Plinira se više od nekoliko zgrada. Trenutno je akcenat na prvoj fazi. Zato sam i skrenuo pažnju da se ljudi ne nerviraju oko zgrade pošte ili slično. Jer to dolazi naknadno.
Uh. Ovako. Radim u marketingu, tačnije promocija i prodaja, i mi ih uvek savetujemo da kažu tako 'sigurno 3 milijarde, avioni, kaminio...' Jednostavno, postoje dve opcije:
Opcija A: Znate, mi planiriamo tu da izgradimo neke zgrade... e sad, videćmo kako će tržište reagoviti. Znate, mi pokušavamo, i evo, sada ćemo doneti neke zakone. Postali smo kandidat za EU, ali, eto... ipak nećemo otvoriti prva poglavlja na jesen, već, verovatno u proleće...'
ili
Opcija B: 'Gospodo, mi trenutno menjamo Srbiiju. Beogradski aerodrom beleži istorijski rast. I za nekoliko godina novoosnovana kompanija AirSerbia će duplirati svoju flotu. (btw, vidim da smo dobili dozvolu da letimo za USA) Hapsimo lopove, menjamo zakone, pregovaramo čak i sa Prištinom. Postali smo kandidat za EU. Otpočinjemo sa novim velikim projektom koji će promeniti Beograd i Srbiju. Njegova vrednost je 3 mlrd, i one su već na putu...'
Ako pogledaš i opcija A i opcija B su relativne istina. (za nekog ko gleda sa strane). Jedino, zavisi kako ćemo je prezentovati. U slučaju A, potencijalni investitor će reći: 'Hm... hajde da sačekam još malo, da vidim šta će se dešavati i šta će konkurencija uraditi, pa ću razmisliti.' A u slučaju opcije B: 'Hm, stvarno se nešto dešava, stvarno BEG aerodrom raste, postaje hub, stvarno su postali kandidat... kako se budu približavali EU verovatno će biti skuplje nekretnine i teže poslovanje... možda da uđem odmah pre konkurencije.'