerno ugrožavanje sigurnosti stanara.

Želim da verujem da nije neko od stanara jer mi je neverovatno da je neko toliki ludak da pali sopstvenu zgradu.

У начелу се слажем али те Терасе једине имају колико-толико пристојну фасаду и беле се издалека стварајући илузију кохезивности готово налик зградама у Мајамију. Остало је жали боже сиве фарбе

Тако да, желим што више таквих зграда и да што успешније заклоне остале

20230906_200915.jpg
20230906_200910.jpg

Neverovatno je da su nabili toliko soliterčina od po 20- 30 spratova pored reke i nabacane nasumično a da su iza izgradili one normalne od 8 spratova pod konac u istoj ravni.
Taj prvi front zgrada ka reci je trebao da ima zgrade normalne visine sa izuzetkom kule kao dominantne tačke.
Posebno je iritirajuća najava sto nastavljaju sa praksom kineskih zidova time što planiraju nove zgrade u obliku trokrilnih ormana.
Jednostavno su preterali u visini sa tom hiper gustinom jer su napravili ogroman estetski disbalans u odnosu na ostatak grada.

Poslednja izmena:
Neverovatno je da su nabili toliko soliterčina od po 20- 30 spratova pored reke i nabacane nasumično a da su iza izgradili one normalne od 8 spratova pod konac u istoj ravni.
Taj prvi front zgrada ka reci je trebao da ima zgrade normalne visine sa izuzetkom kule kao dominantne tačke.
Posebno je iritirajuća najava sto nastavljaju sa praksom kineskih zidova time što planiraju nove zgrade u obliku trokrilnih ormana.
Jednostavno su preterali u visini sa tom hiper gustinom jer su napravili ogroman estetski disbalans u odnosu na ostatak grada.
Trebalo je celi BNV da izgleda kao ovo krilo ka Savamali. Niska gradnja i zatvoreni blokovi.
Naravno bilo bi manje kvadrata, ali grad ionako ništa ne zaradjuje od ove visokogradnje, samo mu se povećavaju troškovi.
Desktop-Banner-1920x726-IMG-BELP-CR-Cracknell_1.jpg

Stanovi bi onda bili 10k po m2 a povecanje cena bi se prelilo vise na ostatak grada. Tako da bi bilo preskupo za zivot. Ipak je 6200 stanova prodato do sada.
Da nisu kupili u BNV te pare bi otisle u neke druge zgrade u Beogradu. mislim da su dobro uradili samo treba brze i vise da se gradi kako bi dobili sto vise i samim tim postali konkurentniji.

Što bi to mene bilo briga i da je 100.000 kvadrat ako neko to želi da plati. A takav tip naselja i jeste za neki drugi deo grada a ne tu gde se nalazi. Za neko predgradje.

Ti posmatraš stvari sa tačke preduzea BNV, a ja posmatram sa strane jednog Beograđanina.

Ja posmatram iz perspektive drzave. Zato sto ako te je briga za drzavu ne zelis da postanemo preterano nekonkurentni. Iskreno ako ces realno i sada u odnosu na primanja nekretnine su prilicno "jake". Sto vise grade to bolje za sve nas jer je trziste konkurentnije + veci BDP.
Da su pametni da ruse sajam, hipodrom, blok 18, makis, tamo sve do pancevackog mosta....pa kule zgrade, solitercine samo da pice. BDP, gradjevina + morali bi u jednom trenutku i za nize da prodaju ili barem bolje uslove.

Ovaj @PetarPetrovic me naterao da malo razmotrim Dubai. Da vidis tamo kakva je zesca konkurencija i koliko se gradi. Jednom pitas nesto za neki stan ne mozes vise da ih se otkacis. PROGANJAJU ali bukvalno. 4 godine pre completion payment plan + 5 godina post completion. Na sajtu stoji 2-3 godine posle uselenja da mozes da placas ali idu do kraja, skidaju gace. Dok ne zatvore. Totalno ludilo.

Ovde kod nas ocigledno u odnosu na to se premalo gradi i u broju zgrada i u broju stanova, jer niko nikog ne proganja ili jos gore one price "naterani su". :)

Ja posmatram iz perspektive drzave. Zato sto ako te je briga za drzavu ne zelis da postanemo preterano nekonkurentni. Iskreno ako ces realno i sada u odnosu na primanja nekretnine su prilicno "jake". Sto vise grade to bolje za sve nas jer je trziste konkurentnije + veci BDP.
Da su pametni da ruse sajam, hipodrom, blok 18, makis, tamo sve do pancevackog mosta....pa kule zgrade, solitercine samo da pice. BDP, gradjevina + morali bi u jednom trenutku i za nize da prodaju ili barem bolje uslove.
Neka se gradi u Surčinu, a Beograd neka ostave na miru.

Stanovi bi onda bili 10k po m2 a povecanje cena bi se prelilo vise na ostatak grada. Tako da bi bilo preskupo za zivot. Ipak je 6200 stanova prodato do sada.
Da nisu kupili u BNV te pare bi otisle u neke druge zgrade u Beogradu. mislim da su dobro uradili samo treba brze i vise da se gradi kako bi dobili sto vise i samim tim postali konkurentniji.

Nisi u pravu.
U otvorenom bloku gde naprave dve zgrade od po 20 spratova mogu da uguraju isti broj stanova kao u zatvorenom bloku sa zgradama od 8 spratova.
Cena kvadrata bi bila ista, broj kvadrata i stanova bi bio isti.
Razlika je sto bi ovo drugo mnogo lepse izgledalo i mnogo bolje bi se uklopilo u grad

Ok mozda mogu ako mogu onda u redu prihvata ti se argument :)
Samo ne znam da li bi izgledalo nacickano. Na sve to meni se bas svidjaju soliteri a pogotovo u prvom redu :)

Nego pogledajte ODLICAN VIDEO nekad i sad.
Neverovatno sta se izgradilo!!!! + Pruga sto je sklonjena. Koji je to poduhvat bio.

Vrh