milos.tro":2h8thmy6 je napisao(la):
Hoću da se osvrnem na čitavu priču kako stoje stvari sada: mi finansiramo čišćenje SA i kako je El Abar izjavio mi finansiramo čitavu infrastrukturu, a imali bi iste troškove kada bi takvo zemljište ( uredjeno, sa pratećom infrastrukturom ponudili na medjunarodnom tenderu).
Kad već hoćeš da se osvrneš, onda bi bilo dobro da razumeš ono što si pročitao.
Nažalost, goooomila ljudi nije u stanju da razume pročitano.
Par primera:
-
''Znači, sad postoji Ia faza, Ib faza, to nam je juče rečeno...''
Ne, nije to juče rečeno. Rečeno je pre više meseci, pisalo se o tome u temi na kojoj smo, krenite opet da čitate.
----------------------
- ''
Kako misle da grade kad mora da ostane kolosek za teretni transport koji onda dalje ide oko Kalemegdana...''
Rečeno je, isto pre više meseci, tj. kada su počinjali da skidaju šine iz SA da se i on sklanja, a umesto njega pravi novi, privremeni kolosek koji će ostati u funkciji sve dok ne bude gotov novi most na Dunavu.
----------------------
- ''
Evo, rekao nam Abar da SRB finansira komunalnu infrastrukturu u SA...''
Ovo je vrhunac nemogućnosti korišćenja sopstvenog mozga, nemogućnosti razumevanja tuđih misli, jer:
''
sve unutar kompleksa bude o trošku investitora''
Ajmo još jednom:
''
Još jednom posebno za
milos.tro:
''
Svaki metar kanalizacione cevi u SA, on (investitor) će da plati.
Svaki metar cevi za vodu u SA, on (investitor) će da plati.
Svaki metar kabla za struju u SA, on (investitor) će da ga plati.
Svaku novu trafu stanicu u SA, a bez njih neće biti moguće napojiti strujom sve te velike potrošače (jer postojeće u tom delu grada ne mogu da izdrže toliko novih, velikih potrošača)..., on (investitor) će da plati.
Svaki metar novih ulica, kišne kanalizacije u SA, on (investitor) će da plati.
Mi, ako mozga imamo, sve nove objekte komunalne infrastrukture ćemo predvideti da budu u okviru tih 90 hektara kako bi ih on platio...npr. nećemo lokacije za nove trafostanice predvideti van prostora SA, jer ćemo onda mi morati da ih pravimo. Nećemo nove kolektore ili šta već bude trebalo, predvideti planovima van prostora SA, nego opet pod zemljom, u okviru tih 90 hektara, itd, itd...
----------------------
- ''
Evo, rekao nam Abar da SRB treba da finansira čišćenje SA, tj. da mi sami pravimo novu autobusku stanicu, završavamo Prokop, pravimo most kod Vinče...''
Ovo je valjda čudno, neprihvatljivo, veeeelika zamerka jer...jer je valjda potpuno normalno da investitor u SA nama ustvari pravi novi BAS, završi nam Prokop koji smo počeli pitaj Boga kada...što mu ne bi dodali da treba da nam krpi rupe po putevima, gradi Koridor 10, pravi autoput do CG, pravi nove bolnice, ulaže u škole...ono, da on sve radi umesto države.
----------------------
- Posebni su mi svi oni koji se hvataju za detalje makete, pa kao...
gde je ovo, gde je ono...što neko reče malo ranije...samo fali da krenu sa pričom
gde je na maketi trafika u kojoj treba da kupujem novine.
Kao što je već rečeno, to je samo maketa. Služi da se stekne utisak gde bi šta trebalo da bude i to je to.
----------------------
-
Frljanje sa milijardama...
Zašto niste pogledali intervju koji je Abar dao RTS-u juče? Ustvari, dao je intervju svakome ko je hteo, verovatno zato što ima gomilu stvari da krije. :roll:
Uglavnom, u tom intervjuu, lepo se čuje (nije prevodilac pokrio njegove reči u tom delu) da on izgovara cifru od 3.5 milijarde evra (100% je rekao evra), i da kaže da može biti i 4 milijarde. Niti je svaka zgrada određena, niti se u ovom momentu zna hoće li se svaka zgrada uopšte i praviti (iz svake faze), i kako čovek da ima bilo koju cifru nego samo okvirnu??? Ionako je njemu svejedno da li je 3, 3.5 ili 4 milijarde, on ima i 44 ako bude trebalo, tj. ako smatra da može da zaradi više nego što uloži. Ulagaće koliko god treba (praviće još skuplje, još luksuznije objekte ako se ispostavi da će lako prodati sve iz Ia faze), samo ako bude video da ima tržišta za ta njegova ulaganja.
----------------------
Rokovi...
U istom intervjuu, opet sam Abar kaže da je čitav projekat predviđen po fazama (kao što znamo od prvog dana priče sa njegovom firmom, a ne tek od juče), da se uvek u takvim projektima dogodi bum tražnje posle 4. godine projekta jer se do tada već izgradi dosta kvadrata, ljudi mogu da vide sve ono što je već izgrađeno i prodato...i onda krene još veća zainteresovanost. On pominje da sve faze mogu da budu gotove i za 5 godina, ali i za 7-8 godina, ili za 10 godina...da će sve zavisiti od tražnje.
----------------------
Poklanjaju mu 90 hektara, bruka, sramota...
Najvažnije što smo juče čuli (po mom mišljenju) je priča oko davanja zemljišta u zakup, a ne u vlasništvo zajedničkoj kompaniji SRB i Abara. Ali, neki ljudi kao da ni to nisu čuli, tj. eto nam još jednog primera kako nisu u stanju da razumeju ono što pročitaju, što neko izgovori...
Ta priča oko zakupa je faktički jedina baš, baš važna stvar koju smo juče čuli. Sve ostalo, kao što je neko već napisao, znali smo još od pre.
----------------------
Osnivanje d.o.o. pre neki dan, pa onda sprdnja sa tim kako je to društvo sa ograničenom odgovornošću...
Tu već nije u pitanju da ljudi ne razumeju napisano, tu je već tupavost klasična.
Kao, tim pljuvanjem žele da kažu kako je to sve neozbiljno, valjda kritikuju sam oblik d.o.o. kao nešto što ukazuje na nepouzdanost, prevaru, šta li su već zamislili u tim svojim ludim glavama... Katastrofa.
Niti ti ljudi znaju šta je d.o.o., niti znaju šta mu je ekvivalent po drugim (stranim) kapitalističkim privredama, niti su čak pogledali bar neke druge firme u Srbiji (npr. Telenor, Fiat, Henkel...), u kom su oni obliku.
Ništa niti znaju, niti hoće da saznaju, niti hoće da pogledaju...ali su zato prvi da kliknu na Enter, da lupetaju.
----------------------