milos.tro":hs346ju8 je napisao(la):毋不敬,儼若思,安定辭":hs346ju8 je napisao(la):milos.tro":hs346ju8 je napisao(la):Slazem se sa tobom, (moja razmisljanja koja su ovde izneta bazirala su se na tekstu iz Politike-Sta Beograd dobija od grada na vodi,videcemo kakav ce biti ugovor).Koristim priliku da podsetim da je najavljivano da ce ugovor koji bude potpisan sa Arapskim investitorom biti dostupan javnosti.
Текст из Политике, који сте поделили са нама, је представљао један од ретких примера квалитетне анализе овог пројекта. Мислим да је свима који су га пажљиво прочитали отворио очи, и указао на многобројне проблеме овог пројекта, као ис - врло реалне - ризике које нам доноси.
Pratićemo pažljivo sva dešavanja, tekstove,izjave u vezi projekta, ja sam se naročito osvrnuo na izjavu da će ugovor sa arapskim investitorom biti dostupan javnosti.
p.s.nema potrebe da mi persiraš
belka":2jarkg4r je napisao(la):Niko nije rekao da je gradnja vitalne infrastrukture kao što je gradnja železničke stanice u Prokopu, autobuske stanice na NBGD, mosta kod Vinče, novih ranžirnih stanica za železnicu - Bulšit,
毋不敬,儼若思,安定辭":2jarkg4r je napisao(la):Нико није рекао да та инфраструктура није потребна.
Па ... хвала и пројекту и инвеститору зар не? :?毋不敬,儼若思,安定辭":2jarkg4r je napisao(la):од тог улагања у инфраструктуру - ако га уопште буде - не би било ништа да није овог пројекта, и умешаности инвеститора.
毋不敬,儼若思,安定辭":2jarkg4r je napisao(la):У преводу, оно што смо 'двадесет година прижељкивали', инвеститор добија за пар месеци.
milanche":1dojrxgv je napisao(la):Ok, znaci ukoliko bi bio drugaciji model "finansiranja" ne bi imao nista protiv projekta i izmestanja i ukanjanja dela zel. infrastrukture, raznih magacina, sljunkara i sl, kao i komunalnog opremanja SA?. Recimo kupovima parcele po parcelu za izgradnju i placanje naknade, ili davanje parcelu po parcelu (dakle ne celokupno zemljiste) u zamenu za 1/3 od prodaje stanova na toj parceli?
milanche":35s7et00 je napisao(la):Ok, znaci ukoliko bi bio drugaciji model "finansiranja" ne bi imao nista protiv projekta i izmestanja i ukanjanja dela zel. infrastrukture, raznih magacina, sljunkara i sl, kao i komunalnog opremanja SA?. Recimo kupovima parcele po parcelu za izgradnju i placanje naknade, ili davanje parcelu po parcelu (dakle ne celokupno zemljiste) u zamenu za 1/3 od prodaje stanova na toj parceli?
spatiotecte":36j3psu5 je napisao(la):Ako projekat u Savskom amfiteatru pokrene sve sto je napisao STF (13 tacaka)
1. нам издгради нови БАС
2. нам изгради Прокоп
3. нам изгради обилазницу
4. нам изгради мост код Винче
5. нам изгради ТПС Земун
6. нам изгради ТПС Кијево
7. нам расели породице насељене у СА
8. купи земљиште
9. очисти земљиште (јер ће да плаћа пенале на ружноћу)
10. плати уређење грађевинског земљишта
11. плати завршетак интерцептора
12. изгради цео Амфитеатар за 12 месеци
13. уступи нам одмах 1/3 квадрата
To je ipak dobra stvar zar ne?
Makar i mi to morali da finansiramo.
毋不敬,儼若思,安定辭":31py7jdm je napisao(la):Ако смем да одговорим у наше име: Већина нас, у бити, није против самог пројекта. Има неких који не би волели тако високе зграде тако близу историјским деловима града итд., али ту је реч о другим стварима. Оно што нас брине су потенцијалне негативне последице, који могу уследити као резулатат лоше склопљеног уговора...
belka":31py7jdm je napisao(la):Milanche, potpisujem svaku reč. Naravno i baš tako.
milos.tro":31py7jdm je napisao(la):Upravo o ovome što si naveo,govorio sam u prethodnim postovima.
milanche":1ldjk0wz je napisao(la):毋不敬,儼若思,安定辭":1ldjk0wz je napisao(la):Ако смем да одговорим у наше име: Већина нас, у бити, није против самог пројекта. Има неких који не би волели тако високе зграде тако близу историјским деловима града итд., али ту је реч о другим стварима. Оно што нас брине су потенцијалне негативне последице, који могу уследити као резулатат лоше склопљеног уговора...belka":1ldjk0wz je napisao(la):Milanche, potpisujem svaku reč. Naravno i baš tako.milos.tro":1ldjk0wz je napisao(la):Upravo o ovome što si naveo,govorio sam u prethodnim postovima.
OK onda je doslo do nesporazuma
Naravno da ne bi bio saglasan da se bilo kom investituru, u ovom slucaju kompaniji iz UAE daje celo zemljiste odmah, u zamenu da 1/3 prihoda od prodaje. Radi se prosto o ogromnom zemljistu, gde je rizik ne prodatog prostora vrlo visok i potpuno je besmisleno davati nekome odmah sve.
Ja sam to bio drugacije shvatio, razumeo sam da se investitoru ustupa parcela na kojoj gradi u zamenu za 1/3 prihoda od prodaje, dakle parcela po parcela, nikako sve i odmah.
Zato sam podrzao konacno uklanjanje dela zel. infrastrukture, sljunkara i ostalog krsa i loma odande i komunalno opremanje lokacije, jer nevezano ko ce biti investitor stvara se mogucnost dalje gradnje, cak i u slucaju da se posle 1,2,5 ili ni jedne izgradjene zgrade, investitor iz UAE povuce. Na sve sto ogranicava tu mogucnost na bilo koji nacin, naravno da cu biti protiv. Zato sam i hvalio faznu gradnju i fazno uklanjanje zel.infrastrukture u ovom "projektu", jer daje realne mogucnost za izgradnju, ne zahtevajuci odmah ogrmono ulaganje, za razliku od svih predhodnih projektaka.
stf":1ubxbkpf je napisao(la):Колико сам ја разумео, лоше је то што приватни инвеститор од својих пара неће да:
1. нам издгради нови БАС
2. нам изгради Прокоп
3. нам изгради обилазницу
4. нам изгради мост код Винче
5. нам изгради ТПС Земун
6. нам изгради ТПС Кијево
7. нам расели породице насељене у СА
8. купи земљиште
9. очисти земљиште (јер ће да плаћа пенале на ружноћу)
10. плати уређење грађевинског земљишта
11. плати завршетак интерцептора
12. изгради цео Амфитеатар за 12 месеци
13. уступи нам одмах 1/3 квадрата
?
Мислим да такав инвеститор - не постоји.