milos.tro
Professional
- Učlanjen(a)
- 24.12.2013.
- Pohvaljen
- 21.869
Вожд":1wkewjt5 je napisao(la):bboris7":1wkewjt5 je napisao(la):Samo da kazem da vrh poplavnog talasa nece veceras biti u Beogradu . Veceras je u Sabcu , ali koliko sam shvatio to je samo za ovu noc . Najvecu tacku ce Sava imati tek za par dana i u Sabcu i u Beogradu .
Inace , prognoze su da ce Sava u Beogradu da naraste u odnosu na danasnji vodostaj , jos 1.5 metara , a ja , posto nisam optimista , cu biti presrecan ako to ne predje 2 metra .
Колико сам на вестима разумео, вечерас се очекује врх првог поплавног таласа, а други, који долази из Босне и Херцеговине и Хрватске, наредних дана.
Приликом фотографисања данас, пролазио сам поред група радника ЈКП Зеленило Београд и ЈКП Градска чистоћа, који су распоређивани ради одбране и у комуникацији са њима сазнао да очекују подизање нивоа реке Саве у висини од 1,5 до 2 метра..
Него да се вратимо теми,
климатске промене које ће за последицу имати велике осцилације нивоа реке Саве, морају се укалкулисати у пројекат и будући изглед Бнв.
Није ми најјаснији начин одбране простора Савског амфитеатра од поплава, без одговарајуће уређеног насипа, као што је рецимо случај са блоком 45.
Odlično zapažanje ,po onome sto smo imali prilike da vidimo na raznim fotografijama nema nasipa :?, o tome će se morati ozbiljno pozabaviti kad bude počelo da se gradi , a sigurno da hoće. Koliko se sećam svake godine se nekoliko puta poplavi šetalište na keju u blokovima.