Mi smo dobili kljuceve 21 marta.Evo dodje, a polako i prolazi taj cuveni vikend za podelu kljuceva. Radovi i dalje traju. Imali neko da je dobio kljuc?
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Mi smo dobili kljuceve 21 marta.Evo dodje, a polako i prolazi taj cuveni vikend za podelu kljuceva. Radovi i dalje traju. Imali neko da je dobio kljuc?
Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Kako su meni rekli, prijave idu automatski, a ako nesto bude potrebno javice oni, racuni bi trebalo da stizu tek posle formiranja skupstine stanaraDa li neko zna kakav je postupak oko prijave info stana i ostalih procedura nakon primopredaje stana? Šta je prvo potrebno uraditi i kada kreću da stizu prvi računi?
Pozdrav
Komsija vidim da ste detaljni, a vidim i da imamo dosta zajednickih problema sa stanovima. Ja svoj stan jos nisam primio ali sam bio u inspekciji.Ja sam sakupio spisak problema koje su postojale prilikom primopredaje i neke generalne smernice kako proveriti stan. Dokument se nalazi na linku. Ako imate nesto da dodate, napisite u ovoj grupi (ili na privatnu poruku) pa cu dodati u dokument.
Ovo nisu samo moji problemi nego generalno neki spisak sta je ko sve imao od problema. Pokusavam sve da skupim na jedno mesto kako bi smo zajedno uspeli sve to da popravimo posto ce za Neimara biti los PR ako ne budu korektni. Za sada su ljudima sve popravljali korektno a videcemo kako ce biti.Komsija vidim da ste detaljni, a vidim i da imamo dosta zajednickih problema sa stanovima. Ja svoj stan jos nisam primio ali sam bio u inspekciji.
Pod neravan kao i kod vas. Izgleda da je ravnajuci sloj radjen iz ruke i od oka, sto utice da parket onda i ne moze da bude ravan. Ako je ova moja pretpostavka istina, gde je bio nadzor Neimara kada je ovo radjeno?
Kod mene su plocice dobro uradjene, cak i slaganje. Izgleda kako se kome koji majstor zalomio.
Kakva je ovo "Rupa na parketu" ?
Kod mene primetno pucanje na vertikalnim spojevima obloga od gips kartona i zidova od masivnog materijala. Dilatacija?
Primetio sam i par pukotina u hodnicima, a nisam zagledao...
NAJVAZNIJE PITANJE:
Da li je realno da sada Neimar kaze ok, podovi su neravni, skidamo, izlivamo ravnajuci sloj i lepimo novi parket?
Primer je parket ali vazi i za druge nedostatke.
Ljudi sa kojima sam pricao su hvalili Savadu 2. Ako je ovo dobro, sta je lose? Niko nam te stanove nije poklonio, vec su papreno placeni.
Jel treba da budemo srecni sto je zgrada uopste gotova, a za pod cemo lako... Mislim stvarno...
Jel bilo nekih problema oko stana?Pozdrav,
Juce sam primio stan i namecu nam ponudu za odrzavanje od firme City Facility, gde se odrzavanje placa 37,77€ + PDV. Cena je za sve ista bez obzira na kvadraturu stana ili lokala koji imaju preko 300 kvadrata. U Belvilu je odrzavanje 0,40€ po kvadratu stana i pruzaju iste uslove odrzavanja. Mislim da nije korektno i da bi trebalo pogledati altermative.
Nije 0.4e vec 0.48e u belvilu.Da upravo sam obavestijo da naplacuju fiksno 45€ po stanu a u savadi 1 i 2 naplacuju po kvadratu,u belvilu da ima portir i odrzavanje zelenila i lifta i pratećih stvari po 0,40€ sa pdv
Ok ovde je cena koda svi imaju 100 kvadrataNije 0.4e vec 0.48e u belvilu.
Stan od 100me placam 7500 din
Nije 0.4e vec 0.48e u belvilu.
Stan od 100me placam 7500 din
- Sednes da potpises zapisnik o primopredajiDa li neko moze da napise koja je tacno procedura prilikom tehnickog prijema - primopredaje?
- Postoji ugovor koji ste potpisali gde ove stvari pisuDa li postoji neki dokument? Koja su prava i obaveze, rokovi...
- Ja sam ostavio bio par dana i dalje taj gradjevinski kljuc, da stoji kod kljucara, jer onda ti majstori koji popravljaju te zamerke mogu da ulaze bez vas i resavaju te stvari, u suprotnom morate uvek doci vi licno, tako da najbolje dok ne unesete neke vredne stvari, da ostavite i dalje taj tehnicki kljucKada se dobija kljuc? Da li majstori smeju da ulaze u stan radi otklanjanja nedostataka bez saglasnosti vlasnika, odnosno van dogovorenog termina(ako to uopste postoji)?
Tacno, i ovde sam imao tu situaciju, covek koji je na terasi popravljao plocicu, je upropastio kvaku od terase, pa se sada ceka zamena...To se desilo jos pre primopredaje, ovi koji su dolazili posle da popravljaju nisu isti ljudi koji su radili te zavrsne radove, vec ljudi koji su zaposleni za te potrebe popravki.Konkretno, a posto imam iskustva sa majstorima, moze se desiti da jedno otklone-zamazu, a druge dve stvari ostete...
A kod nas ljudi baš vode računa da broj prijavljenih oslikava pravo stanje. Možda se malo više vodi računa u novogradnji, ali na primer kod izdavanja, vlasnici često ne prijavljuju prebivalište, a u tom slučaju će vlasnih da bude prijavljen na adresi svakako, da plaća manji porez. Možda je neko povremeno u stanu. Sigurno ima i drugih sluičajeva. ali jedna stvar je sigurna - ne kupuje niko 100 kvadrata da tu živi sam. To je jedina sigurna brojka oko koje niko ne može da mulja. U teoriji ima smisla, ali mislim da je u praksi neizvodljivo, bar ne u Srbiji.Cena održavanja je 37.5e po stanu fiksna, a za garažno mesto 4e u SavAda 3. U cenu su uključena i dva portira. Jedan koji je tu u toku radnog vremena, a drugi tokom dana i noći.
Mislim da je glupo meriti površinom stana jer su u pitanju javne površine koje se održavaju. Samim tim jedina validna računica ovde za meru je koliko ljudi stanuje u stanu. Ako 2 ljudi živi u 50m2, a 1 u 100m2 nije validno da se naplacuje po kvadratu jer je površina javna. Naravno da dvoje prlja više nego jedno.
Uvek će onom ko ima manji stan da odgovara jedna računica, a onom ko ima veći fiksa cena. Kokoška ili jaje. Sve u svemu broj ljudi koji stanuju određuje koliko se površine prljaju a ne kvadrati.
A kod nas ljudi baš vode računa da broj prijavljenih oslikava pravo stanje. Možda se malo više vodi računa u novogradnji, ali na primer kod izdavanja, vlasnici često ne prijavljuju prebivalište, a u tom slučaju će vlasnih da bude prijavljen na adresi svakako, da plaća manji porez. Možda je neko povremeno u stanu. Sigurno ima i drugih sluičajeva. ali jedna stvar je sigurna - ne kupuje niko 100 kvadrata da tu živi sam. To je jedina sigurna brojka oko koje niko ne može da mulja. U teoriji ima smisla, ali mislim da je u praksi neizvodljivo, bar ne u Srbiji.
Da. Jedan radi i oblozen je da se ne bi grebao dok se unose stvari.Rade li liftovi normalno? Da li su uključeni?
U teoriji ti je ispravan stav, ali u praksi teško primenjiv. Prvo, neko mora konstantno da proverava koliko je stanara prijavljeno na stan i da shodno broju to prijavi firmi za održavanje kako bi pravilno rasporedila trošak održavanja zgrade. To bi trebao da radi upravnik, ali sumnjam da bi iko normalan to proveravao svakih par meseci. Drugo, evo ti dve situacije koje ne možeš da kontrolišeš, a koje imaju veze sa brojem ljudi koji fluktuiraju po zgradi - imam primer u mom ulazu da je otvoren vrtić u stanu. Svaki dan dolazi bar deset roditelja sa svojom decom, drndaju lift gore dole, a prijavljan samo jedan stanar na taj stan. Druga situacija, firma - radi ih nekoliko u stanu, i pošto im je zabranjeno pušenje unutra, svaki čas koriste taj isti lift da bi išli nekoliko puta ispred zgrade i tamo pušili, a na njihov "poslovni prostor", tj. običan stan prijavljen jedan ili dva stanara.Pričamo o javnim površinama i njihovom korišćenju od strane stanara, shodno tome i naplata treba da bude po broju stanara. Sad ko šta radi da bi izbegao porez i manje platio, to nije tema nit me zanima zaobilaženje zakona. Jednostavno računica fiksna nije validna, kao ni po m2, jer se niko ne čisti stan nego javnu površinu koju svi koriste podjednako. Takodje ta dva čuvara svima čuvaju podjednako stan.