Fensi zgrade u Beogradu su postojale i pre 2015. i Beograda na vodi. Samo što je ranije bilo više gradnje pojedinačnih zgrada a manje gradnje čitavih fensi naselja.
Na kraju krajeva, postoje primeri čitavih fensi naselja, ili ajde da se drugačije izrazim - naselja kvalitetnih i lepih zgrada i pre BnV.
Blokovi oko Arene iz 2000ih su neki od primera.
Nemam ništa protiv da se Beograd na vodi brani u onome gde zaslužuje odbranu i pohvalu. Ali počne malo da mrači kada se čitaju izjave i stavovi koji impliciraju i zvuče kao da pre 2015. odnosno 2012. Srbija odnosno Beograd je bio goli kamen naseljen divljacima, a sada je šatro skockani urbanistički, kulturni i ekonomski centar galaksije kome svi zavide.
I voleo bih da imam neki VI na raspolaganju na forumu pa kad god se u nekim temama (uglavnom ovoj) jave dežurni kukači i branitelji časti i dostojanstva sadašnje garniture i sadašnjeg vremena da svakoga ko se ne slaže 100.00% sa njima nazivaju negativcima ili pljuvačima kojima ništa ne valja... da samo naredim tom VI da mi nađe i citira sve postove gde sam pohvalio pojedine stavke i odlike kod Beograda na vodi. I da ih onda lepo izlistam ovde.
Jer ovde očigledno obitavaju ljudi koji će zaboraviti bilo koji kompliment koji neko udeli na račun BnV ili bilo čega vezanog za SNS, a pamte i ističu svaki post koji uputi bilo kakvu kritiku. Poklapa se sa (in)doktrin(acij)om vladajuće ekipe i mentaliteta -
dobri smo dokle god radiš i misliš identično kao mi, čim jednom izneseš nešto drugačije, više nismo dobri i bićeš javno kritikovan i sramljen zbog toga, čak i ako se u svemu ostalom složimo.
Pokušaji (tih istih članova) da se cenzurišu i diskredituju ljudi koji žive u Beogradu i da im se uskrati pravo da komentarišu šta se dešava u NJIHOVOM GRADU, i to često NJIHOVIM PARAMA su tek posebna sorta ponašanja. Još je smešnije kada to pokušavaju da sprovedu ljudi koji više ni ne žive u Beogradu, pa čak ni u Srbiji, a voleli bi da nama koji živimo ovde, drže lekcije o tome kako je u Beogradu, šta nam treba, šta da volimo, šta da ne volimo i šta da mislimo. Aha. Oće to...