Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Danas
23523ce6a63dd3262103de724cd3090f.jpg
0687f021655ec2c29a9280eb437f5a87.jpg
e3f1ee99ccd5a881742a23147dc706b2.jpg
842c5d1071a16cb4036f1e68cac52ec0.jpg

Sent from my SM-S906B using Tapatalk

U rangu Londona i NYC. Ti izgleda ne razumeš šta je grad.

Da si uporedio Šangaj pa bih i razumeo.

Vidi se da nikada nisi bio u Dubaiju... Nisam ga ja slucajno uporedio sa Londonom i NY. Dubai se jednostavno mnogo brzo razvija i kroz 10 godina ce sigurno postati najbitniji grad na svetu, sto je neverovatno imajuci u vidu gde je do skoro bio. Problem je sto ljudi u Srbiji imaju predrasude prema tom gradu i ne razumeju ga.

Best cities in the world 2023​

1. London, UK
  2. Paris, France
  3. New York, USA
  4. Tokyo, Japan
  5. Dubai, UAE
  6. Barcelona, Spain
  7. Rome, Italy
  8. Madrid, Spain
  9. Singapore
  10. Amsterdam, Netherlands

6 of the Most Influential Cities in the World According to the 2022 Global Power City Index​

U svakom slucaju Beograd je uspeo da dobije deo iskustva iz Dubaija, naravno kroz projekat BnV.

Iskustvo u pravljenju profita. Ukljucivanje drzave u privatne projekte. Nacin prodaje stanova. Niko ranije nije pravio makete i prikazivao projekat van Srbije. Formiranje cene na osnovu pogleda i sprata. O marketingu da ne pricam. Mesecno odrzavanje stana zbog bazena, zelenila, teretane, recepcije... Mnoge novine je uveo BnV i sada to drugi investitori kopiraju. Sve je to doslo iz Dubaija kod nas, tamo gde se pokazalo veoma uspesno.

Kupac sam stana u BNV koji je jos u izgradnji u objektu Eterna i planiram da kupim jos jedan stan u nekoj od buducih zgrada na prostoru oko Hotela Bristol.Razlozi kupovine su kompletno nova infrastruktura,obezbedjeno dugorocno odrzavanje,sigurnost kupovine,recepcija,komforne garaze,odrzavane zelene povrsine,blizina reke i samog centra grada,fazno placanje i sama lokacija.Estetika samog projekta je mogla biti bolja ali to je ipak nas maximalni domet kao drustva u ovom momentu.Mogao sam da kupim stan u nekom drugom delu grada ali na jednu odrzavanu i pristojnu zgradu dodje deset sa raspalim i zapisanim fasadama.Garazna mesta toliko nekomforna da prosecan auto jedva moze da se parkira,trotoari zakrceni i prljavi i to sve u samom centru grada,stanovi sa pogledom na udzerice i zapustena dvorista su svuda.BNV je napredak ali nedovoljan.

Mislim, nema ni Beograd nešto preterano puno sadržaja za turiste, ali svakako više nego Dubai
Beograd je malo dosadan za turiste, osim ako misliš da im je interesantno da se šetaju kalemegdanom.
Muzeje,operu i još mnogo toga ima i Dubaji a tek će da ima, a ima i more i plaže i još mnogo toga nudi...na kraju krajeva i Dubai ima nekakvu istoriju ali to ne zanima previše turiste kao što ih ne zanima ni ko je Knez Mihailo.
Turiste u Beogradu glavnom zanima jeftin provod,alkohol (i jeftine devojke).

Poslednja izmena:
Mogao sam da kupim stan u nekom drugom delu grada ali na jednu odrzavanu i pristojnu zgradu dodje deset sa raspalim i zapisanim fasadama.Garazna mesta toliko nekomforna da prosecan auto jedva moze da se parkira,trotoari zakrceni i prljavi i to sve u samom centru grada,stanovi sa pogledom na udzerice i zapustena dvorista su svuda.BNV je napredak ali nedovoljan.

Da je grad Beograd uložio u uređenje fasada, trotoara i parkova u širem centru Beograda, makar i pola od onog iznosa koliko je uložio u BnV, Beograd bi bio mnogo lepši grad, u rangu sa Budimpeštom. Ovako se namerno ostavlja zapušten širi centar Beograda da bi moglo da se kaže kako je BnV ultra sređen za razliku od ostatka Beograda. I naravno, da bi se opravdale jače cene u BnV

Beograd je malo dosadan za turiste, osim ako misliš da im je interesantno da se šetaju kalemegdanom.
Muzeje,operu i još mnogo toga ima i Dubaji a tek će da ima, a ima i more i plaže i još mnogo toga nudi...na kraju krajeva i Dubai ima nekakvu istoriju ali to ne zanima previše turiste kao što ih ne zanima ni ko je Knez Mihailo.

Turiste u Beogradu glavnom zanima jeftin provod i alkohol, i jeftine beogradske devojke.
I kao što rekoh davno Beograd je kasaba u odnosu na Dubai. Ali svakom je svoje selo najlepše i zato zapevajmo:violina: "moje selo lepše od..." Meni kada neko dodje u Beograd prvi put ja ne znam gde da ga vodim posle kalemegdana...muzeji su bedni kao i opera i mnogo toga..na kraju ih odvedem na ćevape ;)

Poslednja izmena:
Zašto onda kupovati stan u zgradi u Srbiji ako "kod nas ne postoji kultura stanovanja i održavanja". I te zgrade u BnV će onda vrlo brzo da postanu ruglo, naročito kad se uzme u obzir da nemaju neki kvalitet materijala i gradnje.

Dubai ima plaže, bogato društvo, bogata ponuda. Ovde bake i deke imaju 20.000 penziju, gledaju da jedu pasulj 5 dana. Glupo za poređenje.

Stranci dolaze da nešto dobro poj...bu i to je to. Oni misle da smo bedni, siromašni i da su nam devojke bednice koje gledaju da zbrišu odavde. Kao u američkim filmovima.

Posledica toga što je ovde sve naopako poređano. Ne znamo prioritete. Nemamo autobusku stanicu, nemamo trotoare, ali imamo plan za stadion od milijardu evra. Glupaci nikako da shvate da više vredi 10 uređenih parkova ili fasada nego njihova dva nebodera.

Zašto onda kupovati stan u zgradi u Srbiji ako "kod nas ne postoji kultura stanovanja i održavanja". I te zgrade u BnV će onda vrlo brzo da postanu ruglo, naročito kad se uzme u obzir da nemaju neki kvalitet materijala i gradnje.
Kvalitet gradnje i materijali su standardni.Niti su bolji niti su gori od drugih projekata.Zavrsni radovi su bitni.Zgrade u BNV imaju redovno investiciono odrzavanje.Ciscenje,popravke itd.Vecina zgrada u BG to nema.Opsta kultura stanovnista i odnosa prema svojini a posebno drustvenoj je na niskom nivou.Vidi se da si amater.Bavim se investiranjem u nekretnine vec 15 godina i posedujem jedinice na najboljim gradskim lokacijama i znam sta pricam.

Neće zato što je kvalitetno održavanje nametnuto i pre svega što stanove u tim zgradama/naseljima sa kvalitetnim održavanjem kupuju ljudi kojima je stalo do toga da žive u kvalitetno održavanoj zgradi.

To tržište se stvara od neke 2008-2009 godine i prve zgrade u Beogradu koje se održavaju po takvom principu su GTC park apartmani koji su useljeni da l 2008 ili 2009 godine, nisam siguran, ali tu negde oko te godine.

Igrom slučaja sam često tamo i ta zgrada posle 13-14 godina izgleda i dalje fantastično. Ako tu zgradu uporediš većinom drugih zgrada iz tog perioda razlika je i više nego očigledna.

Ja sada živim u A bloku u prvoj fazi koja je useljena 2015. godine, dakle skoro 9 godina stara zgrada, i sve je i dalje u vrhunskom stanju. Nivo održavanja je isti kao i kada je zgrada bila nova, nema pohabanosti, sve što se polomi ili ošteti se menja i to je to.

Jednostavno ciljna grupa za sva ta naselja su ljudi koji žele da žive u jednom urednom i dobro održavanom okruženju.

Ja sam kupio stan u Sakura parku (BNV je bio u najužem krugu, ali sam ipak hteo da ostanem na Novom Beogradu i to je presudilo da kupim stan u Sakuri) i čekam useljenje, i da budem iskren, iako me je gomila ljud "savetovalo" da kupim stan u starim blokovima, kompletno ga sredim i da ću tako uštedeti dosta para, ja jednostavno drugi tip zgrada ne bih uzeo ni u razmatranje. Praktično ni za upola cene ne bih kupio stan u nekoj prosečnoj BG zgradi.

Tako da imajući u obzir prethodnih 10-15 godina, i stvaranje jednog novog sloja kupaca koji se više ne zadovoljava sa "tranzicionim novogradnjama", a pogotovo ne sa "nije moja stvar" tipom održavanja zgrada, mala je šansa da zgrade koje ciljaju na tu grupu kupaca jednog dana postanu ruglo.

Osim naravno ako ne bi došlo do nekog ekstremnog osiromašenja tih ljudi. Kao što je 90ih po uvođenju sankcija opao standard pa odatle i vučemo tu "normalnost" da sve zgrade pre ili kasnije postanu ruglo.

Kad se nešto reklamira kao luksuzna gradnja, a u realnosti je prosečna i arhitektura i gradnja i materijali, onda su kupci takvih nekretnina u najmanju ruku naivni

Kad se nešto reklamira kao luksuzna gradnja, a u realnosti je prosečna i arhitektura i gradnja i materijali, onda su kupci takvih nekretnina u najmanju ruku naivni
Pa dobro, onda mi tako naivni ćemo uživati u tom proseku i skupo plaćenim stanovima, a ovi koji nisu naivni smejaće nam se iz gradskog autobusa posmatrajući nas gomilu naivaca i žaleći nas ;)

To sam rekao za BnV, referisao sam se na post pre tvog.

Međutim, kod bloka A i generalno novogradnji po NBG, jedno pitanje me kopka, gde deca iz tih blokova idu u škole? Jer u nijednom od tih novih blokova nema škola, kao da te novogradnje nisu pravljene za porodičan život.

Ovaj nombre kida. Objasnio je :)
Jbt moracu na casove.

Turiste u Beogradu glavnom zanima jeftin provod,alkohol (i jeftine devojke).
Jeste slazem se ali treba imati na umu da je recimo Cirih jos dosadniji x3 :) A Dubai mi deluje interesantnije.

Neće zato što je kvalitetno održavanje nametnuto i pre svega što stanove u tim zgradama/naseljima sa kvalitetnim održavanjem kupuju ljudi kojima je stalo do toga da žive u kvalitetno održavanoj zgradi.

To tržište se stvara od neke 2008-2009 godine i prve zgrade u Beogradu koje se održavaju po takvom principu su GTC park apartmani koji su useljeni da l 2008 ili 2009 godine, nisam siguran, ali tu negde oko te godine.

Igrom slučaja sam često tamo i ta zgrada posle 13-14 godina izgleda i dalje fantastično. Ako tu zgradu uporediš većinom drugih zgrada iz tog perioda razlika je i više nego očigledna.

Ja sada živim u A bloku u prvoj fazi koja je useljena 2015. godine, dakle skoro 9 godina stara zgrada, i sve je i dalje u vrhunskom stanju. Nivo održavanja je isti kao i kada je zgrada bila nova, nema pohabanosti, sve što se polomi ili ošteti se menja i to je to.

Jednostavno ciljna grupa za sva ta naselja su ljudi koji žele da žive u jednom urednom i dobro održavanom okruženju.

Ja sam kupio stan u Sakura parku (BNV je bio u najužem krugu, ali sam ipak hteo da ostanem na Novom Beogradu i to je presudilo da kupim stan u Sakuri) i čekam useljenje, i da budem iskren, iako me je gomila ljud "savetovalo" da kupim stan u starim blokovima, kompletno ga sredim i da ću tako uštedeti dosta para, ja jednostavno drugi tip zgrada ne bih uzeo ni u razmatranje. Praktično ni za upola cene ne bih kupio stan u nekoj prosečnoj BG zgradi.

Tako da imajući u obzir prethodnih desetak godina, i stvaranje jednog novog sloja kupaca koji se više ne zadovoljava sa "tranzicionim novogradnjama", a pogotovo ne sa "nije moja stvar" tipom održavanja zgrada, mala je šansa da zgrade koje ciljaju na tu grupu kupaca jednog dana postanu ruglo.

Osim naravno ako ne bi došlo do nekog ekstremnog osiromašenja tih ljudi. Kao što je 90ih po uvođenju sankcija opao standard pa odatle i vučemo tu "normalnost" da sve zgrade pre ili kasnije postanu ruglo.
Slazem se svim navedenim.Posedujem takodje jedinicu u A Bloku(Faza 3) i zgrada zajedno sa okruzenjem se odrzava odlicno.Nema grafita,zapisanih coskova,djubreta itd.
To sam rekao za BnV, referisao sam se na post pre tvog.

Međutim, kod bloka A i generalno novogradnji po NBG, jedno pitanje me kopka, gde deca iz tih blokova idu u škole? Jer u nijednom od tih novih blokova nema škola, kao da te novogradnje nisu pravljene za porodičan život.
Dve skole se nalaze u blizini.Jedna se zove Ratko Mitrovic.Deca iz Belvila i A bloka imaju organizovan prevoz i sve funkcionise veoma dobro.

Iskreno ne znam, nemam decu (još uvek). Ali kod mene u zgradi ima dece školskog uzrasta, tako da verovatno idu škole u blokovima. Pretpostavljam da neka od njih idu i u privatne škole. Relativno blizu se nalazi privatna škola "Savremena" (preko puta West kule) ali ne znam da li je to osnovna ili srednja škola.
Откуд сад и градски аутобус у целој причи?
Kao metafora na ono "sve najbolje znam, sve bih mogao da imam da hoću, ali neću". Možda se nisam najbolje izrazio ali verujem da me razumeš.

Откуд сад и градски аутобус у целој причи?
Odavno je poznato da oni koji od juče imaju za kola danas ista doživljavaj kao luksuz vredan kur...enja, pa samim tim i autobus kao neki blam (odnosi se na narod generalno, ne na pojedince ovde). Nemci odavno menjaju kola za bicikl i javni prevoz, jer su efikasniji, zeleniji, ekonomičniji, lakši. Kinezi menjaju bicikl za automobil jer su prvi put pre par decenija u opšte bili u toj mogućnosti. Daj im još par decenija, pa će i oni da se vrate na bicikl.

Da je grad Beograd uložio u uređenje fasada, trotoara i parkova u širem centru Beograda, makar i pola od onog iznosa koliko je uložio u BnV, Beograd bi bio mnogo lepši grad, u rangu sa Budimpeštom. Ovako se namerno ostavlja zapušten širi centar Beograda da bi moglo da se kaže kako je BnV ultra sređen za razliku od ostatka Beograda. I naravno, da bi se opravdale jače cene u BnV
Šta je konkretno problem kod obnove fasada? Cena? 80% grada je odvratno najviše zbog fasada.

Ja inače doš'o da vam kažem da na instagram stranici BW-a ima linkovano nešto što se zove North Waterfront, a u pitanju je... projekat u Belorusiji, sa identičnim sajtom I logoom kao BW. Isto radi Alabar. Samo je projekat, usudio bih se da kažem, bolji. Ko voli nek izvoli, vradovicu ja bih na tvom mestu skočio i investirao što pre

Ja inače doš'o da vam kažem da na instagram stranici BW-a ima linkovano nešto što se zove North Waterfront, a u pitanju je... projekat u Belorusiji, sa identičnim sajtom I logoom kao BW. Isto radi Alabar. Samo je projekat, usudio bih se da kažem, bolji. Ko voli nek izvoli, vradovicu ja bih na tvom mestu skočio i investirao što pre

Video sam ovo ranije. Bilo je i ovde na temi ja mislim.

Vrh