stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.106
Сажели сте оно што сам мислио. Какве везе има што је остављен зелени појас ширине 150 метара, када се од тих 150 метара, активно користи - 20? И то истих оних 20 метара који се користе и код урбанизованих обала против којих се неки форумаши боре.milanche":1whsmpru je napisao(la):Mair":1whsmpru je napisao(la):stf":1whsmpru je napisao(la):2. Širina zelenog pojasa NBG strane Beograđanima ništa ne znači jer je taj prostor avetinjski prazan - Beograšani ga ne koriste.
Izgleda da ne živiš na Novom Beogradu čim pričaš tako nešto. Ima šetača, biciklista kao i rekreativaca, noću rade dobro poznati splavovi.
Izgleda da ja i ti ne zivimo na istom Novom Beohgradu, ili ne posecujemo isti kej. Setaca, biciklista i rekreativaca ima samo na uredjenim stazama, tj na oko ukupno 20m,
Супер је што се може видети понека душа, са нагласком на - понека. Зар није помало себично да толики простор урбанизацијом буде намењен само - понекима? Какав је то урбанизам? Промишљен сигурно није? То је лењир урбанизам.relja":1whsmpru je napisao(la):Ne bih se baš složio da je "sablasno" pust.
Tu i tamo se može videti poneka duša kako šeta ili jednostavno odmara u prirodi, ili neka grupica...
Mislim da treba čuvati ovakvo mesto (Park prijateljstva) u sred grada na koje čovek može da pobegne, makar i na sat-dva.,
Да не буде забуне, не кажем да НБГ обале треба урбанизовати - то никако. Оно што желим да кажем је да таквих обала широког зеленог појаса имамо и више него што нам је потребно и да нам заиста не треба још јер је то - траћење превредне обале. Па погледајте само који делови кеја су најпунији? Земунски (где је град набијен фактички на реку), потез код Југе (хотел набијен на реку) и Карађорђева (град набијен на реку). Упоредите ширину обалног појаса на тим деоницама са остатком НБГ кеја или обале на НБГ страни Савског амфитеатра која је нарочито пуста.
Једсноставно, величина тих површина, наспрам искориштености је - очајна.
Слажем се да су зграде у "Наводном Београду" на неким местима, безобразно близу реке, али треба Београд да има и такво парче обале. Оних зелених има сасвим довољно. Треба да има и тако нешто да би и грађани који такву атмосферу више воле имали где да шетају и уживају уз реку. Не само извиђачи, горштаци и хипици.